Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 29, 2006 11:41 am Naslov poruke: |
|
|
Znao sam da mi je cijelo vrijeme na onoj gornjoj "Šimiki" bilo nešto sumnjivo, pa sam i "bubnuo" ono o Lohneru...
U međuvremenu sam se malo raspitao, pa sam od ljudi koji znaju više od mene uspio doznati da je to zapravo svojevrstan "hibrid" Šimike, odn. tzv. "ruler". Naime, radilo se o hidroplanu koji je bio više "hidro" nego "plan", jer i nije bio predviđen za letenje već za privikavanje (obučavanje) pilota na "rulanje" po vodi ako se to tako može nazvati. A poletjeti nije mogao, već je samo "poskakivao" po vodenoj površini, odn. "klizio", jer su mu bila "potkresana" gornja krila, a donja se nažalost na ovoj fotci ne vide... Zanimljivo jel´da?
U Kraljevini je bilo još nekoliko tzv. "rulera" i na kopnu; postoji poznata fotka onog Spada (VII) "Rulera".
Inače su fotke "Šimike Rulera" vrlo rijetke, zato još jednom - bravo za Jerasa! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Supercuber
 | | Član od: 20 Ožu 2006 | | Poruke: 264 | |
|
Upisano: Sri Ožu 29, 2006 12:58 pm Naslov poruke: Ruler... |
|
|
Zanimljivo tumacenje, ima logike, samo, onda da ga zovemo gliser a ne ruler, jer je samo glisirao po vodi... _________________ https://aeropoxy.wordpress.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1515 | |
|
Upisano: Sri Ožu 29, 2006 3:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ipak moram priznati da bas ne vidim razliku u odnosu na "obicnog" Simiku. Meni krila na Jerasovoj slici izgledaju ista kao i na ostalima pa ne vidim zasto ga netko smatra "rulerom". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 29, 2006 11:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ne tvrdim da ne mora biti optička varka, ali meni gornje krilo na niže postanoj "21-ci" ipak izgleda nešto duže nego na primarnoj fotki navodnog "rulera". Kažem, informaciju sam dobio od covjeka koji dosta zna o PV, odnosno o "kraljevinskom" zrakoplovstvu opcenito... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|