Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

od kojeg je ovo torpeda propeler
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
canadair

Član od: 28 Jul 2007
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 18, 2009 12:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih pokušao drugim putem.
O svemu su sačinjeni odgovarajući dokumenti u kojima je identitet (proizvođač i tip) torpeda utvrđen .Ako nije bilo moguće utvrditi onda piše"najvjerojatnije iz perioda" ....ili "najvjerojatnije njemačkog porijekla" i sl.Ako oni nisu utvrdili tada male su nam šanse danas

Ta izvješća i zapisnike sastavili su djelatnici protueksplozijskog odjela nadležnog tadašnjeg GSUP-a ,mislim da je riječ o GSUP-u Split (danas PU Splitsko dalmatinska).
Također je sastavljen i zapisnik o uništavanju minsko-eksplozivnog sredstva.

U pravilu takvi dokumenti se u policiji čuvaju 10 godina ,a zatim se dostavljaju u Državni arhiv RH.Po meni dokumenti o tom događaju i danas postoje.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Sri Stu 18, 2009 2:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve stoji,sve o.k,ma meni je to enigma dugogodišnjih prepirki,al ovaj sa U995 šta je na linku prethodne poruke,uh...ako nije taj onda je bliski rođak
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Stu 19, 2009 7:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To nije ni približno slična propela jer je ova na torpedu četverokraka kontrarotirajuća. Slažem se sa Alaskom, vjerojatno se radi o dijelu pogonskog uređaja torpeda.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
x wing

PorukaUpisano: Čet Stu 19, 2009 11:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

frka Napisao/la:
To nije ni približno slična propela jer je ova na torpedu četverokraka kontrarotirajuća. Slažem se sa Alaskom, vjerojatno se radi o dijelu pogonskog uređaja torpeda.

broji ovde!
http://www.submerged.co.uk/u995%20twelve%20big.jpg
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Čet Stu 19, 2009 11:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vidi ih se 10,komadić od 11-te,znaći ima 12 krilaca 6+6
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Pet Stu 20, 2009 12:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

i ovde se vidi al nikako da otkrije sve,uglavnom ako ima neke simetrije u praćenju krilaca/lopatica zaključite sami

http://www.olegmastruko.com/u_995/image032.jpg
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pet Stu 20, 2009 12:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma to je to , njemac ww 2 ,stražnja propela

http://lh3.ggpht.com/_TyriEvPmqhw/SIjjgjmIgYI/AAAAAAAAGlU/wxmbWh24Alg/s640/080626%20Laboe%2022%20U-Boot%20VIIC%2041%20U-995%20salle%20des%20torpilles.jpg

a ko neviruje ode se boje vidi , mogla bi bit i boja , ali recesija je

http://www.heizung-klier.de/usn/damp2006/kiel-torpedo.jpg
x wing

PorukaUpisano: Pet Stu 20, 2009 1:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vulkanizer Napisao/la:
Ma to je to , njemac ww 2 ,stražnja propela

http://lh3.ggpht.com/_TyriEvPmqhw/SIjjgjmIgYI/AAAAAAAAGlU/wxmbWh24Alg/s640/080626%20Laboe%2022%20U-Boot%20VIIC%2041%20U-995%20salle%20des%20torpilles.jpg

a ko neviruje ode se boje vidi , mogla bi bit i boja , ali recesija je

http://www.heizung-klier.de/usn/damp2006/kiel-torpedo.jpg

ova druga potapa Laughing
Natrag na vrh
Alaska

Član od: 08 Svi 2007
Mjesto: Njemacka
PorukaUpisano: Sub Stu 21, 2009 8:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E jest, ali ako je njemacko torpedo, nije austrougarsko...
x wing

PorukaUpisano: Sub Stu 21, 2009 9:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Alaska Napisao/la:
E jest, ali ako je njemacko torpedo, nije austrougarsko...

ha ha,bilo je puno kupusa oko teme,važno da je priča došla do kraja,zagonetka je odgonetnuta,sad samo dobar komad drveta par jakih vida i pronać zid na kojem mi najviše paše da ga postavim,hvala svima koji su se zamarali na ovu temu
Natrag na vrh
Alaska

PorukaUpisano: Ned Stu 29, 2009 1:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo konacno sam nasao sesterokraku propelu u Atlasu torpeda TG-53 kalibra 533 mm i duljine 7 metara. Izgled propelera (jugoslavenskog? njemackog?) iz naoruzanja ili arsenala bivse JRM potpuno odgovara fotografijama, takodjer i mala "debljina", zbog koje podsjeca na ventilator za hladnjak. Uzivajte kolega u suveniru!
x wing

PorukaUpisano: Ned Stu 29, 2009 2:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Alaska Napisao/la:
Evo konacno sam nasao sesterokraku propelu u Atlasu torpeda TG-53 kalibra 533 mm i duljine 7 metara. Izgled propelera (jugoslavenskog? njemackog?) iz naoruzanja ili arsenala bivse JRM potpuno odgovara fotografijama, takodjer i mala "debljina", zbog koje podsjeca na ventilator za hladnjak. Uzivajte kolega u suveniru!

Posejdon ne odustaje ,hvala na informaciji:D Very Happy Very Happy ,bumo ga zavidali samo ne iznad kreveta u spavaćoj sobi Laughing
Natrag na vrh
Alaska

PorukaUpisano: Ned Stu 29, 2009 7:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U "Imeniku podvodnog naoruzanja i opreme JRM" (II. izdanje, 1980) tog torpeda vise nema, postoje jos samo torpeda sovjetskog porijekla, TR-53 i izvedenice, te SET-53. Stoga je kod Vase propele vjerojatno rijec o torpedu iz tvornice "Torpedo" iz Rijeke, koja je proizvodila i za Austriju i za Italiju, te je ili trofejno ili poslijeratno. Austrijanci su imali cetverokrake propele, kao i ova novija torpeda, stoga je ovo nesto "izmedju". E da sad jos nadjem Imenik podv. naoruz. I. izdanje...
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!? Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma