Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 18, 2009 12:25 am Naslov poruke: |
|
|
Ja bih pokušao drugim putem.
O svemu su sačinjeni odgovarajući dokumenti u kojima je identitet (proizvođač i tip) torpeda utvrđen .Ako nije bilo moguće utvrditi onda piše"najvjerojatnije iz perioda" ....ili "najvjerojatnije njemačkog porijekla" i sl.Ako oni nisu utvrdili tada male su nam šanse danas
Ta izvješća i zapisnike sastavili su djelatnici protueksplozijskog odjela nadležnog tadašnjeg GSUP-a ,mislim da je riječ o GSUP-u Split (danas PU Splitsko dalmatinska).
Također je sastavljen i zapisnik o uništavanju minsko-eksplozivnog sredstva.
U pravilu takvi dokumenti se u policiji čuvaju 10 godina ,a zatim se dostavljaju u Državni arhiv RH.Po meni dokumenti o tom događaju i danas postoje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Sri Stu 18, 2009 2:16 am Naslov poruke: |
|
|
| sve stoji,sve o.k,ma meni je to enigma dugogodišnjih prepirki,al ovaj sa U995 šta je na linku prethodne poruke,uh...ako nije taj onda je bliski rođak |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1519 | |
|
Upisano: Čet Stu 19, 2009 7:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| To nije ni približno slična propela jer je ova na torpedu četverokraka kontrarotirajuća. Slažem se sa Alaskom, vjerojatno se radi o dijelu pogonskog uređaja torpeda. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Čet Stu 19, 2009 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| frka Napisao/la: | | To nije ni približno slična propela jer je ova na torpedu četverokraka kontrarotirajuća. Slažem se sa Alaskom, vjerojatno se radi o dijelu pogonskog uređaja torpeda. |
broji ovde!
http://www.submerged.co.uk/u995%20twelve%20big.jpg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Čet Stu 19, 2009 11:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| vidi ih se 10,komadić od 11-te,znaći ima 12 krilaca 6+6 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Pet Stu 20, 2009 1:21 am Naslov poruke: |
|
|
ova druga potapa  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Sub Stu 21, 2009 8:22 pm Naslov poruke: |
|
|
E jest, ali ako je njemacko torpedo, nije austrougarsko... _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Sub Stu 21, 2009 9:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Alaska Napisao/la: | | E jest, ali ako je njemacko torpedo, nije austrougarsko... |
ha ha,bilo je puno kupusa oko teme,važno da je priča došla do kraja,zagonetka je odgonetnuta,sad samo dobar komad drveta par jakih vida i pronać zid na kojem mi najviše paše da ga postavim,hvala svima koji su se zamarali na ovu temu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
|
Upisano: Ned Stu 29, 2009 1:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo konacno sam nasao sesterokraku propelu u Atlasu torpeda TG-53 kalibra 533 mm i duljine 7 metara. Izgled propelera (jugoslavenskog? njemackog?) iz naoruzanja ili arsenala bivse JRM potpuno odgovara fotografijama, takodjer i mala "debljina", zbog koje podsjeca na ventilator za hladnjak. Uzivajte kolega u suveniru! _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Ned Stu 29, 2009 2:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Alaska Napisao/la: | | Evo konacno sam nasao sesterokraku propelu u Atlasu torpeda TG-53 kalibra 533 mm i duljine 7 metara. Izgled propelera (jugoslavenskog? njemackog?) iz naoruzanja ili arsenala bivse JRM potpuno odgovara fotografijama, takodjer i mala "debljina", zbog koje podsjeca na ventilator za hladnjak. Uzivajte kolega u suveniru! |
Posejdon ne odustaje ,hvala na informaciji:D ,bumo ga zavidali samo ne iznad kreveta u spavaćoj sobi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
|
Upisano: Ned Stu 29, 2009 7:38 pm Naslov poruke: |
|
|
U "Imeniku podvodnog naoruzanja i opreme JRM" (II. izdanje, 1980) tog torpeda vise nema, postoje jos samo torpeda sovjetskog porijekla, TR-53 i izvedenice, te SET-53. Stoga je kod Vase propele vjerojatno rijec o torpedu iz tvornice "Torpedo" iz Rijeke, koja je proizvodila i za Austriju i za Italiju, te je ili trofejno ili poslijeratno. Austrijanci su imali cetverokrake propele, kao i ova novija torpeda, stoga je ovo nesto "izmedju". E da sad jos nadjem Imenik podv. naoruz. I. izdanje... _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|