Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Saving pvt ryan diorama

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
noname

Član od: 24 Stu 2009
Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a
PorukaUpisano: Sri Stu 25, 2009 4:41 pm    Naslov poruke: Saving pvt ryan diorama Citiraj ovaj komentar

Poštovani kolege evo i mene napokon na Vašem forumu, kao što sam naslov teme govori namjeravam napraviti dioramu sa tematikom filma Saving pvt rayn i to iz ovog isjecka http://www.youtube.com/watch?v=pjTnbHbdNYY, poznati isjecak kada nekolicina amera rusi diva polugusjenicara , pa me zanima kao sto vidite u ovom isjecku s yutubea trebat ce mi halftrack sd.kfz 251/1 ,nekolicina figura,stabala,trave .... , e sad moj problem je u tome sto se nemogu odluciti izmedu polugusjenicara dali da koristim osetom od tamiya German Hanomag Sd.Kfz. 251/1 with 5 figures! ili tamiyaMtl.SPW Sd.Kfz. 251/1 Ausf.D !

noname: poruka promijenjena dana: Sri Stu 25, 2009 7:36 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Sri Stu 25, 2009 5:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Link za filmić ti ne valja, kao ni drugi link s hanichove stranice, a ovaj SdKfz 251/1 ti je u skladu s scenom iz filma tako da možeš njega iskoristit..

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Strina

Član od: 10 Pro 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 25, 2009 7:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koristi D verziju jer je to ta iz filma zbog skroz kosih stražnjih vrata c verzija je imala drugačija.
Natrag na vrh
noname

PorukaUpisano: Sri Stu 25, 2009 7:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

oke,puno hvala, neznam sto sve dobijem u toj D. verziji ako tko moze da mi nade link ja nemogu nigdje nac !
Natrag na vrh
Strina

PorukaUpisano: Sri Stu 25, 2009 9:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.austinarmorbuilders.com/meetings/..%5Cimages%5Cvendors%5Ctamiya%5CTamiya_SdKfz_251_Ausf_D_001.jpg
Natrag na vrh
noname

PorukaUpisano: Sri Stu 25, 2009 9:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vidio vec taj link, sam me zanima jel se u zagrebu ima gdje za kupit travu al vise ona visoka ko po livadama i gdje bi ogo nabavit neko cvjece ?
Natrag na vrh
noname

PorukaUpisano: Sri Stu 25, 2009 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bip**
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Čet Stu 26, 2009 1:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Probaj pitat u Balisti, oni imaju tu duzu travu koja tebi treba
http://www.balista.hr/detail.php?item_id=1044
Eventualno ako nemaju moze posluzit i jedan dobar deblji kist za bojanje sirine nekih 10-15 cm i debljine 2-3 cm, a mislim da ti to nije ni skupo nekih 20ak kuna, mozda malo vise ili manje, samo ostrim i duzim skalpelom prerezes kod metalnog dijela i eto ti trave... na nekom forumu sam vidio da je jedan tip napravio od kista jako dobru travu al ne znam vise gdje...

Pozdrav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Čet Stu 26, 2009 1:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hm, cvijece probaj napravit od papira naprimjer ako radis makove ili tako nesto slicno. U sredinu dok spojis latice utisnes malo Procreatea, malu kuglicu koju onako malo utisnes da dobijes dio sa prasnicima ili napravis od glinamola poluzaobljeno, ostavis da se osusi i onda nalijepis u sredinu cvijeta. Stabljiku napravis od tanje zice, sad koliko tanke prepustam tebi. Probaj izmjerit debljinu stabljike zeljenog cvijeta i podijeli sa 35 i to ce ti bit debljina zice. Donje listove napravis isto od tanjeg papira, nalijepis ih kako hoces. Pobojas u zelenu i to je to Very Happy
Imas i gotovog raslinja za kupit u tom mjerilu ako ti ze neda zezat, ima dosta PE setova sa raznim raslinjem i cvijecem
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
noname

PorukaUpisano: Čet Stu 26, 2009 9:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

oke puno hvala, jos samo da se odlucim oko kojeg polugusjenicara i kojih figura da koristim i krecem u akciju !
Natrag na vrh
Strina

PorukaUpisano: Čet Stu 26, 2009 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

oklopnjak Napisao/la:
oke puno hvala, jos samo da se odlucim oko kojeg polugusjenicara i kojih figura da koristim i krecem u akciju !

Ako radiš po sceni onda koristi D verziju ako ti je ta scena samo izvor inspiracije koristi kojeg hočeš ali neznam onda čemu ova tema?!
Natrag na vrh
noname

PorukaUpisano: Čet Stu 26, 2009 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Strina Napisao/la:
oklopnjak Napisao/la:

Ako radiš po sceni onda koristi D verziju ako ti je ta scena samo izvor inspiracije koristi kojeg hočeš ali neznam onda čemu ova tema?!

Ako znas negdje ducan,shop, gdje ima taja kava verzi za uzet osim u hanichu slobodno mi reci ?
Natrag na vrh
Strina

PorukaUpisano: Čet Stu 26, 2009 3:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedino prek neta.Ak češ uzimati tako javi se kolegi pod nickom low on ostalima kupuje sa neta.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma