Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Marko
 | | Član od: 08 Lis 2009 | | Poruke: 38 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 1:07 am Naslov poruke: Maskiranje metalizer boja? |
|
|
Pozdrav svima!
Dečki upomoć. Trebam pofarbati motor od f 16 u burnt metal i exhaust, ali s čim god zamaskiram pofarbani dio farba se skida.
Unaprijed fala. _________________ mali vladek |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 7:56 am Naslov poruke: |
|
|
Postoji i sealer za te metalizere.
Trebao bi prvo pofarbati metalizer pa za par dana prijeci sa sealerom. Nakon par dana bi trebao maskirati bez straha.
Koristis airbrush pretpostavljam? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marko
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 9:03 pm Naslov poruke: MASKIRANJE METALIZERA |
|
|
Da. Zaštitio sam ga sa sealerom i drugi dan išao maskirati. I skinuo sam cijelu plahtu boje. _________________ mali vladek |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Prinz Eugen
 | | Član od: 09 Stu 2009 | | Poruke: 12 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 9:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Možda je problem u pripremi.Mene su učili da brije farbanja površinu treba prebrusit jako finim papiron,po mogučnosti staviti primer,pa tek onda obojati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marko
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 9:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Može bit. Danas sam stavio primer pa ćemo vidjeti.
Obavjestit ću vas o daljem ishodu. _________________ mali vladek |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 10:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pazi da ti površina možda nije masna, čim manje diranja prstima između nanosa boje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 11:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Koristiti Tamyinu tape mask i skidati je lagano bočno ukoso . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Stu 15, 2009 12:10 pm Naslov poruke: |
|
|
sve metalizere osim aluminium plate mozes normalno maskirati tamiya trakom, malo je oslabis i nema problema nikakvih.....takodjer, za njih nije potreban sealer, aluminium plate izbjegavaj, nemozes nista s njim....ostaju otisci, gubi sjaj, guli se....a sealer ga posivi, tako da bolje koristi steel umjesto njega, mala je razlika u nijansi, a steel se odlicno ponasa.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 16, 2009 10:59 am Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | sve metalizere osim aluminium plate mozes normalno maskirati tamiya trakom, malo je oslabis i nema problema nikakvih.....takodjer, za njih nije potreban sealer, aluminium plate izbjegavaj, nemozes nista s njim....ostaju otisci, gubi sjaj, guli se....a sealer ga posivi, tako da bolje koristi steel umjesto njega, mala je razlika u nijansi, a steel se odlicno ponasa.... | ??? meni se sve to ne dešava, osim iskustva nagrizanja mekše plastike, ako nema podloge. Recept je jednostavan i kad se tako radi nema loših efekata. Površinu plastike se prvo dobro očisti sa krpicom i alkoholom od masnoća, preboja se željena površina sa sjajnom ili polusjajnom akrilnom crnom bojom i pričeka bar 6-10 sati da se temeljito osuši. Metalizer aluminij se nanese prvo jedna "ruka", pa se nakon 5 min. nanese drugi sloj. Zatom se sa krpicom nakon cca 1 min. dobro ispolira. nakon cca 30 min. se već može preprskati sa sealerom. Sealer doista smanji visoki sjaj koji je nastao nakon poliranja, ali se nakon njega površina preprska sa tankim slojem sjajnog akrilnog laka i uopće ne izgleda loše. Nakon toga možeš normalno lijepiti Tamiya traku po površini. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Stu 16, 2009 11:29 am Naslov poruke: |
|
|
sa svim metalizerima bas i nisam imao problema, spricani ili direkt na plastiku ili vec na neku boju ako je takva shema...... ali aluminium plate je katastrofalan...... sta god mu radio, ili se skida, ili ako ga zastitis bilo cime drasticno izgubi sjaj, i onda je iste nijanse kao steel, kojemu ne treba zastita i koji se ne skida prstima, pa cemu komplicirati sa sealerom, lakom...... uzmes steel i udri....
dali me pamcenje vara, ili je nekad postojao aluminium (obicni ne ovaj plate) kao metalizer? vise ga ne vidim po cjenicima, a sjecam se da je to bila odlicna boja.....samo prespricas, nikakvo poliranje, nista, lakiraj i idemo dalje, ne gubi sjaj ni malo..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 16, 2009 9:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja uvijek metalizer špricam u više navrata ,kako je opisao Grunf a zatim sealerom.
Po završetku radova sa trakom ,ispolirao bi i sealer na isti način i istom krpicom kao i metalizer i ponovno bih dobio isti sjaj kao da nisam sealer niti stavljao.Dakle ,sealer se po meni poliranjem može naknadno odstraniti,Više puta sam to radio i svaki put je uspjelo.
Aliminium plate-isto zapažanje kao Raeper.Ne treba sealer kod steela pa čak ni kada je umiješan u aluminum plate. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marko
|
Upisano: Uto Stu 17, 2009 10:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala vam puno dečki; svi ste u pravu. Plastika je bila masna. Pobrisao sam ju sa platnenom krpom, nanio primer, metalizer, čekao preko noći, sealer, čekao preko noći, maskirao i prešpricao novi metalizer i super. Nisam koristio tamya traku nego običan selotejp koji mi čisto ok služi samo mora biti novi da nema prljavštine na ivicama i malo ga opustiš. Sada ću napraviti wash po lopaticama i zaštititi sve sa pik trakom za daljnje farbanje. _________________ mali vladek |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marko
|
Upisano: Čet Stu 19, 2009 1:11 am Naslov poruke: |
|
|
Dakle zahvale povlačim!!!!!!!!!
Išao sam maskirati kako bi napravio sinles steel traku izneđu dve metalizer boje i opet se sve raspalo!!!!!!!!!
Kaj sad? _________________ mali vladek |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Stu 19, 2009 7:29 am Naslov poruke: |
|
|
Mani se obicnih selotejpa _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 19, 2009 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
Obični selotejp je odličan za dizanje boje sa maketa, bez obzira jesu li to metalizeri ili bilokoj druge boje. Barem nabavi običnu Pik traku, tj. papirnatu građevinarsku samoljepljivu traku, a nije loš ni Scotch magic tape (u zelenoj kutiji) kojeg ima po knjižarama. Tamiya traka je ipak najbolja. Za maskiranje na ravnim površinama možeš i koristiti Postit blokiće. Ljepilo sa njih sigurno na skida metalizere... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|