Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Poštanska marka
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Ned Ožu 26, 2006 10:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ček, ček... Ustvrdili smo koji je tenk i avion na markici a što je sa tekstom? Cool
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Ožu 26, 2006 11:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo da se i ja javim pošto sam se i sam bavil filatelijom (a i još pomalo).
Dotična marka je izašla u seriji sa još tri na kojima su pješaci , topnici ,naš tenk i na zadnjoj konjanik. izdane su 1.12. 1491g u 300000 kom. Donji natpis je Mađarska Kraljevska Pošta , a gornji nešto kao Ugarska Vojnička pomoć!?! to je valjda izdano u svrhu pomoći ranjenima i sl. (podaci su iz Michelovog kataloga) Inaće što se tiće tenke slažem se da se radi o Toldiju I ,ali općenito crteži na markama iz tog doba,u svezi s vojnom tehnikom, su više manje bili prepušteni umjetnikovoj mašti ili sječanju ili kakvoj lošoj fotki tak da ih ne treba uzimati kao vrelo nekih podataka.
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Ožu 27, 2006 3:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eto. Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 27, 2006 5:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Donji natpis jest Mađarska kraljevska pošta (Magyar királyi posta) ali onaj gornji Honvédeink Karácsonyára 1941 je otprilike Narodna obrana za Božić ili na Božić 1941. Nisam baš siguran za te njihove padeže, a nadao sam se da ima netko na ovom forumu tko je...
Natrag na vrh
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Uto Ožu 28, 2006 1:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, da u pravu ste. Postoje još 3 marke iz te serije. Malo sam zakasnio da vam sve to objasnim. Al eto, ima još filatelista. Very Happy Konačno smo riješili i ovaj slučaj.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!? Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma