Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F-86F JRV + Lift Here "Aerobats"

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
PELE

Član od: 10 Kol 2008
Mjesto: Pancevo, Srbija
PorukaUpisano: Sub Lis 24, 2009 11:58 am    Naslov poruke: F-86F JRV + Lift Here "Aerobats" Citiraj ovaj komentar

Pozz ljudi...

Ovu maketu sam zapoceo pre dva meseca i jos je radim. Naime, hocu da napravim akro verziju, neku od masina koje su stajale na Batajnici '60 godina. Maketa je Fujimi-eva 1/72, ocajna je za sklapanje! Pre sam rekao da je odlicna, ali povlacim rec. Planiram da ovu maketu stavim u kategoriju seniora, a ako ne uspem, vracam se tamo gde mi je i mesto - u kadete. Very Happy

Da ne pisem sve iznova, samo cu kaciti fotke kako je tekla izrada:

***Izvinjavam se ako slike nisu poredjane po redu!***

Danas sam isekao avion na pola, jer planiram da napravim motor u samogradnji i napravim dioramu...

Toliko za sada...

Nastavak sledi
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
PELE

PorukaUpisano: Ned Lis 25, 2009 9:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sinoc sam napravio "rebro" na prednjem delu makete, takodje sam poceo da pravim motor, "prsten" i poklopac motora...

Drugo rebro na drugom delu makete cu napraviti sledece nedelje...

Ovo su za sada grubi radovi, moram da popunim neke pukotine.

Toliko za sada.

Hvala unapred na komentarima!
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Lis 25, 2009 10:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo da te upozorim, kokpit je bio kompletno crni: kada, sjedište, instr. tabla...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
PELE

PorukaUpisano: Ned Lis 25, 2009 10:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Timmy Napisao/la:
Samo da te upozorim, kokpit je bio kompletno crni: kada, sjedište, instr. tabla...

Koliko ja znam, akro verzije su imale siv kokpit. Za sada postoje dve uradjene makete u akro JRV bojama i kokpiti su sivi...
Natrag na vrh
PELE

PorukaUpisano: Uto Lis 27, 2009 11:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljudi, moze neki komentar? Kako vam se cini ovo? Jel ok?

Pozz
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lis 27, 2009 12:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Velik je to zalogaj-kirurgija na ovako slaboj maketi i izrada motora. Ako si već odlučio raditi motor, zašto nisi produbio šahtove glavnog stajnog trapa? Jesi li siguran da je unutrašnjost kokpita siva, a ne interior black? Inače, čini mi se da se dobro boriš sa problemima na ovoj maketi. Ako poželiš raditi još jedan u 1/72, možda ti je bolja opcija Academy/Hobbycraft. Ja sam radio davno jedan original Hobbycraft kojeg danas prepakirava Acadmy i izvrsno se slagao. Postoji "Hard wing" pakiranje koje odgovara za JRV, a jedino treba više raditi oko vertikalca jer je maketa rađena kao Canadairov F-86 sa visokim repom, pa ga treba malo skratiti...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Sub Lis 31, 2009 10:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Interesantno. Jedva čekam da vidim kako ćeš napraviti motor. I ja sam imao takvu ideju, ali nisam je se usudio provesti do sada zbog raznih razloga....
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Lis 31, 2009 10:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

..ma napraviti će on to bez po' muke. Samo naprijed.

Španac
Natrag na vrh
PELE

PorukaUpisano: Sub Lis 31, 2009 11:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
..ma napraviti će on to bez po' muke. Samo naprijed.

Hehehe, dacu sve od sebe! Very Happy

Evo sta se radilo predhodnih dana:

Prvo "rebro" je 95% zavrseno, za koji dan krecem da radim drugo...

Toliko za sada.

Pozz
Natrag na vrh
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Sub Lis 31, 2009 12:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast, dobro izgleda!!! Samo čini mi se da ti na sjedalu nedostaje ona cijev što ide prema gore (znaš na što mislim).....Stigneš ju još dodati.
guuba

Član od: 12 Ruj 2009
Mjesto: Kopačevo
PorukaUpisano: Sub Lis 31, 2009 7:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na zadnjij slici si oblijepio stakla (vjetrobra) sa nekakvom trakom. Zanima me točno koja je to traka i ako je moguće njen naziv, ime prizvođača ili bilo što kako bih mogao nabaviti istu. Naime dosta dugo tražim odgovarajuću traku za zaštitu. Obični selotejp ne valja (podvlači se boja,nakon skidanja ostaje ljepilo na maketi ili još gore zna podići boju za sobom).
Krep traku izbjegavam za preciznu zastitu. Jedino donekle zadovoljavajuća je Scotch Magic traka proizvedena u Fancuskoj.
Pokušavam na temelju iskustava drugih naći što bolje rješenje.
PELE

PorukaUpisano: Sub Lis 31, 2009 8:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

guuba Napisao/la:
Na zadnjij slici si oblijepio stakla (vjetrobra) sa nekakvom trakom. Zanima me točno koja je to traka i ako je moguće njen naziv, ime prizvođača ili bilo što kako bih mogao nabaviti istu. Naime dosta dugo tražim odgovarajuću traku za zaštitu. Obični selotejp ne valja (podvlači se boja,nakon skidanja ostaje ljepilo na maketi ili još gore zna podići boju za sobom).
Krep traku izbjegavam za preciznu zastitu. Jedino donekle zadovoljavajuća je Scotch Magic traka proizvedena u Fancuskoj.
Pokušavam na temelju iskustava drugih naći što bolje rješenje.

Prednji deo vetrobrana je obicna krep traka, 3M, americke proizvodnje i mogu reci da je odlicna!

"Prozore" sa strane sam maskirao sa Tamiya trakom. Nju ne mozes naci u slobodnoj prodaji, vec u specializovanim hobby prodavnicama.

Inace, meni se nikada nije desilo da mi boja probije ispod maske (nije jos Very Happy), bitno je da prskas iz vise tankih slojeva i pod malim pritiskom.

Pozz
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma