Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Lis 19, 2009 7:15 pm Naslov poruke: Bristol Bulldog II, 1/48, Smer |
|
|
Živili,
...jedan lijepi avion između dva rata. Maketa je Smer-ova, dosta jednostavnih djelova koje ću morati doraditi. Sve je u pozitivu pa čak i mjesta gdje bi trebale doći oznake. Dakle šmirglanje do boli. Ubi se tražeći sliku kabine u kompletu ali ne nalazim. Nema veze, odradit ćemo to ako me budete bodrili. Eto....krećem...
živili, Ivica
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pon Lis 19, 2009 7:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo ti navali, mestre...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
 | | Član od: 03 Svi 2007 | | Poruke: 912 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Lis 19, 2009 7:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo ga opet...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
 | | Član od: 29 Sij 2009 | | Poruke: 951 | | Mjesto: Istra |
|
Upisano: Pon Lis 19, 2009 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
sjor Aranza, Vi ste stvarno hiperproduktivan svaka čast , da ja radim upola ovako brzo , imao bi najjaču mornaricu na Sredozemlju  _________________
http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pon Lis 19, 2009 8:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sovremenny Napisao/la: | sjor Aranza, Vi ste stvarno hiperproduktivan svaka čast , da ja radim upola ovako brzo , imao bi najjaču mornaricu na Sredozemlju  |
..ja uvijek ponavljam da mi je iskreno žao što puno momaka na forumu nema toliko vremena kao ja koji sam u mirovini i da bih se sigurno mjenjao sa njima, no okolnosti su bile takve da sam zbog bolesti morao napustiti službu. Ipak je vrijednije zdravlje a hobi neće uteć.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 19, 2009 9:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Aranza, na juriiiiišššš! Jedva čekam prvi update  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pon Lis 19, 2009 11:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Ponoć je a još nije gotovo??? E Ivica Ivica... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Uto Lis 20, 2009 12:30 am Naslov poruke: |
|
|
joj nemoj opet ti vaku nedelju izbacis po jednu maketu ipol. ovo vidim da ce da bude super.ali ovo ne kontam zasto su mesta gde idu oznake ugravirane na maketu ? _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Uto Lis 20, 2009 7:50 am Naslov poruke: |
|
|
zasto su mesta gde idu oznake ugravirane na maketu ?[/quote]
Evo, i ja ovo prvi put vidim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Uto Lis 20, 2009 8:44 am Naslov poruke: |
|
|
Ma daj opet ces izazvati raspravu od nekoliko stranica s svojim radom.!!
Ma samo naprijed ja uopce ne sumljam u rezultat.
PS. Nego sto se ono nadzire ispod neka Hasina sastavnica Fw-190 A-5 ili 6 od JG-54 na zadnjoj fotki? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 20, 2009 8:54 am Naslov poruke: |
|
|
Au Aranza, pa ovo je jedan od antikviteta. Totalni kramp. Smer je u početku svoje karijere prepakirao ili kupio kalupe od davno nestalih maketa sa tržišta. Ovakve izbočene oznake su se pojavljivale na maketama 60-tih godina prošlog stoljeća, kad još nije bilo dekala. Inače, ne sumnjam da ćeš od te egzote napraviti dobru maketu. Na tvom bi mjestu sebi dao truda i skrečao većinu motora. Vidim da cilindri uopće nemaju nikakvu teksturu. Predpostavljam da će boja biti kombinacija srebrnih/Bare metal površina i crveno-plavih RAF eskadrilskih boja iz međuratnog razdoblja? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Lis 20, 2009 9:08 am Naslov poruke: |
|
|
| dragan_mig31 Napisao/la: | | ali ovo ne kontam zasto su mesta gde idu oznake ugravirane na maketu ? |
Zato da bi se oznake mogle i bojati!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Uto Lis 20, 2009 9:23 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Au Aranza, pa ovo je jedan od antikviteta. Totalni kramp. Smer je u početku svoje karijere prepakirao ili kupio kalupe od davno nestalih maketa sa tržišta. Ovakve izbočene oznake su se pojavljivale na maketama 60-tih godina prošlog stoljeća, kad još nije bilo dekala. Inače, ne sumnjam da ćeš od te egzote napraviti dobru maketu. Na tvom bi mjestu sebi dao truda i skrečao većinu motora. Vidim da cilindri uopće nemaju nikakvu teksturu. Predpostavljam da će boja biti kombinacija srebrnih/Bare metal površina i crveno-plavih RAF eskadrilskih boja iz međuratnog razdoblja? |
...upravo tako. Raritet na kojem se trebam malo više "pomučiti". Ne samo motor, već i kabinu i auspuhe i svašta....
Odlučio sam se baš za tu shemu sa maslinastom na leđima i Britanskim oznakama bijelo-plavih šahovnica. Zahtjevno je ali mi je gušt.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 20, 2009 9:55 am Naslov poruke: |
|
|
evo. mozda popmogne
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|