Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Što ste danas kupili/naručili?
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 151, 152, 153 ... 595, 596, 597  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 11:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nego ovo s hlj.com.
Što ako bi uzeo 6-7 maketa, ima li neko ideju kako prolaze na carini njihovi paketi?
Zna li tko da li kao jedan korisnik njihovog accounta mogu napraviti više narudžbi u kojima bi kod svake narudžbe stavio drugu adresu za dostavu?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 11:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sa jednog acccounta mozes imati jednu adresu. to je banana kod njih, ali tako je.
a carina kao carina, nikad ne znas. ali ako uzmes 6 maketa u jednu kutijetinu, to ce ti cariniti od bilo kuda da narucis Confused

PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 12:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

low Napisao/la:
sa jednog acccounta mozes imati jednu adresu. to je banana kod njih, ali tako je.
a carina kao carina, nikad ne znas. ali ako uzmes 6 maketa u jednu kutijetinu, to ce ti cariniti od bilo kuda da narucis Confused

hvala low na odgovoru.
Da to sam si i mislio da je tako. A i napisali su negdje da u koliko god navrata naručiš nešto prije 28. ,sve narudžbe će obraditi na kraju kao jednu. Znači nema šanse da ti pošalju u više paketa Crying or Very sad
Me nek im je carina. I s njom izađe povoljno. Samo sam htio izbjeći dodatnu papirologiju i čekanje.
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 12:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da dobra prilika, ovo sa HLJa; ja sam naručio jednu maketu i i tamija weathering pastele, još u petak. dobio sam potvrdu narudžbe, ali račun da platim, nisam još. znači ako platim (paypalom) to do ponedjeljka u 15 h, upadam u besplatano slanje. ako sam točno skužio?
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 12:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mariok Napisao/la:
da dobra prilika, ovo sa HLJa; ja sam naručio jednu maketu i i tamija weathering pastele, još u petak. dobio sam potvrdu narudžbe, ali račun da platim, nisam još. znači ako platim (paypalom) to do ponedjeljka u 15 h, upadam u besplatano slanje. ako sam točno skužio?

Da točno si skužio. Očekuj paypal invoice na e-mail koji si im ostavio negdje između nedjelje (danas) u 15:00 i sutra u 15:00.
Plati čim dobiješ e-mail.
Ako ga ne dobiješ do sutra recimo 14:00 diži paniku na trouble@hlj.com
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 12:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne gledaj mail jer zna kasnit, nego idi na svoj PayPal account pa provjeri jer stigao račun - mada, koliko sam shvatio, sada ćemo na HLJ plaćati na PayPal putem svog accounta u HLJ.
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 12:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa kao ne dođe do 3 h neću ni platiti i fajn
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 1:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žena me plaši (voli to ona inaće) da manipulativni troškovi carine bez obzira na vrijednost robe zanju biti i oko 300tinjak kuna Uzas
Pa toliko će me koštati cijela pošiljka.
Uvjerite me molim vas da to nije tako.
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 1:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uvjeravamo te da to nije tako...... osim ako se pokaze drugacje, ali barem smo pokusali...... Laughing

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 1:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ako ti ocarine paket, to znaci sljedece - na vrijednost paketa (sardzaj paketa plus postarina, u ovom slucaju vrijednost EMS postarine) se prvo obracunava carina od nekih 10%. na dobiveni iznos (sadrzaj paketa, postarina, carina) se obracunava PDV 23%. na sve to se dodaju manipulativni troskovi od 40-70 kn. a ako paket ne podignes prvi dan kad si dobio obavijest zaracunavaju ti i lezarinu od nekih 1.5 kn po danu (to im je nova fora, valjda je i kod njih recesija, izbezumio sam se nekidan kad me je gospodicna zatrazila 2.80 lipa Evil or Very Mad )

nemojte misliti da je postarina dzabe. dzabe je sto se vas tice jer ju ne placate vi, ali zapravo postarinu ce pokriti HLJ. taj podatak nasoj carinarnici ne znaci apsolutno nista. ako vas pozele ocariniti uracunat ce vam EMS postarinu u vrijednost paketa i napisati carinu na sve to.

uz ovo si mozes sam izracunat koliko ces platiti, ako tvoj paket izvuku kao dobitni Wink
tjesi se da ce u tom razdoblju u hrvatsku uci 25372623543627 paketa sa HLJ-a, tako da imas velike sanse da prodjes ispod radara. muko moja, prijedi na drugoga Very Happy

PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 2:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na detaljnom objašnjenju
low Napisao/la:

uz ovo si mozes sam izracunat koliko ces platiti, ako tvoj paket izvuku kao dobitni Wink
tjesi se da ce u tom razdoblju u hrvatsku uci 25372623543627 paketa sa HLJ-a, tako da imas velike sanse da prodjes ispod radara. muko moja, prijedi na drugoga Very Happy

Znači ne carine sve. Onda je vjerojatno nadrapao onaj s najvećim ili najtežim paketom.
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 2:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad smo vec kod carine, posto mene svaki put zakaci iako pazim da idem ispod 300kn vrijednosti, pitao sam tipa u carini kako to. Odgovor je bio da se, u pravilu, ne carini ispod 200 kn. Pa eto, da se zna Wink
glava71

Član od: 18 Ožu 2009
Mjesto: Donji Macelj
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 3:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

poštovani kolege iz prve ruke vam kazem da u postanskom prometu nema onog oslobodenja od 300 kuna kao kad idete preko grane. sto zanci da vam u pravilo obracunaju carinu i porez na bilo koju vrijednost+troskovi slanja.
Natrag na vrh
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 3:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
ako ti ocarine paket, to znaci sljedece - na vrijednost paketa (sardzaj paketa plus postarina, u ovom slucaju vrijednost EMS postarine) se prvo obracunava carina od nekih 10%.

Makete se ne carine jer spadaju pod igračke. Na njih se samo naplaćuje pdv. Ako si naručio airbrush, pigmente... To se već carini.
Natrag na vrh
black

Član od: 03 Ožu 2007
Mjesto: Crab's Creek Croatia
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 4:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad je carina u pitanju,pravilo je da pravila uopće nema!!Tako da sve ovo tipa bude ili nebude te carinilo pada u vodu!
Pitanje je samo kolko imaš sreče....govorim ovo zato kaj ja imam stvarno pozitivno iskustvo s naručivanjem izvana,naime do sad mi je stigao ogroman broj maketa i ni jedna mi nije carinjena. A bilo je stvarno svakakvih paketa,malih i ogromnih,vrijednosti između 100 do 700 kn!Znalo mi je doći po tri paketa odjednom kao zadnji put s Lucky Modela,pa recimo dva ogromna paketa s HLJ-a u isto vrijeme(brodovi 1/350) i nikad ništa!!S tim da je na paketima s HLJ-a uredno navedena i stvarna cijena(Japanci...)
Znao mi je i poštar osobno doma dofurat s autom(zato kaj mu nije stalo na motor) i opet ništa.....
A živim samo deset kilometara od Zagreba...i nemam nikakvu vezu na carini Rolling Eyes

Tako da vjeruj mi pravila stvarno nema...
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 151, 152, 153 ... 595, 596, 597  Naprijed
Stranica 152/597

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma