Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Sruseni bombarder ispod Dubrovnika.

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Damac

Član od: 26 Kol 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 16, 2009 3:36 am    Naslov poruke: Sruseni bombarder ispod Dubrovnika. Citiraj ovaj komentar

Po pricama starijih ljudi u okolici Molunta, i(zmedju Prevlake i Dubrovnika) je srusen americki bombarder. Oko 1 milju van Molunta. Covjek koji mi je pricao pricu je kao mali bio na rivi kada su njemci njegovog strica i oca natjerali da na vesla idu do aviona i pokupe posadu. Postrojili su posadu na rivi i ovi su dali pistolje, novac i nesto alata. On je kao klinac maznuo kljesta ( veli da je to onda bilo pravo bogatstvo) koja ima i dan danas. Navodno su posadu odfurali u Mostar. Prica bi trebala biti istinita.
Jeli netko ima kakvu informaciju o tome? O kakvom se avionu radi?
Unaprijed zahvalan.
Damac
Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ruj 16, 2009 8:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E moj Damac, mislis da ces do njega sa rebreatherom?
Pa pomoglo bi kada bi znali barem mjesec i godinu kada se to dogodilo. Naime vise aviona je palo u tom kvartu 1944-45.
Inace ako se nije spustio na more nego je bas pao i udario u povrsinu, od njega ces naci samo komadice na povrsini od par stotina kvadrata na dnu.
Natrag na vrh
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Sri Ruj 16, 2009 2:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da ako je posada preživjela možda ima nade da je djelomično čitav Very Happy osim ako prethodno nisu iskočili
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ruj 16, 2009 7:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iz B-24 su nastojali iskočiti, a sa B-17 su češće slijetali na more.
Natrag na vrh
Damac

PorukaUpisano: Sri Ruj 16, 2009 8:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa iz price sam skuzio da je on sletio..neko vrijeme plutao i onda potonuo. Ovaj ribar je rekao da su svi iz aviona bili na hrpi. Prica se sa su ga koce razvukle ali sam ja dobio jednnu poziciju di se arbuni love ha,ha,ha. I na staroj ribarskoj karti pise avion. Valda je nesto ostalo od njega.
Znam da ga nece biti lako naci ali cu probati. U 10 mjesecu cu vjerovatno ici dole ili na Garibaldija ili D2 ( podmornicu) pa cu popricati s covjekom..i probati saznati sto vise o tome. U svakom slucaju se javim i informacijama
Pa isao bi dole s ribriderom ( vise ne ronim otvoreni krug) to je nekih 104 metra i radio bi 30-40 minuta na dnu. Tako da mi ronjenje nebude vise od 4-5 sati.Ako more ne bude prehladno i ako se bude moglo roniti.
Natrag na vrh
Alaska

Član od: 08 Svi 2007
Mjesto: Njemacka
PorukaUpisano: Sub Ruj 19, 2009 10:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

D-2 nije podmornica, nego bivsa torpiljarka/drager (minolovac), odnosno skolski brod Mornaricke akademije u Gruzu. Nalik je na podmornicu oblikom trupa, pogotovo ako vise nema nadgradja...
Damac

PorukaUpisano: Sub Ruj 19, 2009 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je tocno. Domaci su je zvali podmornica jer je izgledala ko podmornica..ja sam pricao s covjekom koji je gledao kada ju avioni napadaju.
Da li netko mozda ima vise podataka o njoj. Kuda je isla? Imena posade? Koliko je ljudi ostalo na njoj?Tocan datum potonuca. Meni je covjek to rekao a ja nisam zapisao..i zaboravio:(
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma