Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PELE
 | | Član od: 10 Kol 2008 | | Poruke: 287 | | Mjesto: Pancevo, Srbija |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 6:50 pm Naslov poruke: Medjunarodni Aeromiting - Batajnica 13.09.2009 |
|
|
Pozdrav svima...
Juce se na Batajnici odrzao medjunarodni Aeromiting na kome je ucestvovalo vise od 15 zemalja (Danska, USA, Turska, Rumunija, Slovenija, Nemacka, Velika Britanija, Italija, Madjarska...)
Ovo je prvi Aeromiting na kome sam bio, i mogu reci da sam se proveo kao nikada u zivotu! Izvanredan letacki program, padobranci, maketari, akro grupe... Jos sam pod utiskom, i zeleo bih da ove slike podelim za vama. Ovo je polovina slika, bice jos za koji dan, ali mi treba vremena da ih sredim.
Uzivajte!
Mozda i veceras bude dopuna slika (Slovenacki prop-ovi, Ceski i Srpski helishi... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Ljepi avionćići  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala za slike.
Da li bi mi htio poslati fotke Transala i grčkog Miragea u večoj rezoluciji na e-mail, ostavio bi ti ga pod pm? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 9:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne mogu reči nego da se divim našim susjedima kako oni to uspiju organizirati.
Glavno da ovi naši organiziraju razno razne vježbe po poligonima i bazama širom HR pa i u isto vrijeme (kao ova što upravo traje) ali kad oćeš slikati civilni avion na civilnoj stajanci preko ograde onda te plavci tjeraju dalje. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
 | | Član od: 10 Kol 2008 | | Poruke: 287 | | Mjesto: Pancevo, Srbija |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| hornet Napisao/la: | Ne mogu reči nego da se divim našim susjedima kako oni to uspiju organizirati.
Glavno da ovi naši organiziraju razno razne vježbe po poligonima i bazama širom HR pa i u isto vrijeme (kao ova što upravo traje) ali kad oćeš slikati civilni avion na civilnoj stajanci preko ograde onda te plavci tjeraju dalje. |
Sto se samog programa tice, fenomenalno! Ali prevoz... Parking mesta bukvalno nije ni bilo, pa su se svi parkirali na poljanama i njivama , ali ja sam isao autobusom pa nisam imao problema.
Vojna Policija nije dozvoljavala da se prilazi avionima...ok, razumem kada je u pitanju Eurofighter, Gripen, F-16 ali MiG-21...kanta stara 40 i kusur godina koja je u fazi raspadanja, farba oguljena, itd...i nije moglo da se pridje avionu. Medjutim ja sam se nekako provukao vojniku iza ledja i slikao sve detalje na MiG-u 21, to mi je bilo najbitnije.
Na drugom delu aerodroma su bili avioni koji su leteli (F-16, Hawk, Gripen, MiG-21 LanceR, Pilatus, Alphajet i Mi-24), tako da smo ih samo posmatrali iz daljine...
Ocekivao sam i Hrvatske MiG-ove 21, ali nista od toga...
No, kad se sve sabere i oduzme, bilo je apsolutno fenomenalno! 2012 bi trebao da se odrzi ponovo takav Aeromiting sa vise zemalja ucesnica, ali ima vremena do tad.
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|