Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Leut u izgradnji
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Gusar

Član od: 14 Svi 2009
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Pet Kol 07, 2009 7:18 pm    Naslov poruke: kratka obavijest Citiraj ovaj komentar

Svećano objavljujem da se idući tjedan očekuje završetak Leuta (ali stvarno) bit će i puno slika Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Gusar

PorukaUpisano: Pon Kol 24, 2009 8:49 pm    Naslov poruke: nove slike Citiraj ovaj komentar

hvala brodomaketaru i naravno svima ostalima na pohvalama. nacrt je korculanski (bas iz korcule) malo prepravljen i usminkan.

[/img]
mreza

vesla

malo mi je pobjeglo ovih par slika nisam vidio da su ogromne

bit ce jos slika ovih dana nisam stigo vise stavit
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Kol 24, 2009 10:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

S V A K A Č A S T
Goreprsti Goreprsti Goreprsti
Leo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
bugy1

Član od: 23 Pro 2006
Mjesto: Ljubljana-Split
PorukaUpisano: Pon Kol 24, 2009 10:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ču ovako reči. Ćoviće skidam kapu dolje, fenomenalno i lipo.
brodomaketar

Član od: 25 Jul 2008
PorukaUpisano: Pon Kol 24, 2009 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bavim se brodomaketarstvom preko 20 godina i iza sebe imam mnogo brodova , nekazem ovo da bih sebe hvalio vec , da kazem da lepsi leut i po meni uradjen bas maketarski , jer pratim od pocetka ( od ruznog paceta ispade labud ) . svaka cast PRAVI JE.......a za sminkanje , pa to i jeste ono sto ga cini pravim , to je TVOJ LEUT , onakav kakvog ga ti vidis , jer brodomaketarstvo je nesto vise od lepljenja dascica , to je umetnost...pozdrav i nadam se jos kojem remekdelu.
Ivica

Član od: 14 Sij 2009
PorukaUpisano: Uto Kol 25, 2009 2:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvarno lipo, svaka čast, posebno mi se sviđa pažnja za detalje. Uvik mi je lipo vidit drvene brode, pogotovo naše. Svaka čast !!
Natrag na vrh
turky-ri

Član od: 08 Lip 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Kol 25, 2009 11:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ideš Đurđa !!! Surprised
Ovo je vrijedilo čekati ! Još jednom SVAKA ČAST !!! Majstor si, nema šta ! Smile
Natrag na vrh
Leo - zd

PorukaUpisano: Sri Kol 26, 2009 8:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Rad je toliko dobar da ću se usuditi postaviti jedno pitanjce, moram biti iskren da se stvarno divim kvaliteti rada i SLIČNOSTI (maketa!!!) u cijelini i na raznim detaljima pa i kod same obrade. E sad ima jedna stvar koja me kopka od početka (napominjem ili se u stvari isprićavam jer mi je skoro neugodno ali mi je lakše jer je sve ostalo fantastično) a to su daske na poklopcima.
Da objasnim moje razmišljanje, daske na poklopcima slijede daske na palubi i to je vizualno ok (vjerujem da je i po nacrtima i planovima) e sad bilo bi mi logičnije da se za poklopce koriste daske postavljene uzduž - manje otpada i nešto jaći i krući poklopac.
Još jednom ne zamjeri, ovo je više moja znatiželja nego primjedba.
Leo
Natrag na vrh
Gusar

PorukaUpisano: Sri Kol 26, 2009 4:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala svima jos jednom evo jos malo slika.bio sam u korculi u muzeju i vidio ovu maketu leuta, moj leut je u biti isti tip ko ovaj samo sto je moj malo prosiren i ima vece otvore i dodana su dva fileta sa obje strane oplate.
sto se tice izgleda i nacine izrade poklopaca mislim da tu nema nekog pravilal kako se kome svida.mislim da nema velike razlike ako su daske uzduzno ili poprecno postavljene (osim estetski) cvrstoca je mislim ista. ovaj leut iz muzeja je pravio neki Sladovic a ta familja je imala svoje brodogradiliste u korculi tako da pretpostavljam da je ovaj gospodin koji je napravio ovu maketu vjerojatno napravio i pravi veliki leut (poklopci prate daske na palubi).

set za ribanje Very Happy

nisam imo lipa kraj sebe Very Happy

da li netko zna koliko je bucanj u stvarnosti dug?

nisam ja pleo

eto to bi bilo to jos moram stavit plocicu kad je napravljen i gotovo.
neznam da li je netko primjetio ali fali sidro, buduci da trenutno nemam zice i lemilice a ni drva da ga izradim to ce malo pricekati. mislim da se sad ovo moze svrstat u gotove projekte pa bi molio administratora ako moze da prebaci ovaj file (ili kako se ovo vec zove) u gotove projekte. puno hvala. sljedeci projekt je vjerojatno trabakul i nekakva plastika o tome kad bude.pozdrav svima
Natrag na vrh
Gusar

PorukaUpisano: Sri Kol 26, 2009 4:53 pm    Naslov poruke: p.s. Citiraj ovaj komentar

zaboravio sam samo zahvalit svom ucitelju koji me ucio i vodio kroz ovaj rad i nesebicno mi prenio znanje.
Natrag na vrh
Leo - zd

PorukaUpisano: Sri Kol 26, 2009 5:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Osti i mezomariner su strava, vjerovatno ih prostim okom jedva i zamjecujes !!!!, stvarno super
Leo
Natrag na vrh
turky-ri

Član od: 08 Lip 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Kol 26, 2009 7:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gusar Napisao/la:

da li netko zna koliko je bucanj u stvarnosti dug?

Ja sam ih viđao od cca 70 - 150 cm dužine ! Vjerovatno ovisi o načinu ribarenja (sjedeći ili stoječi)
Confused
Natrag na vrh
Gusar

PorukaUpisano: Sri Kol 26, 2009 11:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala za bucanj. mislim se koliko da ga skratim.
Natrag na vrh
Kapetan

Član od: 16 Sij 2010
PorukaUpisano: Sub Sij 16, 2010 7:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa ovo je remek delo...svaka čast!
Natrag na vrh
galija 35

Član od: 12 Sij 2010
Mjesto: uz rijeku Grab
PorukaUpisano: Sub Sij 16, 2010 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovo je fantazija.............no koment........stvarno je zaista........ili još bolje.......a šta da kažem
POEZIJA...........ili još i bolje.........SVAKA ČAST MAJSTORE Amen
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 3/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma