Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Goran II
| | Član od: 20 Ožu 2006 | | Poruke: 62 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Ned Jul 05, 2009 7:24 pm Naslov poruke: Ki-61-I HIEN "244th Fighter Group + Kurogane Type 95 1/ |
|
|
Ova Diorama projektić se radi već nekoliko mjeseci ... trenutno je u nekoj završnoj fazi ... Fale još neke palmice i klupica pa da bude onako kako sam zamislio...
Diorama sadrži:
Ki-61 I Hasegawa 1/48
Kurogane Tipe 95 Tamya 1/48
Japanese army AF Eduard 1/48
Aries Ki-61 cocpit set
Ne sjećam se više svih problema u nastajanju ali kako stvar ide kraju zadovoljstvo se povećava i problemi zaboravljaju evo fotografija...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thunder
 | | Član od: 02 Ožu 2009 | | Poruke: 131 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Jul 05, 2009 7:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Super  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Ned Jul 05, 2009 8:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlican je. I bicikl ti je super ispao  _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 05, 2009 8:32 pm Naslov poruke: |
|
|
odlicno!...bicikl je odlican...ima bolje zbice od makete bicikla u 35-ici... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Jul 05, 2009 8:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedno pitanje? Cocpkit je bojan sa sandy brown jelda? Mislim da ti je to netočna boja
Inače,drago mi je vidjet japanca,opet  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran II
| | Član od: 20 Ožu 2006 | | Poruke: 62 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Ned Jul 05, 2009 8:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: | Jedno pitanje? Cocpkit je bojan sa sandy brown jelda? Mislim da ti je to netočna boja
Je! Sandy brown je bila ideja... ali sam je nešto smućkao ... ko će ga znat ... jel prava ili nije ... svi je forsiraju na Hienima pa tako i ja!
Što misliš? Koja je vjerojatnija opcija boje cocpita? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Jul 05, 2009 8:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Goran II Napisao/la: | | Andrej Napisao/la: | Jedno pitanje? Cocpkit je bojan sa sandy brown jelda? Mislim da ti je to netočna boja
Je! Sandy brown je bila ideja... ali sam je nešto smućkao ... ko će ga znat ... jel prava ili nije ... svi je forsiraju na Hienima pa tako i ja!
Što misliš? Koja je vjerojatnija opcija boje cocpita? | Pa ovako,nisam puno čitao o japanskim avionima,ali su mi najinteresantiniji,pa kada sam nedavno radio na svome ki-100 vidio sam u hasinoj sastavnici sandy brown i to mi je odmah bilo sumljivo. na ARC-u sam vidio da je jedan lik isti avion obojao u olive drab pa sam tako i ja napravio. To mi je jedina informacija
http://www.aircraftresourcecenter.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 06, 2009 12:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Goran II Napisao/la: |
Što misliš? Koja je vjerojatnija opcija boje cocpita? |
U literaturi koju mogu pročitati (da nije na japanskom) vele da je kabina (+ prostor za uvlačenje podvozja, unutrašnjost poklopaca itd) obojana u nekakvu blijedožutu i daju recept: 10%smeđe, 10%limun žute, 5%crne, 5%crvene i 70%bijele. Nisam testirao.
Mislim da su ti spiner i krakovi elise previše otišli u crveno.
Poz, _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 06, 2009 9:21 am Naslov poruke: |
|
|
Unutrašnjost kokpita je dosta dobro pogođena. Praktično svaki japanski proizvođač aviona je imao neku svoju boju unutrašnjosti, a Kawasaki je imao nekakvu oker koja dosta liči na RLM 79 Sandbraun. Što se tiče podloge, ona je promašaj. Na avionu kojeg si napravio je letio bojnik Teruhiko Kobajaši u obrani Japana, tj. Tokia. Aerodrom sa kojega je poljetao je imao betonske piste oko kojih je bila pjeskovita zemlja sa šljunkom. To se lijepo vidi na brojnim fotografijama. Inače, same makete i figure su lijepo napravljene, jedino je ova boja japanskog smeđe-crvenog primera (boja "mahagonija") na propeleru precrvena. Na pravom Kobajašijevom avionu gotovo i nema ljuštenja-na kraju krajeva, on ih je trošio takvom brzinom da se nisu stizali pohabati...Mislim da mu je ovo 4. u nizu od 5 Ki-61 u zadnjih 3 mjeseca rata, prije nego je dobio Ki-100. na jednom predhodnom se zaletio u B-29 i zatim iz padajuće olupine iskočio padobranom-uobičajena taktika japanskih pilota krajem rata. B-29 je uništio i među pobjedama je jedna silueta B-29 probodena munjom koja simbolizira taj samoubilački napad. Inače, ovaj pozamašni scoreboard prikazuje i oborene i oštećene avione... Čini mi se i da si upravljačke površine na krilima propustio obojati u Kawasaki sivu...naime, cijeli je avion iz tvornice izašao u uobičajenom finišu neobojanog aluminija sa svim kormilima pravca i visine u svijetlo sivoj boji, pa je naknadno na aerodromu bojan maskirnim bojama i taktičkim oznakama jedinice. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|