Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

revell airbrush
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
marko007

Član od: 13 Lip 2009
PorukaUpisano: Ned Lip 14, 2009 11:35 pm    Naslov poruke: revell airbrush Citiraj ovaj komentar

evo planiram kupiti od revella airbrush na cipoteci i sad neznam koj da uzmem dakle pocetnika sam i razmisljam između start clas i standart.....pa ako mi mozete reci svoja iskustva sa njima i kako je raditi sa njima bio bi zahvalan!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
bugy1

Član od: 23 Pro 2006
Mjesto: Ljubljana-Split
PorukaUpisano: Pon Lip 15, 2009 12:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za početak počni sa start clas, da se malo navikneš kako raditi sa AB.
marko007

PorukaUpisano: Pon Lip 15, 2009 12:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok to sam i mislio a u cemo je razlika između start i standard?
Natrag na vrh
Darth Maul

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Pretetinec
PorukaUpisano: Pon Lip 15, 2009 8:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ni u ludilu. Starter class? Bjezi od toga.

Ne kuzim te spike o pocinjanju sa slabijim AB-om pa prelazak na jaci... cisto bacanje love.

Ionako se ponovno moras naviknuti na novi AB koji ima totalno drugaciji nacin rada, drzanja i performanse.

Revell Standard class ili Badger 350 je jako dobar AB za vece povrsine - 1/24 automobile ili 1/35 tenkove. Minimalna debljina linije je oko 5mm. Postoji i fina dizna (min. linija 3mm) ali je nisam probao. Takodjer jako dobar AB za lakiranje.

Ako ti treba nesto tanje od toga, za freehand kamuflaze (gornji AB moze odraditi sve kao i drugi, ali uz uporabu maski), razmisli odmah o Revell Master Class profi (Vega 1000) ili vario (Vega 2000), ovisno da li zelis gravitacijski ili sifonski AB.

Dakle, ovisno o svojoj potrebi, biraj AB.

Proud to be Međimurec...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pon Lip 15, 2009 8:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Darth Maul Napisao/la:
Ni u ludilu. Starter class? Bjezi od toga.

Ne kuzim te spike o pocinjanju sa slabijim AB-om pa prelazak na jaci... cisto bacanje love.

Ionako se ponovno moras naviknuti na novi AB koji ima totalno drugaciji nacin rada, drzanja i performanse.

Slažem se sa ovime.Ja sam počeo odmah sa vegom 2000 bez ikakvih starter pištolja i sl.

Počni odmah sa standardom
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Lip 15, 2009 8:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav Marko...
Jedina prednost starter AB-a je relativno niska cijena...ali, ako ti je standard financijski dostupan, nemas shta razmisljati Wink
Njime, medju ostalim prednostima, mozes izvuci puno finiju liniju jer ima fleksibilniju i bolje namjestenu diznu...
Starter shpric-gun je bezveze...nego, jesi razmisljao o izvoru zraka jer to u konacnici zna biti dosta skuplje nego sam brush?
BTW, bilo bi lijepo da se predstavis u rubrici "Tko je tko" pri dnu foruma da saznamo nesto vise o tebi i tvojim maketarskim interesima Smile

PorukaUpisano: Uto Lip 16, 2009 12:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sta mogu koristiti kao izvor zraka osim komprespra i boce CO2?
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Uto Lip 16, 2009 7:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Radio sam cca 2 godine sa starter AB i mogu reci, da mi je zao vremena, para za farbe (koje starter nemilice rasipa...) i prpustenih trenutaka za rad sa pro AB. Sada imam master class od Revell-a i stvar mi radi odlicno! Jako sam zadovoljan, problema nemam, regulacija linije je vise, nego dobra za moje potrebe, ...

Kao alternativni izvor zraka jedno vrijeme sam koristijo avtomobilsku gumu na felni... Laughing Naduvas sa malim 12V kompresorom (oko 12€...) na tlak koji ti odgovara i gasa... Laughing Slabost: Variranje pritiska...

Jos par fotki:

Natrag na vrh
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lip 16, 2009 10:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma oba problem možeš vrlo elegantno riješiti, imaš u metrou za 700 kn komplet sa AB-om koji se može mjeriti sa revellovim masterom i kompresor bez boce. Ja sam taj komplet dobio za krizmu, i odličan je. Jedina ti je mana što se zna dogoditi da AB upuhuje zrak u posudicu gravity feeda, umjesto da uvlači boju, pa ga malo natočiš nitroom i sve super Laughing .
Pogledaj si ga, za pare za koje dobiješ mastera ovdje dobiješ mastera sa kompresorom, a evo i šifra: 9045614
marko007

PorukaUpisano: Uto Lip 16, 2009 1:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovo sta se tice gume na felgi ozgleda mi ko dobro rijesenje......se moze pofarbati isto kao da mi je izvor zraka kompresor ce biti razlike u boji ili necemu drugom.....?
Natrag na vrh
Bastardo

PorukaUpisano: Uto Lip 16, 2009 3:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Radio sam i sa gumom i sada sa kompresorom i neke velike razlike nema (posto nemam regulatora tlaka...), osim toga, sto ima kompresor malko veci rezervoar... Ni na jednom ni na drugom (jos) nemam regulatora tlaka, pa i sa kompresorom radim slicno, ko sa gumom - naduvam ga na pritisak, koji mi pase (cca 2 bara za gloss farbe, skoro 3 za matt Revell-e, ...), pa radim, dok ne padne, pa dopumpam, pa opet farbam, ... Yeba, ali regulator nikako da stigne na red... Confused Drzao sam u rukama model od 21€ i ja dripac ga ne odnesoh kuci........

Ako imas regulator tlaka, guma se moze sakriti pred kompresorom. Kompresor naduvas na oko 6 bara, regulator nastelis na toliko, koliko ti pase i gasa po erbrasu Laughing
Natrag na vrh
marko007

PorukaUpisano: Uto Lip 16, 2009 4:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

raditi cu gumom onda to mi se cini ok za pocetak bas sad i nemam para za neko drugo rijesenje , a poslje mozda padne neki kompresor ili slicno!
Natrag na vrh
Bastardo

PorukaUpisano: Uto Lip 16, 2009 6:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sretno Wink
Natrag na vrh
marko007

PorukaUpisano: Uto Lip 16, 2009 7:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zasto sretno sta se to neisplati raditi?
Natrag na vrh
Darth Maul

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Pretetinec
PorukaUpisano: Uto Lip 16, 2009 8:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobra alternativa iz starog YUVAM biltena:

treba ti stari kompresor od skrinje, jedna prazna boca plina za AB (u Chipoteci ili bilo koja sprej-doza s navojem), Revell adapter/ventil za bocu (ima u Chipoteci) te naravno crijevo i AB.

Taj adapter/ventil ima sve sto ti treba osim manometra, odn. imas regulaciju zraka, samo neznas tocnu vrijednost tlaka (a i ne treba ti, ionako ovisi kako si razrijedio boju, spricnes-podesis-spricnes-podesis i tako dok ne pogodis tlak).

Dakle, na ipraznjenu bocu navrni ventil i otvori ga. Sa strane izbusi rupu promjera cijevi sa kompresora (oko 6mm). Na to nalemi ili zalijepi epoksidnim ljepilom odg. cjevcicu (odrezi komad cca 2cm s frizidera).

Spoji ju s izlaznom cijevi kompresora plasticnim crijevom za zrak i stegni selnama na oba kraja.

Na dnu boce izbusi rupu da ti visak zraka moze izaci iz boce. Idealno, navari/tvrdo zalemi komad zeljezne trake oblika slova "U". Na sredini trake, ispod rupe na boci, izbusi rupu i navari neku maticu. Kroz nju navini dugacki vijak, na ciji kraj zalijepi/zavari neku oprugu (feder) i polukruzni gumeni cep (brtva za pipu). Stegni vijak tako da brtva sjedi na rupi. To ti je ventil koji ce visak zraka izbaciti iz boce. Kad tlak u boci presili oprugu, brtva se odmice i zrak izlazi van. Kad tlak adne, brtva zatvara rupu.

Uf, vec se dugo nisam tolko napisal. A evo i slikice:

Proud to be Međimurec...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma