Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Planovi za drvene brodove

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Stefan

Član od: 21 Pro 2007
PorukaUpisano: Sub Lip 06, 2009 8:50 pm    Naslov poruke: Planovi za drvene brodove Citiraj ovaj komentar

Evo kako stoje stvari,trebaju mi planovi za Americkog razaraca iz ww2 DD-445 USS Fletcher...Razmera je manje bitna,ali bilo bi dobro ako bi bio u 1-350 ili vece.Nadam se da imate neki koristan sajt gde bih mogao da pronadjem planove ovog,,ili njemu slicnim plovilima... Hvala unapred! Very Happy

Pozdrav
Stefan
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Essex
Gost
PorukaUpisano: Ned Lip 07, 2009 3:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.floatingdrydock.com/

Alfa i omega za sve nacrte američkih ratnih brodova.
Nacrta za klasu Fletcher u velikom mjerilu imaš i u Anatomy of the Ship - The Sullivans samo što je FLETCHER bio jedan od 58 tzv. "round-bridge" Fletchera, dok je THE SULLIVANS pripadao kasnijem tipu od 117 "square-bridge" Fletchera.

Ali može jedno pitanje? Pretpostavljam po naslovu da bi ga skrečao od drva ali Tamiya ti nudi 1/350 FLETCHERA za 15-tak eura, za tu maketu ima doslovno tona aftermarketa dostupnih na tržištu, možeš ga izdetaljirat koliko ti god srce želi - čemu se onda patit samogradnjom?
Natrag na vrh
brodomaketar

Član od: 25 Jul 2008
PorukaUpisano: Ned Lip 07, 2009 5:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav , ako mogu da pomognem , sve te brodove koje zelite raditi iz jednog komada materijala a do sad se to radilo od drveta deljanjem , sada mozete koristiti stirodur , lako se obradjuje , ne kruni se , moze se obraditi malo grubljom smirglom i postizete isti efekat kao da ste uradili od drveta . cela procedura rada tim nacinom postoji na uputstvu naseg sajta brodomaketar.
Stefan

PorukaUpisano: Ned Lip 07, 2009 5:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na linkovima,ali ne vidim gde na tom sajtu mogu da skinem konjige koje me zanimaju?Trazio sam,ali nisam nasao... Very Happy
I gde mogu da skinem onu knjigu sa slike koja se nalazi na drugom linku? Very Happy

I,znam da bih mogao da kupim tamiyu,ali ovako mi je zanimljivije... Smile
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Ned Lip 07, 2009 5:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

brodomaketar Napisao/la:
pozdrav , ako mogu da pomognem , sve te brodove koje zelite raditi iz jednog komada materijala a do sad se to radilo od drveta deljanjem , sada mozete koristiti stirodur , lako se obradjuje , ne kruni se , moze se obraditi malo grubljom smirglom i postizete isti efekat kao da ste uradili od drveta . cela procedura rada tim nacinom postoji na uputstvu naseg sajta brodomaketar.

Hvala na savetu,ali ipak bih radeje radio od drveta...Da li mozda vi,kolega,imate kakav plan DD-445?
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Pon Lip 08, 2009 10:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemate odgovor? Smile Confused
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 12:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stefan Napisao/la:
Hvala na linkovima,ali ne vidim gde na tom sajtu mogu da skinem konjige koje me zanimaju?Trazio sam,ali nisam nasao... Very Happy
I gde mogu da skinem onu knjigu sa slike koja se nalazi na drugom linku? Very Happy

I,znam da bih mogao da kupim tamiyu,ali ovako mi je zanimljivije... Smile

na floatingdrydocku ne mozes skinut knjige - tamo mozes kupit nacrte
isplati se vjeruj mi - ja sam uzeo za 60 $ nacrte za nosac aviona, i to je sve kaj ti treba- 6 plahti metar sa tri....
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Uto Lip 09, 2009 8:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A gde drugde mogu skinuti knjige,evo npr. Anatmoy of the ship?
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma