Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Sub Lip 06, 2009 8:50 pm Naslov poruke: Planovi za drvene brodove |
|
|
Evo kako stoje stvari,trebaju mi planovi za Americkog razaraca iz ww2 DD-445 USS Fletcher...Razmera je manje bitna,ali bilo bi dobro ako bi bio u 1-350 ili vece.Nadam se da imate neki koristan sajt gde bih mogao da pronadjem planove ovog,,ili njemu slicnim plovilima... Hvala unapred!
Pozdrav
Stefan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lip 07, 2009 3:33 pm Naslov poruke: |
|
|
http://www.floatingdrydock.com/
Alfa i omega za sve nacrte američkih ratnih brodova.
Nacrta za klasu Fletcher u velikom mjerilu imaš i u Anatomy of the Ship - The Sullivans samo što je FLETCHER bio jedan od 58 tzv. "round-bridge" Fletchera, dok je THE SULLIVANS pripadao kasnijem tipu od 117 "square-bridge" Fletchera.
Ali može jedno pitanje? Pretpostavljam po naslovu da bi ga skrečao od drva ali Tamiya ti nudi 1/350 FLETCHERA za 15-tak eura, za tu maketu ima doslovno tona aftermarketa dostupnih na tržištu, možeš ga izdetaljirat koliko ti god srce želi - čemu se onda patit samogradnjom? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
 | | Član od: 25 Jul 2008 | | Poruke: 120 | |
|
Upisano: Ned Lip 07, 2009 5:24 pm Naslov poruke: |
|
|
pozdrav , ako mogu da pomognem , sve te brodove koje zelite raditi iz jednog komada materijala a do sad se to radilo od drveta deljanjem , sada mozete koristiti stirodur , lako se obradjuje , ne kruni se , moze se obraditi malo grubljom smirglom i postizete isti efekat kao da ste uradili od drveta . cela procedura rada tim nacinom postoji na uputstvu naseg sajta brodomaketar. _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
|
Upisano: Ned Lip 07, 2009 5:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na linkovima,ali ne vidim gde na tom sajtu mogu da skinem konjige koje me zanimaju?Trazio sam,ali nisam nasao...
I gde mogu da skinem onu knjigu sa slike koja se nalazi na drugom linku?
I,znam da bih mogao da kupim tamiyu,ali ovako mi je zanimljivije...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
|
Upisano: Ned Lip 07, 2009 5:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| brodomaketar Napisao/la: | | pozdrav , ako mogu da pomognem , sve te brodove koje zelite raditi iz jednog komada materijala a do sad se to radilo od drveta deljanjem , sada mozete koristiti stirodur , lako se obradjuje , ne kruni se , moze se obraditi malo grubljom smirglom i postizete isti efekat kao da ste uradili od drveta . cela procedura rada tim nacinom postoji na uputstvu naseg sajta brodomaketar. |
Hvala na savetu,ali ipak bih radeje radio od drveta...Da li mozda vi,kolega,imate kakav plan DD-445? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
|
Upisano: Pon Lip 08, 2009 10:11 am Naslov poruke: |
|
|
Nemate odgovor?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 12:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Stefan Napisao/la: | Hvala na linkovima,ali ne vidim gde na tom sajtu mogu da skinem konjige koje me zanimaju?Trazio sam,ali nisam nasao...
I gde mogu da skinem onu knjigu sa slike koja se nalazi na drugom linku?
I,znam da bih mogao da kupim tamiyu,ali ovako mi je zanimljivije...  |
na floatingdrydocku ne mozes skinut knjige - tamo mozes kupit nacrte
isplati se vjeruj mi - ja sam uzeo za 60 $ nacrte za nosac aviona, i to je sve kaj ti treba- 6 plahti metar sa tri.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
|
Upisano: Uto Lip 09, 2009 8:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| A gde drugde mogu skinuti knjige,evo npr. Anatmoy of the ship? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|