Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

HONDA RC211V Repsol Valencia - Tamiya 1/12
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Uto Ožu 31, 2009 3:52 pm    Naslov poruke: HONDA RC211V Repsol Valencia - Tamiya 1/12 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav! Evo dobio sam ovu maketu, da je napravim za kolegu s posla, on je mislio da je to die-cast ili sta ja znam, uglavnom nije bas da je sastavlja, pa cu ja to pokusati odraditi.....

Pa prije nego sto postam ikakve slike ili ista pocmem, ako moze koji savjet, kako to cudo sastavljati, sto paziti, sto ne raditi, dali mi sta treba od boja (tipa kakav chrom ili slicno), da ga znam prirediti, da se naruci sve sto je potrebno.... Svaki savjet, ideja, prijedlog i sugestija su krajnje dobrodosli, posto nemam pojma kako to zapoceti..... Slike stavim veceras kad dodjem s posla......

Tnx!

-=Für immer Minderheiten=-

Reaper: poruka promijenjena dana: Uto Ožu 31, 2009 7:54 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Ožu 31, 2009 4:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Najveći će ti problem predstavljati baš boje, obzirom da što god da ti bude potrebno, iskoristit ćeš uglavnom samo na toj maketi i ni na jednoj više (osim ako ne želiš preć na motocikle i automobile)!

Mene je jednom kolega zamolio da mu sastavim takvo nešto (bolid F1) ali sam uvidio da mi se nabavka boja i lakova ne bi isplatila samo za jednu maketu.
Reaper

PorukaUpisano: Uto Ožu 31, 2009 4:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro, to me trenutno ne zabrinjava, posto ce on financirati boje, i sve sto bude potrebno da se to sastavi....ako ne, ako ne, jedino da ga radim u usaf shemi Laughing

Reaper: poruka promijenjena dana: Uto Ožu 31, 2009 7:55 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 31, 2009 5:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam strucnjak za motore (cekaj da ti se kolega mcmico javi Wink ), ali mislim da bi bilo lakse dati ti konkretan odgovor da postas kakve slike, makar kutije, da znamo tocno o cemu se radi...
Ali, opcenito, mislim da ti i ne treba krom za lezaljke...to prevladava na chopperima. Vjerujem da ce ti za ovo aluminium biti dostatan metalizer...recimo, Alclad "polished alu" za vilicu i, eventualno, okvir, a to vjerojatno ionako vec imas...
A ako je u pitanju ova maketa, pripremi se i za veselje oko decaliranja Twisted Evil

U svakom slucaju, sretno ti sa josh jednim auto-moto izletom (sta je s Ferrarijem, ha Question Razz ) i nabaci kakvu sliku cim stignes Cool

PorukaUpisano: Uto Ožu 31, 2009 6:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, bas je ta maketa....slikam cim stignem kuci s posla, jos sat vremena i doma sam.....

Do sada sam skuzio pregeldavajuci sastavnicu, trebat ce mi fluorescentno zuta i narandjasta boja, ovo sve ostalo se moze naci medju kojekakvim metalizerima i alcladima. Zato me i zanima sto i kako, sto ce mi eventualno trebati, da mu mogu reci, da osigura financije i da se naruci sve potrebno, prije nego sto otvorim i jednu vrecicu. Glupo bi bilo zapoceti raditi, doci do dijela da mi nesto treba, a da onda covjek kaze da ne zeli to nabavljati.....

Ferrari...eh....ferrari.....ceka bolja vremena, 80% gotov...... opet me mora uhvatiti inspiracija za taj projekt..... Wink

Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 31, 2009 6:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
Do sada sam skuzio pregeldavajuci sastavnicu, trebat ce mi fluorescentno zuta i narandjasta boja, ovo sve ostalo se moze naci medju kojekakvim metalizerima i alcladima. Zato me i zanima sto i kako, sto ce mi eventualno trebati, da mu mogu reci, da osigura financije i da se naruci sve potrebno, prije nego sto otvorim i jednu vrecicu. Glupo bi bilo zapoceti raditi, doci do dijela da mi nesto treba, a da onda covjek kaze da ne zeli to nabavljati.....

Pored ovoga shto sam ti predlozio, najpametnije je drzati sastavnice te odgovarajucih Tamiyinih proizvoda i nemas frke Wink

Član od: 15 Stu 2007
Mjesto: Coventry
PorukaUpisano: Uto Ožu 31, 2009 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kako je ljepo vidjeti da neko slaže motor. Very Happy Imat ćeš posla vjeruj mi a pogotovo s ovim motorom jer ima puno decala, tako da će ti trebat mirni živci za to. Laughing Ako imaš pitanja samo pitaj, več znaš da ćemo ti odgovoriti. Wink Što se tiče boja, ti predlažem da se držiš Tamiyinih uputa, ali ako ti fali neka boja za neki mali komadič, ti je slobodno namješaj, da ne kupuješ bez veze. A kod karoserije ti predlažem da bojaš sa Zero bojama. (sa AB-om) Pronađi ih na www.hiroboy.com ,to ti je najjeftiniji izbor. Ako baš oćeš sprejevima, možeš i to. Wink Što se tiče okvira motora koji ti je već kromiran, možeš ga ostavit ovako ili skinut krom pa ponovno bojat (ako se odlučiš za tu varjantu onda djelove prije spoji i pokitaj pa onda obojaj) ali mislim da nema potrebe jer je dobro napravljen. Malo pripazi kada ga budeš stavljao sa spura i to je to. Wink

Evo ti još nekoliko hintova: karoseriju prvo zaljepi skupa i pokitaj te pošmirglaj i tek onda bojaj, isto tako napravi i na auspuhima te bloku motora. Ako imaš wathering set D od Tamiye onda ga obavezno upotrjebi na auspusima jer s time jako dižeš razinu same makete. Aja i obavezno se koristi micro solom i setom za decale, bez toga ovdje neće biti uspjeha. Wink

Sada se više ne mogu sjetit što još da ti kažem, ako se nečeg sjetim onda ti javim. E samo da te pitam, dali imaš u planu stavljat i neke PE djelove? Confused Možda GP senzor ili muffler springse?

PorukaUpisano: Uto Ožu 31, 2009 11:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E hvala na objasnjenju..... nisam izdrzao, pa sam vec neke dijelove skinuo sa sprua, i bacio se na posao..... Wink

Mislim da je maketa odlicna sto se detalja tice, ali se ja u to ne kuzim ni najmanje, znam samo da mi izgleda odlicno ovako na spruovima. ZA aftermarket neznam, cisto sumnjam, to sastavljam za kolegu (njegova je maketa), pa neznam koliko ce se covjek htjeti upustati u trosak, s obzirom da mora nabaviti i potrebne boje i sve, odnosno koliko zeli da ta maketa ispadne dobro. Ako ne, bit ce muckanja boja od onih koje ja imam, ili uzimanja neke odoka nijanse, limun zuta i slicno.... Wink

Pronasao sam te dvije boje od tamiye, u spreju. Kako to funkcionira, shake and spray? Znam da karoserija nema sitnih detalja i panelica, ali malo me frka korisitit sprejeve, mislim da sa ab-om imas puno vecu kontrolu sa onim sto radis...... Znam da vi dosta koristite te sprejeve, i rezultati meni djeluju odlicno, pa ako imate kakav savjet..... Dali preko tih boja moze ici neki 2K auto lak, ili mora bas neki maketarski?

Za decale se ne brinem, naoruzan sam tekucinama, nebi smjelo biti problema, a i ove decale radi cartograf, tako da, opet si mislim - nebi smjelo biti problema.

Sastavnica za motor predlaze xf-56, metalic grey.... usporedbom po tablici dodjem na to da je to ustvari boja aluminija (humbrol, revell), pa sam mislio to sve fino prespricati sa alclad dark aluminium, koliko cu pogrijesiti? I jos na to blagi weathering sa tamno sivom, crnom ili tako nekom pastelom, trebalo bi ispasti dobro. Ili nebi?

Napredak svakako postam, cim ga bude.....

Natrag na vrh
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 9:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

neces pogrijesiti sa alclad dark aluminium na motoru. slobodno.
a sto se tice sprejeva, potrebna je doza navikavanja na njih jer prilikom spricanja trebas dobiti wet coat. a vrlo lako ti se moze dogoditi da ti boja krene curiti ako si rukom presao 1-2 puta previse.
predlazem ti spricanje AB-om. uzmi si boje sa Hiroboya od Zero firme (kako ti je Miha rekao). boje su fenomenalne, na akrilnoj bazi, suse se 2 sata (ali pusti ih 24), nije potrebno napraviti wet coat s njima jer su potpuno drugacije, djeluju mat dok se ne izlakiraju. mogu podnijeti sve tipove maketarskih lakova. (tamiyine sprejeve mozes prelazit i sa 2K autolakom, za Zero nisam siguran, to ce Bugy znati).
a postoji ti i opcija da kupis tamiyinu boju u spreju, ali da ga izšpricaš u posudicu i farbas AB-om. vidio sam da je to dosta ekipe na SPC forumu radilo dok se nije pojavila Zero firma sa svojim uber bojama.

Član od: 15 Stu 2007
Mjesto: Coventry
PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 10:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da motor možeš i sa dark alumiinum, pa malo washa. Wink Bit će bolesno kad to vidim, jedva čekam. Very Happy
Bugy je i Zero boje špricao sa 2k lakom za aute i dobio fantastičan rezultat, tako da možeš bez brige ga upotrjebit. Wink

Član od: 31 Kol 2007
Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ
PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 11:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jeste li skužili u svakom reaperovom postu riječ "posao"?!?

Čestitke na novom zaposlenju..... Laughing Laughing Laughing
Reaper

PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 1:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala!

E sad....problemi....... covjek se ne zeli upustati u nabavu boja iz inozemstva, pa ako netko moze predloziti alternativne boje, koje ne moraju biti 100% tocne, vec je dovoljno da budu priblizne...

Ono sto mi treba je: dark mica blue, fluorescent orange i fluorescent yellow..... Za ove dvije zadnje cu uzeti bilo koju narandzastu i zutu, ali ova blue...... na cega to lici, dali je netko farbao pa moze pokazati, ili zna kakvu zamjensku boju da barem lici na to....

Hvala!

Natrag na vrh
Low
Gazda
PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 3:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ova dark mica blue ide na ovaj komad oklopa dolje. meni to dosta lici na 'angel blue metalic' od MM-a. to je dosta tamna plava boja sa metalizirajucim efektom.

PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 3:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma uzet cu neku tamno plavu i poderati to s njom....btw, ako se netko sjeca one tamno plave perle sa mog ferraria, koliko bi ona bila upotrebljiva?

Natrag na vrh
Low
Gazda
PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

joj da, pa ti imas i to. mislim da bi mogo.
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma