Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ocigawa Spitfire Mk IXc 1/48

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Pon Ožu 23, 2009 3:29 pm    Naslov poruke: Ocigawa Spitfire Mk IXc 1/48 Citiraj ovaj komentar

Svi manje više znamo za probleme okuugodne Hasegawine makete Spitfire Mk IXc, budući da sam ICM složio ranije, htio sam nekako natjerat Hasegawu u koliko-toliko prihvatljive gabarite. Raspilio sam Italerija (Navodno Ocidental sa netočnim nosom) i upasao na Hasin nos. Rezultat je trup na koji savršeno odgovaraju Hasegawino C krilo i ostatak djelova Shocked . Ako ovo upali, maketa će biti daleko bolja od ICM-a zbog nivoa detalja. Šta kažu stručnjaci, pije ovo vode ???

Pozdrav !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Pon Ožu 23, 2009 5:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jezer mu!! Čega se sve ti nećeš sjetiti! Baš me zanima kako će to izgledati kada bude gotovo. Ne sumnjam da će biti dobro.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Darth Maul

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Pretetinec
PorukaUpisano: Pon Ožu 23, 2009 8:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako ti je Hase cowling koji si odrezao kraći od 43mm nisi dobio ništa.

Jer ako je ovaj lik radio točno, Hase nosna greška je u samoj oplati motora.

http://www.clubhyper.com/reference/correctingspitfireix_1.htm

Žalim što sam opet ja onaj koji nosi loše vijesti. Možda bi trebal mijenjati nadimak u Zloguki ili sl.

Proud to be Međimurec...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
darko

PorukaUpisano: Pon Ožu 23, 2009 8:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nos je dugačak 42 mm, kad stavim ICM pokraj moj trup je kraći za istih 1mm, to je greška sa kojom mogu živjet, i žrtvovat taj 1mm u odnosu na puno detaljniju maketu kakva je Hasegawa...

Pozdrav !
Natrag na vrh
Darth Maul

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Pretetinec
PorukaUpisano: Pon Ožu 23, 2009 9:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je jako dobra vijest, koja dokazuje da kod svih online članaka i recenzija vrijedi ona "Trust, but verify" Very Happy

Proud to be Međimurec...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
darko

PorukaUpisano: Pon Ožu 23, 2009 9:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da se razumijemo, neće se to baš sklapat "like a charm", ima tu dosta petljancije, ali mislim da vrijedi truda, uostalom vidjet ćemo uskoro Wink

Pozdrav !
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Sri Ožu 25, 2009 12:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali napredak od sinoć:

Pozdrav !
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Sri Ožu 25, 2009 11:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedna od loših strana korištenja Ocidentalovog trupa su totalno neprihvatljive stranice trupa. Pokušaj da se stranice zamjene rezinskim nije prošao bez problema, ali sam na kraju uspio, istina treba još malo dotjerati rubove...

Pokraj na slici su i resinski sic iz istog seta i moj omiljeni alat za stanjivanje plastike: plosnati nož za linoleum:

Pozdrav !
Natrag na vrh
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Ožu 26, 2009 12:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni profil nosa ne izgleda OK, previse pada prema dole... Mozda mi se samo cini, ali daj provjeri to.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
darko

PorukaUpisano: Čet Ožu 26, 2009 2:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bojim se da ti se ne čini Crying or Very sad , postavio sam ga uz ICM-ov nos i stvarno kao da malo visi (dobro oko imaš Wink ), ovo će bit već treće "trganje nosa" Crying or Very sad

Pozdrav !
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma