Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Uto Ožu 07, 2006 12:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Stvarno mi je žao ko psu kaj me ni tam bilo,ali poso itd...
No evo mali OT.Maketa koja je prošla kao druga je Henschelov Koenigstiger,Revell.Napravio Z.Lenac.Evo par slikica in progress....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Uto Ožu 07, 2006 8:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Kao prvo svaka čast svima koji su nešto osvojili ili se bar potrudili doć gore !!!
Drugo .. evo sad jedno pomalno debilno pitanje koje me pila već dugo vremena! (ne prozivam baš nikog da se razumjemo). Zanima me na koju foru maketa može osvojit 1,2 ili 3 mjesto ako je povijesno netočno sastavljena ! vidio sam nekolik takvih pa me zanima dali bi ja sa super lijepo napravljenim pzIV ausf D s oznakama u ardenima i ambush shemi i sve to složenoj diorami mogao dobit prva 3 mjesta ili bi dobio s palicom po tome jer je to totalni debilizam !
Eto hvala van u slijedećim odgovorima ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Ožu 07, 2006 8:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Panzerfaust Napisao/la: | Kao prvo svaka čast svima koji su nešto osvojili ili se bar potrudili doć gore !!!
Drugo .. evo sad jedno pomalno debilno pitanje koje me pila već dugo vremena! (ne prozivam baš nikog da se razumjemo). Zanima me na koju foru maketa može osvojit 1,2 ili 3 mjesto ako je povijesno netočno sastavljena ! vidio sam nekolik takvih pa me zanima dali bi ja sa super lijepo napravljenim pzIV ausf D s oznakama u ardenima i ambush shemi i sve to složenoj diorami mogao dobit prva 3 mjesta ili bi dobio s palicom po tome jer je to totalni debilizam !
Eto hvala van u slijedećim odgovorima ! |
Pa možeš osvojiti nagradu ako je zadovoljen bar jedan od ova tri uvjeta:
1. Suci nisu skužili da si fulao.
2. Pravilnik po kojem se sudi ne predviđa "žešće" sankcioniranje povjesno-konturno-logičkih nebuloza.
3. Ostatak konkurencije je još gore zabrijao od tebe |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
|
Upisano: Sri Ožu 08, 2006 9:51 am Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: |
2. Pravilnik po kojem se sudi ne predviđa "žešće" sankcioniranje povjesno-konturno-logičkih nebuloza.
Neznam po meni to nije onda ni suđenje niti kvalificirana osoba za suđenje jer po tome mogu biti sudac i ja i ić ocjenjivat neke brodove o kojima nemam apsolutno nikakva pojma  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Ožu 08, 2006 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
| Panzerfaust Napisao/la: | | Tomo Napisao/la: |
Neznam po meni to nije onda ni suđenje niti kvalificirana osoba za suđenje jer po tome mogu biti sudac i ja i ić ocjenjivat neke brodove o kojima nemam apsolutno nikakva pojma  |
Neznam ali je netko isto tako komentirao da na natjecanju u mađarskoj ne traže suci fotku več gčedaju tehniku slaganja samih maketa.
Molim ispravku ako samu krivu ne znam nisam tamo bio več sam to pročitao kad sam pitao za Mesera cijelog u RLM65 i s širokim kotačima i velikom grbom na krilima.  _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
|
Upisano: Sri Ožu 08, 2006 4:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa bilo bi fora onda da se prije svakog natjecanja kaže što će se gledat tehnika ili točnost tako da si mogu pripremit jednog jako lijepo napravljenog pzIV ausf D u ardenima s obavezno ambush shemom i tako nešto slično na Bf 109 !
Takve stvari me ponekad znaju isfrustrirat ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ožu 08, 2006 4:51 pm Naslov poruke: |
|
|
I mi u sloveniji smo ti isto takvo frustrirani,tak da znaš.WELCOME IN TO THE CLUB  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ožu 08, 2006 5:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Panzerfaust Napisao/la: | Pa bilo bi fora onda da se prije svakog natjecanja kaže što će se gledat tehnika ili točnost tako da si mogu pripremit jednog jako lijepo napravljenog pzIV ausf D u ardenima s obavezno ambush shemom i tako nešto slično na Bf 109 !
Zato se lijepo informiraš prije natjecanja kakav im je pravilnik.
Uvijek imaš ljudski faktor i kod natjecatelja (lažljivi gadovi i sl. ) i kod sudaca (slijepi, jalni, *ubaci neki epitet* gadovi i sl.), ali kao što reče jedan moj kolega: nijedna moja maketarska medalja nije ponukala žene da se bacaju na mene
Pogledaj malo starije postove u svezi natjecanja i suđenja na omf-u. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sri Ožu 08, 2006 11:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Panzerfaust Napisao/la: | Pa bilo bi fora onda da se prije svakog natjecanja kaže što će se gledat tehnika ili točnost tako da si mogu pripremit jednog jako lijepo napravljenog pzIV ausf D u ardenima s obavezno ambush shemom i tako nešto slično na Bf 109 !
He-he, dobrodošao u relanost
Što se tiče natjecanja u Hrvatskoj, sva su po istom pravilniku i on nije nikakva tajna, pa se može saznati što se ocjenjuju. Često to ljudi pitaju, pa evo zabilješka da ga stavim na HRC, pa da bude dostupan javnosti.
Istina je da u Madji imaš 100 maketa u kategoriji, i nikakva dokumetacija nije potrebna. Ili su njihovi suci čuda od ljudi pa znaju sve o svemu napamet, ili gledaju samo ono što im je lijepo.
A evo ti i moj primjer sa natjecanja u Beogradu ljetos. Bio prvi put i hop, uvalili mi i da sudim. I sad ja i dvojica domaćih kolega sudimo zrakoplove 1/72. I dođe na red Italerijev Bf 109F. Maketa u pustinjskim bojama, odlično napravljena, još bolje obojana i to baš u oznakama kojeg i ja mislim raditi. No, napravljena iz kutije, a Italerijev messer iz kutije ima određeni broj problema, koji bodu oči, a maketar ih nije ispravio. I ja već krenuo da ga skršim,kad ostala dva suca kažu, citiram "Ne, po našem pravilniku maketara se ne može kazniti za greške na maketi za koje nije sam kriv." Što znači da ako je maketa npr. konturno potpuno sfušana, nikome ništa... I slegnuh ramenima i dam mu maksimalan broj bodova jer je to i bila najbolje sklopljena i obojana maketa, te je na kraju završila kao prva u kategoriji. Prema hrvatskom pravilniku bilo bi belaja...
Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 08, 2006 11:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije istina da se sva natjecanja u Hrvatskoj sude po istom pravilniku. _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 08, 2006 11:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| A po kojem pravilniku će se suditi 1. travnja u Za-Te-u? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ožu 09, 2006 12:23 am Naslov poruke: |
|
|
| markojeras Napisao/la: | | Nije istina da se sva natjecanja u Hrvatskoj sude po istom pravilniku. |
Ajd mi reci jedno od '98 koje nije suđeno po skraćenom Jereb odn. Šoletić pravilniku? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ožu 09, 2006 9:44 am Naslov poruke: |
|
|
| Darth Maul Napisao/la: |
Ne. A koji to tiger i meser? |
Pojma nemam , vjerovatno sam krivo nešto čuo (ili je poznanik pobrkao nicknameove).  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
|
Upisano: Čet Ožu 09, 2006 11:53 am Naslov poruke: |
|
|
u redu jasno mi je da je maketa od proizvođača malo fulana ( čak štoviše skoro sve su takve) Ali me zanima kako netko može na dioramu stavid vozilo koje nikad ni u teoriji nije bilo na tom bojištu ( znači i same oznake su fulane) i tako konkurirat za prva 3 mjesta ! Ne može netko stavit oznake na tenk i kamuflirat ga tek tako kad je taj tenk dobro dokumentiran i nema takvu kamuflažu ! Bez obzira kako to bilo savršeno napravljeno !
Mislim ja sam totalno izgubio volju za takva natjecanja a u slučaju da se to svima počne događat onda će se dogodit da će na natjecanjima biti samo članovi tog kluba koji to organizira pa nek si međusobno dijele medalje i čestitaju na svemu !
Uostalom ova tema je skrenula pa bi molio moderatore i administratore da je prebace negdije drugdije a slike s ovog natjecanja ostave od ovu temu !
Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 918 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 09, 2006 12:31 pm Naslov poruke: |
|
|
A službeni rezultati?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|