Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

t-55 4.gbr. pauci
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bruno

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Velj 17, 2009 11:36 pm    Naslov poruke: t-55 4.gbr. pauci Citiraj ovaj komentar

molio bih ako ko moze,neka mi posta slike t-55 4.gbr.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Velj 18, 2009 8:20 am    Naslov poruke: Re: t-55 4.gbr. pauci Citiraj ovaj komentar

bruno Napisao/la:

Jako rijetka roba, ja pokušavam nać adekvatan materijal već mjesecima.
Splićani se izgleda baš i nisu toliko volili fotografirat kao ostrale brigade! Crying or Very sad

Evo jedne, to je jedina upotrebljiva koju sam uspio nać.

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=9752
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Sri Velj 18, 2009 8:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam tijekom potrage za materijalima o T-34 iste brigade naišao na dosta video materijala o 4.GBHV-a, na kojima ima od oklopa najviše t-55 i M84
Probaj na jubito Laughing , možda ti bude koristilo.
Boris G.

PorukaUpisano: Sri Velj 18, 2009 11:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Miros Napisao/la:
Ja sam tijekom potrage za materijalima o T-34 iste brigade naišao na dosta video materijala o 4.GBHV-a, na kojima ima od oklopa najviše t-55 i M84
Probaj na jubito Laughing , možda ti bude koristilo.

Hm, meni video materijal baš i ne pomaže puno, već i loša fotografija mi predstavlja problem. Il' ću radit nešto kako treba il' ću radit iz glave "what if", a na osnovu neke snimke gdje tenk u dvije - tri sekunde proleti kroz kadar se i ne može napravit nešto kako treba.

Ja sam svog T-55 odlučio "prebacit" u Siriju, za njih imam više dokumentacije nego za ove naše domaće! Very Happy
bruno

PorukaUpisano: Sri Velj 18, 2009 10:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a valjda cemo nesto nac i to podilit zajedno jer je svaka njihova slika vrijedna.vrlo su rijetke. ALI TO SU SPLIĆANI
Natrag na vrh
pp5d6

Član od: 28 Svi 2006
Mjesto: Grad na sredini hrvatske obale
PorukaUpisano: Čet Velj 19, 2009 12:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Oklopna bojna 4.gbr. Pauci nastala je ako me tintara još služi u listopadu 1992.godine kad je tenkovska satnija 112.br HV fuzirana u tenkovsku satniju 4.gbr i nastala je oklopna bojna.Tenkovi 112.brigade iz Zadra došli su iz Bjelovara (9 T-55 ako se dobro sjećam) kao potpora obrani Zadra a protiv tenkova Kninkog korpusa odnosno 180. mehanizirane brigade JNA iz Benkovca koji su tada prekrili Ravne Kotare uz pomoć dijela ugrožene manjine.
A slika ima.
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Čet Velj 19, 2009 1:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pp5d6 Napisao/la:
Oklopna bojna 4.gbr. Pauci nastala je ako me tintara još služi u listopadu 1992.godine kad je tenkovska satnija 112.br HV fuzirana u tenkovsku satniju 4.gbr i nastala je oklopna bojna.Tenkovi 112.brigade iz Zadra došli su iz Bjelovara (9 T-55 ako se dobro sjećam) kao potpora obrani Zadra a protiv tenkova Kninkog korpusa odnosno 180. mehanizirane brigade JNA iz Benkovca koji su tada prekrili Ravne Kotare uz pomoć dijela ugrožene manjine.
A slika ima.

Ako imaš postaj, jer ja isto nisan naša baš nešto fotki. Večina su dosta loše. Ovi materijali su iz dokumentaraca o 4. gbr i video materijal je dosta loše kvalitete, tako da je teško izvuć neke dobre fotke.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
bruno

PorukaUpisano: Čet Velj 19, 2009 10:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

moj otac je bia u 4 gbr. pa ako nesto zna o njima i ima koju fotku reci cu van.ali ne vjerujem da zna puno,a pp5d6 postaj ako imas jer mnogima treba
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Čet Velj 19, 2009 9:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pp5d6 Napisao/la:

A slika ima.

Sigurno ih ima, ali nama trebaju one koje su objavljene na netu, jer one koje su u obiteljskim albumima nam i nisu od neke koristi. Wink
Tenkist4

Član od: 26 Velj 2009
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Čet Velj 26, 2009 11:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam ja slika koliko hoćeš samo ne znam stavljati na forum
T34
Gost
PorukaUpisano: Čet Velj 26, 2009 11:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tenkist4 Napisao/la:

Evo izvoli.

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=5215
Natrag na vrh
Tenkist4

PorukaUpisano: Čet Velj 26, 2009 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pp5d6 Napisao/la:
A slika ima.

Otprilike točno 8 tenkova iz BJ i VŽ i 3 iz KA.
Tenkist4

PorukaUpisano: Čet Velj 26, 2009 11:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

T34 Napisao/la:
Tenkist4 Napisao/la:

Evo izvoli.

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=5215

U hebote treba ovo savladati ameni preko 4 banke a tek se ovom krntijom počimljem služiti.Pokušaću ,jer znam da bih mnogi volili viditi ove slike.
Tenkist4

PorukaUpisano: Čet Velj 26, 2009 11:10 pm    Naslov poruke: Re: t-55 4.gbr. pauci Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
bruno Napisao/la:

Jako rijetka roba, ja pokušavam nać adekvatan materijal već mjesecima.
Splićani se izgleda baš i nisu toliko volili fotografirat kao ostrale brigade! Crying or Very sad

Evo jedne, to je jedina upotrebljiva koju sam uspio nać.

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=9752

Pa iskreno ja sam nosio aparat a koliko znam vrlo je malo slika o oklopnoj bojni 4GBR.Ima jedan tip kolekciju od možda 5.000 slika.
pp5d6

Član od: 28 Svi 2006
Mjesto: Grad na sredini hrvatske obale
PorukaUpisano: Sub Velj 28, 2009 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dok tenkist4 ne svlada postavljanje slika evo jedne s dubrovačkog područja iz 1992.dobro usčuvani T-34 -navodno četvrti po redu tenk 4.br. u to vrijeme i slika legende oklopa gen.Pauka.Tri T-55 je prije već bio zarobio sa svojim ljudima također legenda gen. Krstičević kojeg je Mesić umirovio 2000.god. s mjesta zamjenika načelnika GS HV.
Meni bi bilo zanimljivo čuti od ljudi koji su upućeni u detalje tih zarobljavanja a vjerujem i mnogima na forumu.

Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma