Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| vlad
 | | Član od: 29 Svi 2007 | | Poruke: 25 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 05, 2009 11:11 pm Naslov poruke: Značka zrakoplovstva NDH |
|
|
Prilikom obitljskog okupljanja rođak mi je pokazao značku koja izgleda kao neka vrsta zrakoplovne znače NDH, no nezna(m) o njoj ništa više. Dali je to neka medalja, ili znak kvalifikacije da znaš letjeti pojedinim tipov zrakoplova?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5417 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 06, 2009 12:40 am Naslov poruke: |
|
|
Radi se o "Izvidničkom znaku zrakoplovastva NDH" koje je dodjeljivano izvidnicima koji su završili za to potreban tečaj.
Njihova dužnost je bia izviđanje ,navođenje,navigaciju i opsluživanje strojnica na bombarderima i raznim izvidnicima (tipa Potez i Breguet i sl..) _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| morest
 | | Član od: 06 Sij 2009 | | Poruke: 75 | | Mjesto: ST-ŠI |
|
Upisano: Pet Velj 06, 2009 2:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Slažem se da Pokyem, sve je napisano ko po knjizi Lijepa, rijetka i vrijedna značka, jeli iz obiteljskog nasljeđa ako smijem pitati?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vlad
 | | Član od: 29 Svi 2007 | | Poruke: 25 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 06, 2009 7:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| morest Napisao/la: | Slažem se da Pokyem, sve je napisano ko po knjizi Lijepa, rijetka i vrijedna značka, jeli iz obiteljskog nasljeđa ako smijem pitati?  |
Mislim da nije jer bih već sigurno nešto čuo o tome. Jedino što imam od takvih stvari je odličije Franje Josipa od pradjeda. Pitati ću rođaka odkuda mu značka. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|