Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Pristupacniji kopresori
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Zdravac
Gost
PorukaUpisano: Čet Ožu 02, 2006 5:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SasaJ Napisao/la:
prvi "sraćkaš"!

SasaJ, zar tebi stvarno nije neugodno ovako se izražavati? Ovako bi ti razgovarao uživo sa nekim? Ne poznam te osobno, ali ne bih rekao, bilo bi te frka da ne povučeš posljedice, stoga oladi malo, ako imaš samopoštovanja. Po ovakvom tvom stilu izražavanja bi se reklo da si ili neurotik, ili neodgojen, pa ti biraj! A ako nisi ni jedno ni drugo onda to dokaži i ispričaj se von Stucku zbog "biranih rijeći".
A tema kompresori je kao i svaka druga tema, svatko ima svoje mišljenje, i ima ga pravo izraziti. Zašto nekoga uvjeravati u nešto? Dok god je svatko od nas zadovoljan s onim što ima, dobro je. Neki rade sa starim ruskom prskalicom i sklepanim kompresorom, drugi voli imati zver od makine i što onda?
Natrag na vrh
Fubar
Gost
PorukaUpisano: Čet Ožu 02, 2006 6:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
SasaJ Napisao/la:
von Stuck Napisao/la:
Ako hoćeš svađu znaš kuda trebaš otići.

Očito znam, uostalom nisam ja prvi počeo, ja sam samo pristojno pitao.

Onda, bye!

Drage kolege,

ja sam samo pitao za savijet oko nabavke kompresora, a vi se pocupali ...
Ili ste relativno mladi ili jos uvijek ne znate kontrolirati svoju komunikaciju putem foruma (ili Interneta uopce, gdje je sve manje vise depersonalizirano).

Zamislite samo kako bi bilo da vam sad kazem da sam u stvri radio strucno istrazivanje za svoj rad iz psihologije o ponasanju ljudi na Internetu i da taj rad namjeravam publicirati? Laughing

Srecom nisam, cilj mi je bio stvarno dobiti informaciju, ali jednog dana tko zna...

Zato savijet kojeg niste trazili, imajte na umu pravila kulturnog ponasanja na netu, bez obzira sto se "mozete sakriti" iza aliasa. Za flejmanje postoje druga mjesta. Na ovaj nacin smanjujete vrijednost samog foruma i sve manje ljudi ce ga koristiti ...
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Čet Ožu 02, 2006 6:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vjerojatno je mladost kod nekih u pitanju, a kod drugih pak nešto drugo, što na žalost ne prolazi sa godinama. Skrivanje iza tastature je novousvojeni pojam, modus ponašanja nepoznat prije pokretanja interneta. Pravilo komunikacije na webu je, ne obračaj se drugoj strani na način na koji joj se ne bi usudio obratiti direktno, na cesti, za stolom, u kafiću, bilo gdje.
Na sreću, članovi OMF foruma imaju mogućnost uvida u sve postove svakog člana, pa se lako "pročita" psihološki profil svakog ponaosob. Pojedinci koji koriste neprimjeren način komunikacije vrlo brzo izoliraju sami sebe takvim ponašanjem.
Natrag na vrh
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Čet Ožu 02, 2006 8:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel se to možda odnosi i na mene??? Ako je netko preozbiljno shvatio moju šalu ili se uvrijedio ja mu se ispričavam i molim ga da mi oprosti.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Jurisdiktor
Administrator
Član od: 22 Lis 2005
Mjesto: OMF
PorukaUpisano: Čet Ožu 02, 2006 8:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Wittmann Napisao/la:
Jel se to možda odnosi i na mene??? Ako je netko preozbiljno shvatio moju šalu ili se uvrijedio ja mu se ispričavam i molim ga da mi oprosti.

Opaska se nije odnosila na tebe, bez brige. Malo šale na forumu uvijek dobro dođe Smile
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Čet Ožu 02, 2006 8:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slažem se s tobom. Šale nikad dosta, a danas ujutro kad sam se probudio nisam bio baš previše normalan. Nitko nije savršen pa ni ja. Very Happy Svatko ima svoju žutu minutu potaknutu svakakvim životnim problemima pa malo pukne.

Al činjenica je da se mi svi, većina, ne poznajemo i da se takav riječnik ne može koristiti na jednom javnom forumu. Ima nas od 6 do 66 godina pa je nepristojno osobi starijoj od sebe obračati se takvim riječima i vrijeđati ju.

Ljutita žena
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Čet Ožu 02, 2006 10:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro , mislim da je sada to iza nas .
Nadam se samo da pojedinci nebudu pošizili svaki put i na svaki
odgovor .
Vratimo se mi na temu .
Ili neku novu .....

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
SasaJ
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 03, 2006 8:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ću na svaku provokaciju odgovoriti provokacijom, preko foruma ili u živo, pa nisam ja neki papak ili balavac da ne stojim iza svojih postupaka ili rijeći. Ja sam bio isprovociran zbog ničega i tako sam reagirao, srećom pa sam kulturan pa sam upotrijebio jako nježnu riječ. Molim vas ne držite mi prodike nego samo malo pogledajte šta sami pišete i kako se sami ponašate pogotovo dvoličnost putem foruma i u živo. Ja sam uvijek isti!
Natrag na vrh
SasaJ
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 03, 2006 8:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I još jedna stvar, šta se ne potpisujete pravim imenom, možda vas je frka? Mene uvijek i svatko može naći!
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ožu 03, 2006 9:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 SasaJ> Ok, jel se može nastaviti malo o kompresorima? Btw. opcija "edit" is your frend.

Sva sreća da se u ovom topicu spomenuo onaj Italerijev kompresor od 1000kn u LOM-u jer sad znam kakav je, a nije ni čudo što tamo stoji oko 2 godine i nije se maknuo nigdje. Jedino je promijenio mjesto na polici. Rolling Eyes
Natrag na vrh
SasaJ
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 03, 2006 9:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Timmy Napisao/la:
2 SasaJ> Ok, jel se može nastaviti malo o kompresorima? Btw. opcija "edit" is your frend.

Sva sreća da se u ovom topicu spomenuo onaj Italerijev kompresor od 1000kn u LOM-u jer sad znam kakav je, a nije ni čudo što tamo stoji oko 2 godine i nije se maknuo nigdje. Jedino je promijenio mjesto na polici. Rolling Eyes

Ti ćeš mene učiti? Ako nisi znao, u slučaju da želiš da se nešto istakne, piši u novom postu!

E da ja bi odgovor na pitanje koje sam postavio ako se već hočemo vratiti na temu, ja ništa osim pljuvanja po meni nisam dobio, a onda ispada da sam ja bad guy!
Natrag na vrh
Zli Veverko
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 03, 2006 9:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SasaJ Napisao/la:
Ajde da se vratimo na temu, mene samo zanima jedno (pošto i sam planiram kupiti kompresor)

Uvjerio sam se u mogučnosti "jeftine" game, uvjerio sam se u efikasnost skuplje Omege i koliko sam ja vidio meni bi bila dovoljna i Gama. Doduše novci nisu toliki problem pa sam i gledao ove Sol koje performansama izgledaju super ali postavljam pitanje dali to meni uopče treba? Ne planiram bojati zidove u stanu da trebam veliki pritisak, ne planiram i ne bojam konstantno po dva tri sata, kompresor mi treba da brusham stvari koje sada bojam kistom i da probam bojati karoce, nisam siguran da mi je potreba Sil ako je drugačije onda mi treba kvalitetno objašnjenje zašto (ne ono tipa ovo je kvalitetnije pa je bolje, to već znam).

Pa u čemu je problem onda? Pri samom početku posta si sam dao odgovor na svoje pitanje:

Citat:
Uvjerio sam se u mogučnosti "jeftine" game, uvjerio sam se u efikasnost skuplje Omege i koliko sam ja vidio meni bi bila dovoljna i Gama.

Ako ti je dovoljna gama - kupi gamu. Ako želiš nešto jače i kvalitetnije, kupi nešto jače. Kao da pitaš "A zašto da je kupim Mercedes kad ce me i Yugo odvesti od točke A do točke B". S obzirom da si i sam rekao da gama zadovoljava tvoje potrebe - imaš riješen problem.

Ja imam jači kompresor, sa spremnikom veće zapremnine, tlačnom sklopkom i puno mi znači niska razina buke jer živim u stanu (30dB) te činjenica da se kompresor automatski isključi kad "nadruka" spremnik do maksimuma. Onda ga se slobodno može isključiti i normalno nastaviti sa airbrushiranjem.

Eto, nadam se da si dobio odgovor na svoje pitanje.

Pozdrav Wink

p.s. A imam i priključak za pumpanje guma (za bicikl) pa ga koristim između ostalog i za to Smile
Natrag na vrh
Jurisdiktor
Administrator
Član od: 22 Lis 2005
Mjesto: OMF
PorukaUpisano: Pet Ožu 03, 2006 9:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pošto ovo prelazi u prepucavanje a neki se očigledno ne mogu zaustaviti
lockam ovu temu.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3
Stranica 3/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma