Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2005 2:18 am Naslov poruke: Zero Pearl Harbour, Sweet u 144 |
|
|
fantasticna maketa, ko bi rekao da cu raditi nesto u 144!
Totalna preporuka za nabavku!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2005 2:26 am Naslov poruke: |
|
|
Ovo izgleda predobro za 1/144, koji je to proizvođač? I kako si maskirao poklopac kabine da je tako dobro ispalo? Samo nemoj reći da se krajevi krila sklapaju pomoću ugrađenog mehanizma! Kako si napravio podlogu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2005 7:59 am Naslov poruke: |
|
|
| Malac stvarno super izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2005 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Proizvodjac je 'Sweet' i pravi samo 144, ali je kvalitet vrhunski!
I to vrhunski tipa 'Fine Moldsa'....
Nisu mnogo jeftini, ali se dobijaju po dva aviona, ili se kao kod mog Zeroa dobije autentican 'flight deck' - lift i paluba oko njega.
Dekali su za bar 6 kompletnih aviona, a stampani su u Italijanskom Cartografu.
Do sada su uradili dosta lovaca iz WWII (Messerschmitti 109, Macchi 200, Wildcat, Hurricane,..). Evo ovde kako to sve izgleda http://www.sweetaviationmodels.com/
Inace sam maketu malo zbrzao jer me je airbrush zezao. Maketa nije bojena u JN Gray jer je plastika vec u toj boji, a ramovi poklopca kabine su od trakica prilozenih na dekal setu Ja sam i dalje fasciniran kako boja tih dekala 100% odgovara boji plastike koja je lakirana mat lakom !!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tanelorn
 | | Član od: 08 Tra 2005 | | Poruke: 784 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2005 1:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovaj malac zaista fenomenalno izgleda Odlično si ga obojao, svaka čast!  _________________ Last night fear knocked on my back door. Faith answered!
There was no one there!
Tanelorn: poruka promijenjena dana: Sri Lis 19, 2005 1:09 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2005 1:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ovo sam vidio na vitrini. Zbilja prekrasno... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2005 1:25 pm Naslov poruke: |
|
|
1/144??? Predivno! Inace radim smo automobile, ali kad vidim ovo... Pliz napisi mi dimenzije makete  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 23, 2005 8:26 pm Naslov poruke: Super ! |
|
|
Šta je 1/144 ruka ili avion...šala.. Izgleda jako dobro.Sviđa mi se kabina.Sigurno si po.... radeči !!!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
Upisano: Ned Lis 23, 2005 11:56 pm Naslov poruke: |
|
|
To je sigurno neka varka Ruka je 10/1 a maketa 1/48.  _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 24, 2005 12:21 am Naslov poruke: |
|
|
pa kazu ljudi za mene da imam tesku ruku
planiram da je doradim i ispravim greske prouzrokovane nedostatkom kompresora (skidam boju sa palube i lifta i sve radim airbrushom, ionako mi fale linije i oznake na istome, ...) i verovatno uradim jos jedan manji wash, videcu....
Maketi skoro da i ne treba lepak, a kabina je ispala laksa za rad od ocekivanog a primenio sam mali trik - stavim par trakica pa ih natopim MM sredstvom za dekale, sacekam malo da se osusi, pa onda jos nekoliko, i sve tako. Posto je znaci bilo dosta tog sredstva sve se fino 'zapeklo' uz plastiku da izgledaju ko pravi ramovi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 26, 2005 5:40 pm Naslov poruke: |
|
|
evo kako izgleda kompletna maketa, zajedno sa delom palube koji se dobije
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|