Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Faramir
 | | Član od: 28 Kol 2007 | | Poruke: 15 | | Mjesto: Novi Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 08, 2008 3:21 pm Naslov poruke: kada farbati?? |
|
|
Prvo malo pojašnjenja: nemam već 2 mjeseca doma komp tak da se nemogu često javljati (u kvaru do daljnjeg). Radim prvu maketu naci-podmornicu. Sastavio sam one 2 "polutke" (trup) i kao sad bi trebao zaljepiti stalak. Ak zaljepim stalak neću poslje moći ofarbati trup (na mjestu gdje je stalak). A mislim također da u ovoj fazi ne smijem farbati trup (nema još kupole) ili se varam???? Također nisam ofarbao neke pomične dijelove, stablizatore ali zati jesam propelere. Što da radim???
I pitanje br.2: kako pretočiti boju iz one male posudice u drugu(radi mješanja) a da ne prolijem previše boje??
Hvala, mlad i neiskusan.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Pro 08, 2008 4:36 pm Naslov poruke: Re: kada farbati?? |
|
|
| Faramir Napisao/la: | Sastavio sam one 2 "polutke" (trup) i kao sad bi trebao zaljepiti stalak. Ak zaljepim stalak neću poslje moći ofarbati trup (na mjestu gdje je stalak).
I pitanje br.2: kako pretočiti boju iz one male posudice u drugu(radi mješanja) a da ne prolijem previše boje??
Hvala, mlad i neiskusan.  |
Stalak lijepi na kraju, kad je maketa gotova.
Boju iz bočice vadi plastičnom žličicom za kavu, ima ih za kupit u svakoj samoposluzi u pakovanjima po 50, 100 ili više komada, nisu skupe. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Pro 08, 2008 10:32 pm Naslov poruke: |
|
|
odi u apoteku i kupi kapaljku - par kuna, a najbolje za vadit boju
trup farbas kad zalijepis i pokitas i trup i toranj
elise farbas posebno i lijepis na kraju
stalak ne lijepis uopce
drugi nacin, ak ne kupis kapaljku . drzi okomito cackalicu iznad posudice u koju lijevas
nasloni boju koju hoces izlit na cackalicu i nagni ( boju , ne cackalicu) - boja ce se slijevat po ceckalici u drugu posudu i nece se prolijevat |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Uto Pro 09, 2008 8:34 am Naslov poruke: |
|
|
| ja boju vadim špricom od dva mililitra i dodajem razređivač isto sa špricom, kapaljku koristim za ulijevanje boje u airbrush |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1045 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Uto Pro 09, 2008 8:56 am Naslov poruke: |
|
|
A ja recimo najčešće boju prebacujem sa malo većim kistom koji mi tom prilikom upije dosta boje i iscjedim ga u drugoj posudi i tako ponavljam, isto i sa razređivačima.
Vidiš, svatko ima svoju taktiku, metoda pokušaja i promašaja
Kad smo kod ljepljenja-bojanja, nemoj se previše osloniti na upute iz sastavnice, pogotovo nije baš dobro slijediti njihove redosljede sastavljanja, prvo vidi što ti je logičnije, dobro si zaključio da nećeš moći pobojati maketu skupa sa stalkom, samo tako naprijed. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Pro 09, 2008 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Miros Napisao/la: |
Vidiš, svatko ima svoju taktiku, metoda pokušaja i promašaja
|
Jest, al jedino moja taktika sa žlićicama za kavu ne zahtijeva nikakvo čišćenje pribora za prebacivanje boje. I kist i kapaljka se moraju poslije čistit, ja žliju - bacim!
Žlićica je - Dalmatinska metoda!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| shtimkily
 | | Član od: 11 Lip 2007 | | Poruke: 141 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Pro 14, 2008 1:59 am Naslov poruke: |
|
|
Igla (18G) i sprica (2 ili 5ml). Navuces jednu boju, promijenis iglu, navuces drugu boju, promijenis iglu.. i tako koliko treba (na kraju razrjedjivac dakako). Mozes nekad vise puta koristiti iglu ili spricu, ali mozes i baciti, bas kao i iglu. Nije nesto preskupo.
Jedino sto smetlari malo sumnjivo gledaju.. mislim da vjeruju da sam narkoman  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Pro 14, 2008 12:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| shtimkily Napisao/la: | Igla (18G) i sprica (2 ili 5ml). Navuces jednu boju, promijenis iglu, navuces drugu boju, promijenis iglu.. i tako koliko treba (na kraju razrjedjivac dakako). Mozes nekad vise puta koristiti iglu ili spricu, ali mozes i baciti, bas kao i iglu. Nije nesto preskupo.
Jedino sto smetlari malo sumnjivo gledaju.. mislim da vjeruju da sam narkoman  |
a mene tete u apoteci....... kad doljem i kupujem kapaljke, igle, sprice i skalpel.....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Pro 14, 2008 12:37 pm Naslov poruke: |
|
|
sta, kod vas hoce prodati mecidicnski skalpel???
Kod nas je to na popisu "ne prodajemo privatnim osobama"........ Kao kad sam dosao traziti izopropilni alkohol, maltene mi zvala policiju, mislila valjda da pravim bombu ili sta ja znam......  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Faramir
 | | Član od: 28 Kol 2007 | | Poruke: 15 | | Mjesto: Novi Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 17, 2008 7:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na odgovorima, splitska metoda mi je nekako najprihvatljivija. Kad zapnem javim se opet a stavit cu i fotke svoje sramote.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|