Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| eve
| | Član od: 04 Stu 2008 | | Poruke: 14 | |
|
Upisano: Uto Stu 25, 2008 1:52 am Naslov poruke: Podmornica Type XXI (prva maketa) |
|
|
Evo i onda je napokon stigla
Nisam znao odakle da pocmem pa sam poceja od postolja (najlakse je)
Dali je bolje pituravat odma ili tek kad zavrsim sklapanje (i koje boje mi je najbolje koristit?)
Moram priznat da sam se u nacrtima malo izgubija a pogotovo kod sitnih detala
Ali nadam se da ce bar na podmornicu licit kad je sklepam
I namijeravan izbacit el motor i baterije iz nje dali je to pametno ....  _________________ Amater
eve: poruka promijenjena dana: Sub Stu 29, 2008 2:28 am; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 25, 2008 2:01 am Naslov poruke: |
|
|
gledaj malo nacrte i sam probaj skuzit kaj bi ti bilo lakse obojat prije sklapanja a kaj kad bude sve gotovo.....neke sitnije precizne operacije bojanja obicno radis posebno, prije nego taj dio stavis na maketu...tak bar ja radim... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 25, 2008 9:19 am Naslov poruke: |
|
|
Izbaci elektromotor i baterije. Sklapaj kako ti piše po fazama u sastavnici. Neke manje i lomljive dijelove možeš obojati posebno. Periskop, antene i sl. je najbolje obojati posebno i zalijepiti naknadno. Mislim da ćeš ostalo moći obojati naknadno. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Stu 25, 2008 9:32 am Naslov poruke: |
|
|
Vidim da si previše dijelova odjednom odvojio od grane.
Pogubit ćeš dijelove i teško ćeš se snalazit po sastavnici.
Dijelove s grane odvajaj neposredno pred ljepljenje na maketu i UVIJEK odvajaj jedan po jedan dio.
Upravo zato se i jesi izgubio u sastavnici, jer su brojevi kojima su označeni dijelovi ostali na grani, pa sad nisi siguran gdje koji ide. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Stu 25, 2008 11:09 am Naslov poruke: |
|
|
Tek sad sam pažljivije pogledao fotografiju dijelova koju si stavio. Tvoj problem sa sastavljanjem je zbog toga što si dobio pogrešnu maketu u kutiji! U-571 je njemačka podmornica Type VIIc, kao što je prikazano i na kutiji, dosta čuvena jer je ovjekovječena u filmu Das Boot. Ono što ja vidim na slici dijelova je Type XXI, podmornica sa kraja 2.sv.rata !!! Ako si dobio sastavnicu za Type VIIc, onda po njoj nećeš ništa sastaviti! MHM pakira obe makete, pa je vjerojatno došlo do zabune u tvornici. Možeš probat reklamirati maketu kod trgovca kod kojeg si maketu kupio. Koliko znam MHM na hrvatskom tržištu prodaje on-line dućan Alpha, pa se pokušaj obratiti vlasniku. Druga ti je opcija pokušati složiti Type XXI prema referencama. Radio sam tu podmornicu od drugog proizvođača (Revell), pa ovdje na forumu imaš in-box i full build recenzije koje ti možda mogu pomoći. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| eve
|
Upisano: Uto Stu 25, 2008 4:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Vidim da si previše dijelova odjednom odvojio od grane.
|
Da Ali sad cu bit malo oprezniji
| Grunf Napisao/la: |
Tek sad sam pažljivije pogledao fotografiju dijelova koju si stavio. Tvoj problem sa sastavljanjem je zbog toga što si dobio pogrešnu maketu u kutiji! Shocked U-571 je njemačka podmornica Type VIIc, kao što je prikazano i na kutiji, dosta čuvena jer je ovjekovječena u filmu Das Boot. Ono što ja vidim na slici dijelova je Type XXI, podmornica sa kraja 2.sv.rata !!! Ako si dobio sastavnicu za Type VIIc, onda po njoj nećeš ništa sastaviti! MHM pakira obe makete, pa je vjerojatno došlo do zabune u tvornici. Možeš probat reklamirati maketu kod trgovca kod kojeg si maketu kupio. Koliko znam MHM na hrvatskom tržištu prodaje on-line dućan Alpha, pa se pokušaj obratiti vlasniku. Druga ti je opcija pokušati složiti Type XXI prema referencama. Radio sam tu podmornicu od drugog proizvođača (Revell), pa ovdje na forumu imaš in-box i full build recenzije koje ti možda mogu pomoći. |
Da u tvornici je doslo do pogreske i u kutiju od U-571 je podmornica Type XXI ... Na nacrtima je na prvoj stranici napisano U-571 ali su ostali nacrti od odgovarajuce podmornice tako da cu nastaviti sa sklapanjem...
Sad se trenutno zabavljam sa krpanjem rupe u kojoj je trebao biti prekidac za paljenje i gasenje motora. _________________ Amater |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 25, 2008 7:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Kakva neobicna zbrka Prvi put cujem da je kriva maketa u kutiji...da ne povjerujes!
Koja god bila, zelim ti uspjeh u slaganju ove podmornice  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Stu 26, 2008 10:23 am Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | Kakva neobicna zbrka Prvi put cujem da je kriva maketa u kutiji...da ne povjerujes! | To je MHM...ali i od takvih se maketa može nešto napraviti. Sreća da je u kutiji i odgovarajuća sastavnica. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| eve
|
Upisano: Sub Stu 29, 2008 2:27 am Naslov poruke: |
|
|
Evo da se javim podmornica ide u dobrom smijeru ali mi je pas pregriza usb pa nemogu slike prebacit
Problem:
Gledao sam Grunfovu podmornicu(http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=5617) i malo radija po njoj mislim dam i kitavanje njece biti problem.. Ali bojaaa
1 neznam koju boju da odaberem
2 dali je smijem nanositi kistom ili rade da koristim spricu
3 kako postici da se ovako ljepo vide zatamljenja kao kod Dzunglista:
Sry na stalnim upitima  _________________ Amater |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sub Stu 29, 2008 11:07 am Naslov poruke: |
|
|
| eve Napisao/la: | | 2 dali je smijem nanositi kistom ili rade da koristim spricu |
mozes i finim maketarskim kistom (ako nemas ab),nikako onim sto kupis u ducanu za 2-3 kn,a ovo spricu mislis li na airbrush,ako ga imas bolje radi sa njim jer boja ispadne ravnomjerno rasporedjena po cijeloj maketi (ako znas radit sa njime)
| eve Napisao/la: | | 3 kako postici da se ovako ljepo vide zatamljenja kao kod Dzunglista: |
to je tehnika preshadinga radi se airbrushom,potrazi po forumu ima puno tema u svezi tog
eto,nadam se da sam barem malo pomoga!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Pro 01, 2008 11:42 am Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče boje koje ti trebaju za podmornicu, to je dosta jednostavno. U recenziji sam napisao koje boje odgovaraju za Type XXI. I sam sam kod te makete improvizirao, jer sam tek kasnije nabavio WEM točne tonove boja. Od kojih proizvođača su ti boje dostupne? To će olakšati moguće preporuke. Apsolutna točnost tonova nije 100% bitna. RAL standard koji je propisan i primjenjivan prema tada važećim naredbama o bojanju je pomalo relativan pojam. 1945 su Nijemci imali velikih logističkih problema, pa su boje, iako navodno standardne, varirale u tonovima. Veliki utjecaj na ton boje je i bio stupanj istrošenosti u upotrebi. Nakon mjesec dana na Atlantiku boje više nisu izgledale kao u trenutku porinuća... Donja "boja" je u stvari zaštitni premaz protiv obraštaja i nećeš pogriješit sa npr. Panzer schwarzgrau od MM-a. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomy100
 | | Član od: 07 Sij 2010 | | Poruke: 73 | |
|
Upisano: Pet Velj 05, 2010 8:12 pm Naslov poruke: |
|
|
el mi mos sam rec kako si se snaso sa bojanjem...vidim bojas sa airbrushom.....prva maketa i sve to.............ja isto imam ab al se bojim pocet.....bojim se da nes nebi zamuljo.....neznam zass....i kako si obojo manje detalje.... _________________ početnik na kvadrat |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|