Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Stu 18, 2008 3:26 pm Naslov poruke: |
|
|
dobra je to ideja, moras samo pola aviona radit, pola piste..pola svega..pola posla  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 346 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Uto Stu 18, 2008 3:57 pm Naslov poruke: |
|
|
evo pronasao sam i postupak izrade
Hi fellows,
Building a MID (Mirror Image Display) diorama....
OR....
.... and the results?
... And, if you're going to put something like this together, why not
display it to it's maximum affect? Sit it on a shelf in front of
a large window, where the outside light reflects in the mirror and
get ready for some SERIOUS wows!!
*Patent pending*
The most vital part is maintaining a "sharp" seam on the
fuselage. Do all sanding, rubbing, buffing, etc while the fuselage
half is on a flat surface. I attach the fuselage to a scrap board
until it's ready to mount on the mirror.
Take care,
Frank (oldHooker) _________________ Maketarski klub "Novosadski Ikar" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
 | | Član od: 25 Lis 2005 | | Poruke: 378 | | Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH |
|
Upisano: Uto Stu 18, 2008 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je jos najinteresantnija ta fora sa magnetima koji se odbijaju,to je jos realnije,nikad se tog nebih sjetio .Ajd da malo diskutujemo o tome  _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
 | | Član od: 03 Tra 2008 | | Poruke: 307 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
|
Upisano: Sri Stu 19, 2008 3:59 am Naslov poruke: |
|
|
Meni je ova fora s magnetnim poljem definitivno best of the best za simulaciju aviona u letu,i sad razmisljam,sta,kako,i od cega to napraviti  _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
|
Upisano: Sri Stu 19, 2008 8:28 am Naslov poruke: |
|
|
| Ako sam dobro razumio objašnjenje na pakistanskom forumu, model je za postolje ipak pričvršćen sa dvije jedva vidljive nit, vjerojatno najlonske, one ga drže da doslovce "ne odleti". Sad, čini se da model lebdi kakvih desetak cm iznad postolja, mislim da bi ovakav efekt bilo jako teško postići sa klasičnim magnetima, zato je moja pretpostavka da se u postolju nalazi nekakav oblik elektromagneta, u tom slučaju za napajanje vrlo vjerojatno koristi baterije. Najveća je nepoznanica na koji je način izveden elektromagnet u postolju, odnosno kojeg je oblika, bojim se da je to moguće doznati jedino na način da se negdje nabavi sličan model i rastavi postolje. Možda sam ga ipak trebao kupiti? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
|
Upisano: Sri Stu 19, 2008 10:05 am Naslov poruke: |
|
|
Dobio sam odgovor sta se koristi kao ogledalo.
Evo sta covek kaze:
Re: Latest one out of the Hangar: B-727-200
Posted by: "oldHooker" fwhite@gunsagogo.org hey0verhere
Date: Tue Nov 18, 2008 12:45 pm ((PST))
Thanks Zoran,
The mirrors used are true "First/Front Surface" (reflection extends
to the surface), mounted on a polystyrene sheet (so it can be easily
trimmed or drilled).
These are very hard to locate in the market, but can be readily
purchased through Flyteline Models, Inc.
http://www.flytelinemodels.com/affstore/index.php?
main_page=index&cPath=1
To see an example of what a first-surface mirror will do to a
model's fuselage half, dry-fit the corresponding wing & horizontal
stblzr to the fuselage and hold it against the driver's side rear-view
mirror on a car, as they are generally first-surface. Seam lines
disappear also. <;-D
Take care,
Frank _________________ Maketarski klub "Novosadski Ikar" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 9:08 am Naslov poruke: |
|
|
Da, to je taj. Pa sad, s obzirom da si se zagrijao za ovu ideju, preostaje ti da ga pokušaš nabaviti, a ako ti to pođe za rukom, onda ćeš nakon što ga proučiš moći potvrditi ili opovrgnuti moju teoriju o tome kako cijela stvar funkcionira. Ja sam eto propustio priliku koju sam imao pred nekoliko godina, šteta, čini mi se da nije bio ni pretjerano skup, ali tog trenutka me jednostavno nije posebno zanimao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tomy1999
 | | Član od: 02 Lis 2008 | | Poruke: 28 | | Mjesto: PODTUREN |
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 5:00 pm Naslov poruke: |
|
|
stvarno genijalna ideja _________________ Ništa nije toliko savršeno da ne bi moglo biti savršenije |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 7:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Sad nesto razmisljam o tome,taj avion je "ipak"pricvrscen za postolje sa dve tanke "nevidljive niti" i kad bolje razmislim zasto se zezati sa megnetim poljem kad je jednostavnije okaciti avion na te iste dve "nevidljive" niti,naravno pod uslovom da je avion u display case
Ovo za magnetima je i dalje best of the best ako se avion izlaze bez display case al sad da dam 40$-50$ da kupim taj revell kit i da ga raskopam da vidim kako to funkcionise malo mi je nepotrebno al me cudi da nema u poonudi recimo taj sistem sa magnetima,i ljepo kupis a napravis postolje tj.dioramu kakvu ti zelis sa modelom aviona ili helikoptera kojeg ti zelis,to bi vec bilo nesto . _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 7:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Sad sam se setio da je pre nesto godina u McDonalds delio deci neku igracku, lebdecu ajkulu. To je radilo na istom magnet principu, nije imalo nikakve konce a ajkulica se sama vracala u centar te neke podloge u kojoj je bio magnet. Mozda neko moze da to izbunari pa da se vidi da li je prirodni magnet ili sta je vec. Meni se cini da nije bilo nikakvih baterija. _________________ Maketarski klub "Novosadski Ikar" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sivcev Napisao/la: | | Sad sam se setio da je pre nesto godina u McDonalds delio deci neku igracku, lebdecu ajkulu. To je radilo na istom magnet principu, nije imalo nikakve konce a ajkulica se sama vracala u centar te neke podloge u kojoj je bio magnet. Mozda neko moze da to izbunari pa da se vidi da li je prirodni magnet ili sta je vec. Meni se cini da nije bilo nikakvih baterija. |
Moja "teorija" je čista pretpostavka, stoga vrlo lako moguće da sam u krivu, nego, možeš li se sjetiti na kojoj je približno visini ta "ajkulica" lebdjela iznad podloge? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 10:07 pm Naslov poruke: |
|
|
sve je jasno - oba su premanentna magneta , a da bi se omogucilo da se odbijaju, tj da se gornji ne prevrne i priljepi za donji, moras imat tri niti koje avion drze u zeljenom polozaju, pricvrscene s donje strane aviona i gornje strane podloge
to nije zato da avion ne odleti, nego da zadrzi avion u zeljenom polozaju da se isti polovi odbijaju
ak ne bi bilo niti, avion bi se zbog zakona fizike prevrnul i priljepil za podlogu....
mislim da cu probat nekaj slicno...... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|