Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

avion u letu
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Stu 18, 2008 3:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobra je to ideja, moras samo pola aviona radit, pola piste..pola svega..pola posla Laughing
Sivcev

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Novi Sad
PorukaUpisano: Uto Stu 18, 2008 3:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo pronasao sam i postupak izrade

Hi fellows,

Building a MID (Mirror Image Display) diorama....

OR....

.... and the results?

... And, if you're going to put something like this together, why not
display it to it's maximum affect? Sit it on a shelf in front of
a large window, where the outside light reflects in the mirror and
get ready for some SERIOUS wows!!

*Patent pending*

The most vital part is maintaining a "sharp" seam on the
fuselage. Do all sanding, rubbing, buffing, etc while the fuselage
half is on a flat surface. I attach the fuselage to a scrap board
until it's ready to mount on the mirror.

Take care, Smile
Frank (oldHooker)

ZIGGY

Član od: 25 Lis 2005
Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH
PorukaUpisano: Uto Stu 18, 2008 8:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je jos najinteresantnija ta fora sa magnetima koji se odbijaju,to je jos realnije,nikad se tog nebih sjetio Embarassed .Ajd da malo diskutujemo o tome Wink
Igor_A.

Član od: 03 Tra 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 19, 2008 1:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Proguglao sam malo u potrazi za tim avionom na magnetskom postolju, pa začudo nema baš puno dostupnih slika ni podataka, najvjerojatnije je proizvođač Revell, jer našao sam na jednom pakistanskom forumu da se spominje F-18 Hornet od istog proizvođača koji također lebdi na magnetima, ponuđen je i link sa fotografijom.

forum

http://www.pakistaniaviationforum.com/index.php?showtopic=657&pid=4276&st=0&#entry4276

slika

http://www.modellbahn-buchholz.de/Revell%20magnet%20hornet.jpg
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
ZIGGY

PorukaUpisano: Sri Stu 19, 2008 3:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je ova fora s magnetnim poljem definitivno best of the best za simulaciju aviona u letu,i sad razmisljam,sta,kako,i od cega to napraviti Question
Igor_A.

PorukaUpisano: Sri Stu 19, 2008 8:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako sam dobro razumio objašnjenje na pakistanskom forumu, model je za postolje ipak pričvršćen sa dvije jedva vidljive nit, vjerojatno najlonske, one ga drže da doslovce "ne odleti". Sad, čini se da model lebdi kakvih desetak cm iznad postolja, mislim da bi ovakav efekt bilo jako teško postići sa klasičnim magnetima, zato je moja pretpostavka da se u postolju nalazi nekakav oblik elektromagneta, u tom slučaju za napajanje vrlo vjerojatno koristi baterije. Najveća je nepoznanica na koji je način izveden elektromagnet u postolju, odnosno kojeg je oblika, bojim se da je to moguće doznati jedino na način da se negdje nabavi sličan model i rastavi postolje. Možda sam ga ipak trebao kupiti?
Natrag na vrh
Sivcev

PorukaUpisano: Sri Stu 19, 2008 10:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobio sam odgovor sta se koristi kao ogledalo.
Evo sta covek kaze:

Re: Latest one out of the Hangar: B-727-200
Posted by: "oldHooker" fwhite@gunsagogo.org hey0verhere
Date: Tue Nov 18, 2008 12:45 pm ((PST))

Thanks Zoran,

The mirrors used are true "First/Front Surface" (reflection extends
to the surface), mounted on a polystyrene sheet (so it can be easily
trimmed or drilled).

These are very hard to locate in the market, but can be readily
purchased through Flyteline Models, Inc.
http://www.flytelinemodels.com/affstore/index.php?
main_page=index&cPath=1

To see an example of what a first-surface mirror will do to a
model's fuselage half, dry-fit the corresponding wing & horizontal
stblzr to the fuselage and hold it against the driver's side rear-view
mirror on a car, as they are generally first-surface. Smile Seam lines
disappear also. <;-D

Take care,
Frank

ZIGGY

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 3:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://cgi.ebay.de/REVELL-MAGIC-FLIGHT-1-72-FOKKER-DR-1-MODEL-KIT-GERMAN_W0QQitemZ120241355589QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item120241355589&_trksid=p3286.m63.l1177

http://www.netmerchants.co.uk/product.php/6139/15/fokker_dr1_magic_flight__d_/a880e16f72c2d80b58fffc4ffddf58aa
Igor_A.

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 9:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ZIGGY Napisao/la:
http://cgi.ebay.de/REVELL-MAGIC-FLIGHT-1-72-FOKKER-DR-1-MODEL-KIT-GERMAN_W0QQitemZ120241355589QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item120241355589&_trksid=p3286.m63.l1177

http://www.netmerchants.co.uk/product.php/6139/15/fokker_dr1_magic_flight__d_/a880e16f72c2d80b58fffc4ffddf58aa

Da, to je taj. Pa sad, s obzirom da si se zagrijao za ovu ideju, preostaje ti da ga pokušaš nabaviti, a ako ti to pođe za rukom, onda ćeš nakon što ga proučiš moći potvrditi ili opovrgnuti moju teoriju o tome kako cijela stvar funkcionira. Ja sam eto propustio priliku koju sam imao pred nekoliko godina, šteta, čini mi se da nije bio ni pretjerano skup, ali tog trenutka me jednostavno nije posebno zanimao.
Natrag na vrh
tomy1999

Član od: 02 Lis 2008
Mjesto: PODTUREN
PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 5:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

stvarno genijalna ideja
ZIGGY

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 7:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad nesto razmisljam o tome,taj avion je "ipak"pricvrscen za postolje sa dve tanke "nevidljive niti" i kad bolje razmislim zasto se zezati sa megnetim poljem kad je jednostavnije okaciti avion na te iste dve "nevidljive" niti,naravno pod uslovom da je avion u display case Question

Ovo za magnetima je i dalje best of the best ako se avion izlaze bez display case al sad da dam 40$-50$ da kupim taj revell kit i da ga raskopam da vidim kako to funkcionise malo mi je nepotrebno Very Happy al me cudi da nema u poonudi recimo taj sistem sa magnetima,i ljepo kupis a napravis postolje tj.dioramu kakvu ti zelis sa modelom aviona ili helikoptera kojeg ti zelis,to bi vec bilo nesto Wink .
Sivcev

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 7:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad sam se setio da je pre nesto godina u McDonalds delio deci neku igracku, lebdecu ajkulu. To je radilo na istom magnet principu, nije imalo nikakve konce a ajkulica se sama vracala u centar te neke podloge u kojoj je bio magnet. Mozda neko moze da to izbunari pa da se vidi da li je prirodni magnet ili sta je vec. Meni se cini da nije bilo nikakvih baterija.
Igor_A.

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 9:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sivcev Napisao/la:
Sad sam se setio da je pre nesto godina u McDonalds delio deci neku igracku, lebdecu ajkulu. To je radilo na istom magnet principu, nije imalo nikakve konce a ajkulica se sama vracala u centar te neke podloge u kojoj je bio magnet. Mozda neko moze da to izbunari pa da se vidi da li je prirodni magnet ili sta je vec. Meni se cini da nije bilo nikakvih baterija.

Moja "teorija" je čista pretpostavka, stoga vrlo lako moguće da sam u krivu, nego, možeš li se sjetiti na kojoj je približno visini ta "ajkulica" lebdjela iznad podloge?
Natrag na vrh
Igor_A.

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 9:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, pronađoh nekakvo objašnjenje, iako nije mi baš posve jasno, izgleda da nema elektromagneta.Embarassed

http://www.freepatentsonline.com/6739938.html
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 10:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve je jasno - oba su premanentna magneta , a da bi se omogucilo da se odbijaju, tj da se gornji ne prevrne i priljepi za donji, moras imat tri niti koje avion drze u zeljenom polozaju, pricvrscene s donje strane aviona i gornje strane podloge
to nije zato da avion ne odleti, nego da zadrzi avion u zeljenom polozaju da se isti polovi odbijaju
ak ne bi bilo niti, avion bi se zbog zakona fizike prevrnul i priljepil za podlogu....
mislim da cu probat nekaj slicno......
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed
Stranica 2/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma