Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

crni pirati
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Svjetska vojna povijest
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Alaska

Član od: 08 Svi 2007
Mjesto: Njemacka
PorukaUpisano: Čet Stu 20, 2008 8:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I jos tri broda pod nadzorom pirata... A mornarice kakti nemaju mandat djelovati, a ako imaju mandat, onda ne smiju u tudjim vodama, a ako smiju, onda ne smiju oslobadjati brodove, a ako svi i to smiju, Nijemci ne smiju... Jadni pomorci.
exluppis

Član od: 29 Tra 2006
Mjesto: Sušak - Pećine
PorukaUpisano: Čet Stu 20, 2008 8:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E, al zato Indijci smiju, i jesu. A tek kada kinezi sastave flotu -... Rolling Eyes
werewolf

Član od: 21 Velj 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Stu 20, 2008 9:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

exluppis Napisao/la:
Ma pustili da se otme brod, pa ce se dic cijena nafte ... koja je hebeno pala. Very Happy

Tako je, samo naivci misle drugacije.
Gospodari kaosa na djelu!!
Nema sanse da se taj brod otme bez podrske velikih igraca!
Brijem da su pirati dopeljani blackhawkom na tanker.
Gost
PorukaUpisano: Čet Stu 20, 2008 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Alaska Napisao/la:
I jos tri broda pod nadzorom pirata... A mornarice kakti nemaju mandat djelovati, a ako imaju mandat, onda ne smiju u tudjim vodama, a ako smiju, onda ne smiju oslobadjati brodove, a ako svi i to smiju, Nijemci ne smiju... Jadni pomorci.

To je to. Gledao sam neki dan o tome na satelitu. Više europskih nacija je već tamo poslalo svoje ratne brodove, a sada o tome konačno odlučuju i ministri obrane i vanjskih poslova Europske unije. I Njemačka je ponudila jednu fregatu kako bi brodovi Unije prije svega štitili brodove s humanitarnom pomoći Svjetske organizacije. Ali postoji i veliki formalno-pravni problem: prema pomorskom pravu zaštita brodova na otvorenom moru je dozvoljena samo nacionalnim mornaricama. Razlog je jednostavan i ovih dana o tome uvelike pišu njemački mediji: što ako se njemačkoj fregati posreći i zarobi nekog pirata?
Po tradiciji taj problem se u starim danima rješavao brzo i konačno: vješanjem o prvi jarbol. Dakako, danas je tako nešto nemoguće: njih se po propisu treba uhapsit i privest pred suca u zakonom određenom roku. Ali Europa nije država - to znači da na svakom brodu EU važe zakoni države čiju zastavu vije: Francuske, Velike Britanije, Njemačke...
Onda još i njemački propisi. Njemački vojnici nisu ovlašteni hapsit i zato na brodu mora biti pripadnik savezne policije kako bi i formalno izrekao rečenicu kako je ta osoba uhapšena. Što onda s njom? Zakon ne radi razliku je li osoba uhapšena u Indijskom oceanu ili u Münchenu i optuženi se mora izvesti pred istražnog suca. Za pomorsko pravo je nadležan sud u Hamburgu. Na sreću, na ratnom brodu se ne mora dosađivat nijedan sudac nego se to može riješit i videokonferencijom. Mnogo veći problem jest kamo onda smjestit zatvorenika. U Njemačkoj sigurno postoji podeblji propis koji regulira baš svaku sitnicu u zatvorskom režimu. Na ratnom brodu zatvora jednostavno nema, tako da je i to problem koji se treba riješit...
Natrag na vrh
sea wolf

Član od: 12 Stu 2005
Mjesto: Mali Lošinj
PorukaUpisano: Uto Sij 20, 2009 11:46 pm    Naslov poruke: Pirati Citiraj ovaj komentar

Ima tu malo da se pojasne neke stvari. Ev ja sam osobno sada bio nedavno u Africi točnije West coast Africa oba Konga i Angola te obala Slonovače. Trenutno kritična situacija je u Nigeriji gdje se napadaju off shore brodovi a to su najčešće mali supplayeri koji prevoze provištu na platforme koje su od 12 do 35 milja od obale. Pošto je stanje u Nigeriji takvo kakvo je vojska jednostavno nemože kontrolirati cijelu deltu i obalu pa lokalne skupine harače i otimaju bijelce radi dobre otkupnine. Baš sam dok sam bio na brodu dobio preko MRCC stanice da je napadnut bio jedan brod od firme Burbon. Uglavnom ja sam prakticirao da ako moram boraviti na sidru da maknem brod kojih 30 milja od kraja i jednostavno plutamo do poziva kad se treba ući u luku. Isto to rade moje kolege koji plove na liniji između Perzijskog zaljeva i ove Istočne obale Afrike Kenije i Somalije. Najme preporuka je kompanija da se plovi više od 300 milja od kraja. E sada tu treba reći što se dešava jer imam informacije iz prve ruke. Nama je napadnut putnički brod od firme CMA CGM te odveden u Somaliske vode gdje su intervenirale Francuske specijalne jedinice i oslobodile brod i posadu putnika nije bilo na brodu. Činjenica je da se svi napadi na brodove odvijaju više od 200 milja od obale pa čak i više. Analizirajuči koje su vrste brodova oteli dolazi se do slijedečeg zaključka: Svi brodovi koji su oteti su brodovi za generalni teret ili tankeri koji razvijaju max brzinu do 15 čv. To je za brze glisere koje posijeduju prava poslastica još k tome ako su puni tereta nadvođe im je jako nisko tako da se možete ukrcati na glavnu palubu takoreći iz čamca i ne treba vam nikakvi dodatni konop sa krampinom da se popenjete na brod. Ovaj zadnji VLCC tanker koj je napadnut više od 300 milja od Somalijske obale je upravo imao malu brzinu i bio je pun tereta tako da su se bez problema ukrcli na brod. Vidite da nije niti jedan napad napravljen na kontejnerske brodove koji su prvenstveno brzi oko 24 čv brzine i imaju visko nadvođe tako da treba biti vrlo dobar ekspert da se netko usudi popeti na brod a mora ga i stići. Druga stvar je što kontejnerski brod u takvoj brzini radi ogromne valove te nisam siguran da li bi se netko usudio prići brodu a da se ne prevrne i završi pod propelom promjera 11 metar. Dobro bi mljeveno meso izašlo po krmi. Eto tako malo je čudno koliko je trebalo međunarodnoj zajednici da pošalje vojne brodove da malo prekontroliraju taj dio Indijskog Oceana jer svi napadi su se odvili u međunarodnim vodama a ne u teritorijalnim vodama Somalije. Teritorijalne vode su po međunarodnom pravu 12 Nm od obale i to su ratificirale i potpisale skoro sve države. Doduše ima još nekih država koje drže svoje teritorijalne vode 200 i više milja ali to im međunarodna zajednica u većini slučajeva ne priznaje.
Vine

Član od: 31 Lis 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Ožu 13, 2009 11:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne znam di sam vidio,al ameri na svojim humveema u iraqu koriste nekakve mikrovalove ili tako nesto.Znaci upere to prema nekoj grupi ljudi i imaju osjecaj kao da im koza gori.Nije pogubno,pa zasto jendostavno ne stave to na svoje brodove i imaju rijesenje.Ako netko zna nesto o ovome neka kaze.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Dario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Ožu 14, 2009 4:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E al meni ful nije jasno... Dolete ti pirati u tom pinklec čamcu pokraj tankera i zauzmu ga... Zaboga tanker?! Pa dosta je da ih ovi odozgo kamenjem gađaju... Very Happy

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
milan

Član od: 22 Svi 2008
Mjesto: Svicarska
PorukaUpisano: Ned Tra 19, 2009 3:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Link za dobru knjigu na ovu temu:
http://www.farposst.ru/2009/04/19/Violence_at_Sea.html

Htio bih dodati da pirati najvjerojatnije ne operiraju 300 Nm od obale sa malim camcima.Vjerojatno imaju "maticne" vece brodove i sa njih krecu u piratstvo.Treba njih pronaci i potopiti kao i unistiti logistiku na obali.Tek tada ih se moze pobijediti??
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
milan

Član od: 22 Svi 2008
Mjesto: Svicarska
PorukaUpisano: Sub Lip 27, 2009 1:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.farposst.ru/2009/06/27/Piracy_East_Africa_Somalia_Situation__Practical_Measures_to_Avoid__Deter_or_Delay_Piracy_Attacks__2009__.html

http://depositfiles.com/de/files/f7bq5jvd4
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Svjetska vojna povijest Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3
Stranica 3/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma