Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Pastela -pokusaj prvi

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Stu 19, 2008 9:29 pm    Naslov poruke: Pastela -pokusaj prvi Citiraj ovaj komentar

Ok, danas prolazio pored trgovine za umjetnike svih vrsta i dezena pa rekoh da vidim imaju li pigmebata. Nije ih bilo, ali sam uzeo pastelu(po prijedlogu kolege Toraxa), naslicniju boji hrdje koja je bila. Testni subjekt je Vulcan kojeg sam zavrsio prije nekog vremena, tocnije gusjenice. Par slika da predocim rezultat:
Bez pastele

Sa pastelom:

Zajedno:

E sad, zanima me:
a) dali je to, po misljenu strucnjaka, iole dobro?
b) Dali je potrebno necim zastititi pastelu nakon nanosenja(na dodir se ne brise, al just in case)
c) mogu li naribanu pastelu s necim razvodniti i raditi curke
d) s cime oprati kistove nakon rada s tim mixom( ako je pod "c" odgovor da)

Unaprijed zahvaljujem.
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Sri Stu 19, 2008 11:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a. što? pastele općenito ili ovo što si ti napravio? ako ovo prvo,pastele su OK, ako ovo drugo, malo je možda prehrđavo,tako bi izgledalo da baš stoji na elementima,ali to je moje mišljenje
b. da,bilo bi dobro polakirati još ako češ to dirati i pipkati ALI onda gubiš dio efekta
c. da,sa alkoholom
d. vodom vulgaris
Very Happy

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Čet Stu 20, 2008 1:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok ti je ovo ispalo samo je mozda malo prehrdavo...il je kamera krivo "uhvatila" nijansu pastele, tak se meni non stop dogada...da je stvarnost i slika nekaj sasvim drugacije....obicno ti je pravilo da nakon kaj radis sa pastelama nema vise diranja makete....pastela nema tolko fini pigment ko...pigmenti Very Happy ....pa se skida dodirom il razmrlja...ja pastelama jos samo gusjenice radim, i to trebas vidit kakav je to posao....svaki put nekaj novo Laughing ....mrljam i brljam dok ne postignem nekaj kaj mi se cini realnim....u koju si to osnovnu boju obojao gusjenice?
e, da...jos nekaj....kod pastele ti je super stvar kaj ak nekaj zeznes samo ju speres s makete Smile ...kod pigmenta to bas i ne hoda tak...
Shinobi

PorukaUpisano: Čet Stu 20, 2008 7:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iskreno, malo sam se "raspistoljio" s pastelom pa su dost hrdjave dosle gusjenice, bit ce bolje kad skuzim koliko je najbolje nanijeti itd. A gusjenice sam prvo ofarbao Humbrolovom rust bojom, onda washao i nakraju presao sa matt lakom u koji sam umjesao malo neke kao oker nijanse(koristim ono sto mi je pri ruci kada experimentiram Wink ).
torax

PorukaUpisano: Čet Stu 20, 2008 9:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ah humbrol Razz .....boje je super, skoro pa da ne treba dorade pastelama...
Shinobi

PorukaUpisano: Čet Stu 20, 2008 5:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lisec Napisao/la:

b. da,bilo bi dobro polakirati još ako češ to dirati i pipkati ALI onda gubiš dio efekta

Ovaj me dio zanima, u kojem smislu gubim dio efekta?
torax

PorukaUpisano: Čet Stu 20, 2008 7:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nisam ziher jer to nisam nikad radio al mislim da lak mjenja nijansu pastele kad ga naneses..zato ja to nisam nikad radio...neko ko je probao ce znat bolje...
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

točno,igubi lagano nijansu i ne izgleda više tako prašnjavo

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Shinobi

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 5:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aha,kuzim. I dali postoji onda nacin za to kompenzirati nekako(tipa vise zaprasiti prije lakiranja)?
torax

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 6:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nema ti to veze kolko ces zaprasiti prije lakiranja, lak ce ti uvijek promjenit nijansu pastele..
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 9:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja u principu ne stavljam ništa na pastele...samo pazim gdje hvatam prstima. Wink
Natrag na vrh
Shinobi

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 10:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima na pomoci, sad mi ostaje da malo experimentiam Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma