Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2008 9:29 pm Naslov poruke: Pastela -pokusaj prvi |
|
|
Ok, danas prolazio pored trgovine za umjetnike svih vrsta i dezena pa rekoh da vidim imaju li pigmebata. Nije ih bilo, ali sam uzeo pastelu(po prijedlogu kolege Toraxa), naslicniju boji hrdje koja je bila. Testni subjekt je Vulcan kojeg sam zavrsio prije nekog vremena, tocnije gusjenice. Par slika da predocim rezultat:
Bez pastele
Sa pastelom:
Zajedno:
E sad, zanima me:
a) dali je to, po misljenu strucnjaka, iole dobro?
b) Dali je potrebno necim zastititi pastelu nakon nanosenja(na dodir se ne brise, al just in case)
c) mogu li naribanu pastelu s necim razvodniti i raditi curke
d) s cime oprati kistove nakon rada s tim mixom( ako je pod "c" odgovor da)
Unaprijed zahvaljujem. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2008 11:38 pm Naslov poruke: |
|
|
a. što? pastele općenito ili ovo što si ti napravio? ako ovo prvo,pastele su OK, ako ovo drugo, malo je možda prehrđavo,tako bi izgledalo da baš stoji na elementima,ali to je moje mišljenje
b. da,bilo bi dobro polakirati još ako češ to dirati i pipkati ALI onda gubiš dio efekta
c. da,sa alkoholom
d. vodom vulgaris
 _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 20, 2008 1:04 am Naslov poruke: |
|
|
ok ti je ovo ispalo samo je mozda malo prehrdavo...il je kamera krivo "uhvatila" nijansu pastele, tak se meni non stop dogada...da je stvarnost i slika nekaj sasvim drugacije....obicno ti je pravilo da nakon kaj radis sa pastelama nema vise diranja makete....pastela nema tolko fini pigment ko...pigmenti ....pa se skida dodirom il razmrlja...ja pastelama jos samo gusjenice radim, i to trebas vidit kakav je to posao....svaki put nekaj novo ....mrljam i brljam dok ne postignem nekaj kaj mi se cini realnim....u koju si to osnovnu boju obojao gusjenice?
e, da...jos nekaj....kod pastele ti je super stvar kaj ak nekaj zeznes samo ju speres s makete ...kod pigmenta to bas i ne hoda tak... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Čet Stu 20, 2008 7:36 am Naslov poruke: |
|
|
Iskreno, malo sam se "raspistoljio" s pastelom pa su dost hrdjave dosle gusjenice, bit ce bolje kad skuzim koliko je najbolje nanijeti itd. A gusjenice sam prvo ofarbao Humbrolovom rust bojom, onda washao i nakraju presao sa matt lakom u koji sam umjesao malo neke kao oker nijanse(koristim ono sto mi je pri ruci kada experimentiram ). _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Čet Stu 20, 2008 9:50 am Naslov poruke: |
|
|
ah humbrol .....boje je super, skoro pa da ne treba dorade pastelama... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Čet Stu 20, 2008 5:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lisec Napisao/la: |
b. da,bilo bi dobro polakirati još ako češ to dirati i pipkati ALI onda gubiš dio efekta |
Ovaj me dio zanima, u kojem smislu gubim dio efekta? _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Čet Stu 20, 2008 7:46 pm Naslov poruke: |
|
|
nisam ziher jer to nisam nikad radio al mislim da lak mjenja nijansu pastele kad ga naneses..zato ja to nisam nikad radio...neko ko je probao ce znat bolje... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
točno,igubi lagano nijansu i ne izgleda više tako prašnjavo _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 5:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Aha,kuzim. I dali postoji onda nacin za to kompenzirati nekako(tipa vise zaprasiti prije lakiranja)? _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 6:32 pm Naslov poruke: |
|
|
nema ti to veze kolko ces zaprasiti prije lakiranja, lak ce ti uvijek promjenit nijansu pastele.. _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja u principu ne stavljam ništa na pastele...samo pazim gdje hvatam prstima.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Pet Stu 21, 2008 10:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na pomoci, sad mi ostaje da malo experimentiam  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|