Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| pp5d6
| | Član od: 28 Svi 2006 | | Poruke: 122 | | Mjesto: Grad na sredini hrvatske obale |
|
Upisano: Uto Lis 28, 2008 12:00 am Naslov poruke: |
|
|
Pogledajmo istini u oči glede modernizacije. Vojska apsolutno nikoga ne zanima. Od 1998-2004 za hrvatsku vojsku bilo je crno razdoblje.Dok je državni proračun ubrzano rastao ,vojni se ubrzano smanjivao a ukupni dug države također rastao.Što god mi mislili snage, uključujući mediske, hrvatsku su vojsku nemilosrdno difamirale do ogađenosti u širokih narodnih masa.
Nabavka primjerice topovnjača Helsinki dobar je potez, jer su došle mukte. Uz njih će doći masu pričuvnih djelova -od motora do borbenih sustava.
S obzirom da je MORH planirao kako će Rtop-12 KDZ dobiti 3D radar ,zasigurno će dobiti i polovne njemačke motore uz ove topovnjače.HRM još 10 godina neće imati novca za kupiti modernu korvetu,njemačkog ili francuskog projekta koja košta od 200-250 mln eura. Za one kojima relacije nisu baš poznate HRM je npr. 2004 za ukupnu nabavku vojne opreme imao na rasplaganju 8,5 mln eura. Da nije smiješno bilo bi tragično. U međuvremenu je državni proračun skočio sa 78 na 110 milijardi životinjica.
Nešto se zadnje 2 godine miče nabolje ,ali to je sve nejako. Da bi HRM i u sklopu njega Obalan straža napokon počela izgrađivati plansku flotu potrebno je da to postane Vladin,tj.državni projekt. Kad to čujete onda je to to.Jer proračun mornarice to neće biti u stanj unapraviti desetljećima ,a ovakvim odnosima HRM nema niti teoretsku mogućnost kupiti ili izgraditi projekt tipa korveta.
Vezano za BOV Patriu. To je do sada najbolje vođen projekt opremanja koji za sada nema niti najmanju mrlju. ĐĐ SV za sada ima sve pod kontrolom a poduzeo je široku kampanju animiranja suradničkih poduzeća za direktni offset.
Što se novog aviona tiče, iako se meni ne sviđa dominantan stav kako HR nema mogućnosti za direktan offset, pripremaju se široke aktivnosti po cijeloj zemlji za avion ,ali i za BOV.
Kod BOV je vrlo nejasno zašto se Hrvatska opredjelila za samo 126 vozila ,a npr. upola manja Slovenija koja je ktome u NATO-u 135.Sve su to nekako nedovršena rješenja.Pohvalna je činjenica kako će sigurno ĐĐSV proizvesti 100 njak BOV-ova za ukupno tri obližnje zemlje.
Također je nejasno zašto HV u cjelini ne zadovolajva pitanje obrane zemlje nabavkom PZO sustava za srednje visine, moderne i mobilne što je prvenstvena zadaća svake vojske a potom nadgradnja tipa NATO i operacije uključenosti u akcije istog saveza ili UN-a.
Nejasno je zašto HV ne razvija vrlo intenzivno snage ABKO i procedure u slučaju kemijsko-bioloških incidenata kao svjetsko trenda po pitanju opasnosti uslijed sukoba ili terorističkih akcija.
HV je na žalost izgubila primat u EI i SIGINT-u isključivo kokošarskim odlukama pojedinih ministara. _________________ Hrvatske podmornice nebi imale prave ciljeve. Da,da |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 28, 2008 2:08 am Naslov poruke: |
|
|
A kakav politički stav molim Vas .Obrana državnog suvereniteta USTAVNA je kategorija iz koje proizlaze i dužnosti građana u koje sigurno ne ulazi plediranje na slabljenje obrambenih mogučnosti države,pozivanje na UN i slične eskapade kmetovskog mentaliteta.Šta se bojite i koga se bojite ,izgleda da ste bili dobro garažirani dosada.Ajde brigu na veselje pustite ljude da razgovaraju nitko od nas ne radi ništa protupravno na forumu.
Ili što kaže Ali promjenite temu -ova koju ste postavili je takva.
Inače zanimljiva tema ,iz nje sam puno naučio o nama . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 28, 2008 2:40 am Naslov poruke: |
|
|
| canadair Napisao/la: |
Inače zanimljiva tema ,iz nje sam puno naučio o nama . |
ne uzrujavaj se prijatelju,oportunizam(za neupućene to znači beskičmenjaštvo koje vuče za sobom težnju da se bude dio stada,i nemanje vlastitog stava ni mišljenja,dakle ići niz dlaku svima samo da se bude dio "ekipe") i uz tu osobinu usko vezana politika nezamjeranja su kronične bolesti 90 posto hrvata danas  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 28, 2008 9:04 am Naslov poruke: |
|
|
Gospodo, da vam malo osvježim pamćenje....
Prvi dio Pravila o korištenju ovog foruma glasi:
"Pravila korištenja OMF foruma
Ovo je maketarski forum, i teme mogu biti vezane isključivo za maketarstvo ili vojnu povijest. Za ostalo postoje drugi forumi.
OMF Forum je privatan i nekomercijalan te administratori i moderatori imaju pravo ukloniti bilo koji post i isključiti bilo kojeg člana iz bilo kojeg razloga. Rasprava s administratorom ili moderatorom, ili rasprava o njihovoj odluci automatizmom povlači isključenje člana.
Administratori određuju politiku i pravila foruma. Moderatori nadziru pojedine rubrike i mogu editirati, ukloniti ili skratiti bilo koji post u rubrikama koje nadziru. Ako imate pitanja o pojedinoj rubrici, obratite se izravno moderatoru.
Administratori i moderatori imaju pravo zaključati ili ukloniti bilo koji topic ili post koji nije jasan i svrhovit. Posebno se to odnosi na besmislene i beskorisne topice i postove te spamanje foruma. Prekršitelji će biti isključeni s foruma.
Svaki doprinos je dobrodošao, ali molimo suzdržite se od političkih, ciničnih ili sarkastičnih komentara, psovanja (uključujući maskiranje prostih riječi zvjezdicama i ostalim znakovima), uporabe nedoličnih metafora, off-topic postova i neprimjerenih šala.
Da li tu ima nešto što nije jasno? Nema? Onda se držite tih pravila.
Ne očekujem da bilo tko odgovori na ovaj moj post, u protivnom ću smatrati da se upuštate u raspravu sa mnom.Da li je i taj dio jasan? Je?
Onda smo i to riješili. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 28, 2008 12:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Chemi-ja nisam oportunist. Samo sam realist. Baš me brige hoće li se uvrijediti koja "debela gu...ca" koju spominješ. Dobro znam i koje su financijske mogućnosti naše države, a i koliko je cijeli sustav korumpiran, ali to nije poanta ovog foruma...Postoje pravila na koja je ukazao Von Stuck. Kroz kilometarsko pregledavanje ove teme možeš lijepo vidjeti da članovi pišu vrlo liberalno i da nisu zato izbačeni, a postovi brisani. Ono što mi je dozlogrdilo da se određeni stavovi ponavljaju stalno iznova iako bi autori postova trebali malo ohladiti glavu i stati sa obe noge na čvrstu zemlju. Neki bi trebali i naučiti pravopis. Ova tema ne treba biti Excel tablica novosti u opremi HV-a, ali bi prvenstveno trebala o tome nuditi podatke. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 28, 2008 8:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Napom Napisao/la: | znam da je mir. I ako je mir, bilo bi gluposti da mala drzavica od 600,000 ljudi imaju vecu mornaricu nego mi i dublo manje protstora. To je absurd!
Onda italija treba imati jos manja mornarica nego mi, jel je u Evropu, u NATO,i nije okruzena od neprijatelja. Cak nisu ni vidjeli rata vec za 60 godina . Onda italiju zaisto ne treba razrace, i nosace itd.. | Ajme koji pravopis?!? Još malo pa je nerazumljivo. I, da...čemu opet silovati iste stavove koji su u ovoj temi već rečeni prije 20-30 postova? Zašto nas pojedini članovi još zlostavljaju sa svojim iznošenjem stavova, kad je već sve rečeno što je itko htio reći. Već mi ide na živce stalno prežvakavanje u stilu: trebamo kupit najskuplje i najbolje oružje vs. nemamo love pa nećemo kupit ništa. Mislim da je ova tema opasno blizu zaključavanju.  |
Ajme nas sta smeta mene na ovu temu tvoju p** sto stalno cujem kad govoris o moj pravopis. Bez uvrijeda. Pa covijece kada zivis zivot u stranoj drzavu(vecina svoj zivot) di nema puno nasih ljudi, a godinama radis da nemas vremena da isto drugo razmislis.. Nemamo novca? A crna gora ima love? a srbija ima love, a bugaraska ima love? Ma mi smo siromasnji od africki kontinent LOL
A pp potupuno si upravu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav23
| | Član od: 06 Jul 2007 | | Poruke: 50 | |
|
Upisano: Sri Stu 12, 2008 7:26 am Naslov poruke: |
|
|
nismo dugo culi o modernizacije M-84
Jeli su zaustavili modernezaciju i bacili u smece ili su nastavili? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| r.i.s.t.a.
 | | Član od: 21 Tra 2006 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Čet Stu 13, 2008 11:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| pp5d6 Napisao/la: | | Kod BOV je vrlo nejasno zašto se Hrvatska opredjelila za samo 126 vozila, a npr. upola manja Slovenija koja je k tome u NATO-u 135. |
Danas uhapšen bivši direktor Patrie, osumnjičen za potkupljivanje u prodaji oklopnih transportera Sloveniji.
. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav23
|
Upisano: Sri Stu 19, 2008 2:04 am Naslov poruke: |
|
|
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,11,18,,141497.jl
Eto o nase oruzne snage, najmocni najmoderni smo mi na balkanu!!!
Na stare i malene Finske Schnellboot's sada na stare migova. Bas je lipa kombenacija
A kak su glupi da vise ce kostat remont ti avijona i brodova na godinama nego sto ce kostati nove masine hahah
Ali nikdada cemo naucit od 91
E SADA IDEMO DALJE U PETU BRZINU!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2008 7:48 am Naslov poruke: |
|
|
Molim te ne deri se na ovom forumu.
Ovo je maketarski forum i u tome smjeru je trebala krenuti diskusija pod ovim topicom, a nikako politička, nekoliko puta upravo ti kršiš ova pravila.
Nadalje, prouči barem hrvatski jezik kad se voliš uplitati u hrvatske poslove, možda ti pomogne. A kad već spominješ '91. što nisi barem tada malo došao pa da vidiš kako nam je bilo, možda si bio premlad. Ili što se ne vratiš sada pa plaćaj sa nama porez možda se ipak poprave prilike. Uostalo poduzmi nešto, ako si sposoban sigurno će ti se pružiti šansa kad si toliko dobro upučen.
Oprostite ljudi, pun mi je kufer ovakvih "maketara". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav23
|
Upisano: Sri Stu 19, 2008 8:07 am Naslov poruke: |
|
|
hah pa tigar moj nemoj se ljutit a nemoj provocirat ili pricat sto neznas o meni.
Prvo Ja vec stanujem u hrvatsku a i placam poreze za familiju a radim u stranoj drzavu.
Razumjem za politiku da nije Tema potpuno. Oprosti
Treca stvar za 91. Govorijo sam o te politike sto prije rata su govorili da nece evropa i nato pustit rata u 21 stoljecu.Mi smo vjerovali UN-a i svijet da ce to spriject(govorim prije rata) A nismo smo se dobro mentalni pripremali . Pustili smo da vojnike jNA izade iz zagrebacke kasarne sa svu oruzama. Jeli za primjer, prije napada vukovara blago zadro se pripremijo za obranu grada. OK priznajem da vi znate vise ali barem znam to sto sam vec napisao.(sto je situacija danas sto mi vjerovali NATO za obranu a ne ulazit u nase snage)
Ali postujem zakona foruma i necu govorit vise od politici. Dogovoreno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2008 11:17 am Naslov poruke: |
|
|
| Tomislav23 Napisao/la: | Pustili smo da vojnike jNA izade iz zagrebacke kasarne sa svu oruzama.
|
A što je po tebi trebalo napravit?
Napast kasarnu!?
Glavni udar bi vodia prometna policija zasipajući kasarnu teškim pištoljskim zrnima kalibra 7,62 mm dok bi im podršku pružala 1. bojna hrvatskog lovačkog saveza tukući po tenkovima T-84 sačmom najtežeg kalibra!
Ništa ti ne znaš prijatelju moj! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2008 11:19 am Naslov poruke: |
|
|
M-84 ....ok, vjerojatno tipfeler  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1984 | |
|
Upisano: Sri Pro 10, 2008 1:13 am Naslov poruke: |
|
|
"Prva dva borbena oklopna vozila za potrebe Oružanih snaga RH dopremljena su ovih dana iz finske tvrtke „Patrija“ u tvrtku „Đuro Đaković“ specijalna vozila iz Slavonskog Broda..."
http://www.morh.hr/vijesti_main.asp?id=1852 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 687 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 10, 2008 1:29 am Naslov poruke: |
|
|
| hornet Napisao/la: | "Prva dva borbena oklopna vozila za potrebe Oružanih snaga RH dopremljena su ovih dana iz finske tvrtke „Patrija“ u tvrtku „Đuro Đaković“ specijalna vozila iz Slavonskog Broda..."
http://www.morh.hr/vijesti_main.asp?id=1852 |
Ipak su prestigli sa nabavkom dopremu oklopnih vozila za Zagrebacku paravojnu formaciju !!!!
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|