Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Blackburn Roc Mk I, Specialhobby - 1/48
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Ned Stu 09, 2008 8:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Divim se obojici; avtoru makete i dizajneru ove sramote Wink Twisted Evil

Josip
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Stu 09, 2008 10:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrsno u svakom pogledu Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Stu 09, 2008 3:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super maketa, a avion ruuuuuzan. Britanci osim Spitfire-a stvarno nisu imali lijepi dizajn aviona. Sve jedan ruzniji od drugog....
WÜRGER
Gost
PorukaUpisano: Ned Stu 09, 2008 4:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislav Napisao/la:
Britanci osim Spitfire-a stvarno nisu imali lijepi dizajn aviona. Sve jedan ruzniji od drugog....

Stvarno? Very Happy

Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Stu 09, 2008 6:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala vam na javljanju Smile .
Istina, avion je zglobovitije građe, robusan a stajni trap (vjerojatno zbog sigurnijeg slijetanja na palubu) plitak pa ga to čini još čudnijim..
Da odgovorim kolegi Wurgeru:
Granicu između boja sam dobio prislanjajući šablone od papira na milimetar od površine i tako nanosio boju.
A slijedeće što mi je planu za uraditi je F4F-3 Wildcat,.....točnije, već je na stolu. Wink

Pozdrav, Ivica

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 10:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo Aranza! Klap klap Avion je dozlaboga ružan, ali je maketa fantastična. Very Happy preporučam ti da nabaviš Eduardovu podlogu-palubu nosača aviona, pa da montiraš maketu na nju. Zaslužila je!

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Aranza

PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 11:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Grunfe. I ja bi volio da je na takvoj podlozi (čak mi je to i supruga rekla Ralje )...pa ću pokušati nabaviti. Wink

Španac
Natrag na vrh
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 12:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je stvarno je svjetski, odličan je weathering baš mi se sviđa!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 4:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
Hvala Grunfe. I ja bi volio da je na takvoj podlozi (čak mi je to i supruga rekla Ralje )...pa ću pokušati nabaviti. Wink
Poslušaj suprugu. Wink Doduše, nažalost, od Eduarda se trenutno može nabavit jedino US Carrier deck podloga, pa ti preostaje napravit je sam-ali to tebi ne bi trebalo bit teško. Cool

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 5:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno!!!
Bas je dobar... nije nesto previse ruzan... cudan je, al sta je tu je! Smile

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 8:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U cjelini maketa izgleda vrlo dobro. Imam par sitnica koje bi trebalo ispraviti da maketa bude odlična. Prvo, zadnji rub vjetrobranskog stakla treba biti paralelan sa prednjim rubom klizećeg poklopca kabine. Inače bi kad se ovaj zatvori ostao zjapiti procjep. Drugo, cijevi strojnica mi nekako nisu realistične - čine mi se pretanke i predugačke za Browning 0.303in, nemaju skrivače plamena a također nisu ni savršeno paralelne, što bi obavezno trebao ispraviti.
Natrag na vrh
Aranza

PorukaUpisano: Uto Stu 11, 2008 11:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

frka Napisao/la:
U cjelini maketa izgleda vrlo dobro. Imam par sitnica koje bi trebalo ispraviti da maketa bude odlična. Prvo, zadnji rub vjetrobranskog stakla treba biti paralelan sa prednjim rubom klizećeg poklopca kabine. Inače bi kad se ovaj zatvori ostao zjapiti procjep. Drugo, cijevi strojnica mi nekako nisu realistične - čine mi se pretanke i predugačke za Browning 0.303in, nemaju skrivače plamena a također nisu ni savršeno paralelne, što bi obavezno trebao ispraviti.

...točno, ima malo odstupanja kod prednjeg vjetrobranaskog stakla, to mogu riješiti. Što se cijevi tiče, kako sam rekao dok je maketa bila u radu, cijevi su bile vrlo loše odlivene. Da sam ih brusio dobile bi ovalni a ne okrugli oblik pa sam ih zamjenio na način da sam prvo uspoređivao debljinu i našao pravu. Dakle debljina metalnih ista je kao i debljina plastičnih. Isto tako (što je i normalno da učinim), mjerio sam dužinu originalnih kako bi ove izrezao na mjeru. Ove su čak kraće pola mm.
Ali definitivno nisam još na toj razini da kvalitetno i točno uradim skrivače plamena u tom mjerilu...Možda jednom i ispijem Wink
Hvala Vam na javljanju i ukazanom...

Španac
Natrag na vrh
Bornjifiko

Član od: 03 Velj 2008
Mjesto: Zagreb. Novi Zagreb.
PorukaUpisano: Čet Stu 13, 2008 12:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajme ajme, eto smrzo mi se pogled i objesila vilica...
Finger lickin' good, kolega.
dr.zeko

Član od: 23 Sij 2008
Mjesto: novi sad
PorukaUpisano: Pet Stu 14, 2008 12:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka cast,stvaro dobro.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma