Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Ned Stu 09, 2008 8:57 am Naslov poruke: |
|
|
Divim se obojici; avtoru makete i dizajneru ove sramote
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4105 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 09, 2008 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
Izvrsno u svakom pogledu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Ned Stu 09, 2008 3:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Super maketa, a avion ruuuuuzan. Britanci osim Spitfire-a stvarno nisu imali lijepi dizajn aviona. Sve jedan ruzniji od drugog.... _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Stu 09, 2008 4:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| mislav Napisao/la: | | Britanci osim Spitfire-a stvarno nisu imali lijepi dizajn aviona. Sve jedan ruzniji od drugog.... |
Stvarno?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Stu 09, 2008 6:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam na javljanju .
Istina, avion je zglobovitije građe, robusan a stajni trap (vjerojatno zbog sigurnijeg slijetanja na palubu) plitak pa ga to čini još čudnijim..
Da odgovorim kolegi Wurgeru:
Granicu između boja sam dobio prislanjajući šablone od papira na milimetar od površine i tako nanosio boju.
A slijedeće što mi je planu za uraditi je F4F-3 Wildcat,.....točnije, već je na stolu.
Pozdrav, Ivica _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 10, 2008 10:58 am Naslov poruke: |
|
|
Bravo Aranza! Avion je dozlaboga ružan, ali je maketa fantastična. preporučam ti da nabaviš Eduardovu podlogu-palubu nosača aviona, pa da montiraš maketu na nju. Zaslužila je! _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pon Stu 10, 2008 11:37 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala Grunfe. I ja bi volio da je na takvoj podlozi (čak mi je to i supruga rekla )...pa ću pokušati nabaviti.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Stu 10, 2008 12:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| Je stvarno je svjetski, odličan je weathering baš mi se sviđa! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 10, 2008 4:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | Hvala Grunfe. I ja bi volio da je na takvoj podlozi (čak mi je to i supruga rekla )...pa ću pokušati nabaviti.  | Poslušaj suprugu. Doduše, nažalost, od Eduarda se trenutno može nabavit jedino US Carrier deck podloga, pa ti preostaje napravit je sam-ali to tebi ne bi trebalo bit teško.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 10, 2008 5:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicno!!!
Bas je dobar... nije nesto previse ruzan... cudan je, al sta je tu je!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1506 | |
|
Upisano: Pon Stu 10, 2008 8:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| U cjelini maketa izgleda vrlo dobro. Imam par sitnica koje bi trebalo ispraviti da maketa bude odlična. Prvo, zadnji rub vjetrobranskog stakla treba biti paralelan sa prednjim rubom klizećeg poklopca kabine. Inače bi kad se ovaj zatvori ostao zjapiti procjep. Drugo, cijevi strojnica mi nekako nisu realistične - čine mi se pretanke i predugačke za Browning 0.303in, nemaju skrivače plamena a također nisu ni savršeno paralelne, što bi obavezno trebao ispraviti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Uto Stu 11, 2008 11:12 am Naslov poruke: |
|
|
| frka Napisao/la: | | U cjelini maketa izgleda vrlo dobro. Imam par sitnica koje bi trebalo ispraviti da maketa bude odlična. Prvo, zadnji rub vjetrobranskog stakla treba biti paralelan sa prednjim rubom klizećeg poklopca kabine. Inače bi kad se ovaj zatvori ostao zjapiti procjep. Drugo, cijevi strojnica mi nekako nisu realistične - čine mi se pretanke i predugačke za Browning 0.303in, nemaju skrivače plamena a također nisu ni savršeno paralelne, što bi obavezno trebao ispraviti. |
...točno, ima malo odstupanja kod prednjeg vjetrobranaskog stakla, to mogu riješiti. Što se cijevi tiče, kako sam rekao dok je maketa bila u radu, cijevi su bile vrlo loše odlivene. Da sam ih brusio dobile bi ovalni a ne okrugli oblik pa sam ih zamjenio na način da sam prvo uspoređivao debljinu i našao pravu. Dakle debljina metalnih ista je kao i debljina plastičnih. Isto tako (što je i normalno da učinim), mjerio sam dužinu originalnih kako bi ove izrezao na mjeru. Ove su čak kraće pola mm.
Ali definitivno nisam još na toj razini da kvalitetno i točno uradim skrivače plamena u tom mjerilu...Možda jednom i ispijem
Hvala Vam na javljanju i ukazanom... _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bornjifiko
 | | Član od: 03 Velj 2008 | | Poruke: 120 | | Mjesto: Zagreb. Novi Zagreb. |
|
Upisano: Čet Stu 13, 2008 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajme ajme, eto smrzo mi se pogled i objesila vilica...
Finger lickin' good, kolega. _________________ ...Aint' got time to fiddle. I gotta polish duralumin plates on my goat... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr.zeko
 | | Član od: 23 Sij 2008 | | Poruke: 178 | | Mjesto: novi sad |
|
Upisano: Pet Stu 14, 2008 12:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka cast,stvaro dobro. _________________ dr.z |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|