Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| tuninjo
| | Član od: 16 Lis 2008 | | Poruke: 16 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 1:56 pm Naslov poruke: 1/24 Ferrari 348ts |
|
|
poz ljudi..evo moj prvi projekt-i odmah ferrari
poceo sam malo raditi na njemu pa bih htio postaviti malo slikica da mi pomognete u sklapanju..imajte milosti,motor je bojan kistom i treba popraviti na nekim mjestima..a karoseriju sam smirglao sa p600 do pola 3 ujutro i zaljepio..
dijelovi motora se bas ne uklapaju pa me zanima dali se to treba sta isturpijati,ismirglati ili nest tako..jedan dio je malo vislji pa cudno izgleda..a na karoseriji nisam zadovoljan sa zadnjim branikom,dost je velika rupa ostala kod zadnjih svijetala..
evo slika..
ovo malo sto se vidi na haubi je ljepilo od ljepljenja branika-to ce se ismirglati..
uglavnom to je to zasad..poz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 2:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Za pocetak...chestitke na prvom projektu
Dalje...svakako bi bilo dobro da ubuduce stavljas malo vece slike (800x600 max.)...inace, ja ne koristim ImageShack pa ti ne mogu sa sigurnoscu reci kako da u njemu mijenjas rezoluciju, ali mora negdje imati "resize image" opciju...
Ali, osobno smatram da je PhotoBucket bolji i jednotavniji
A mozes i ovdje potraziti korisne savjete oko uploadanja fotki na forum:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=5215
Shto se same makete tiche, od Revella je za ocekivati da se dosta dijelova nece spajati kako treba te da ce ti na maketi ostati razne izbocine i rupe ako ih dodatno ne rijesis...izbocine osmirglaj, a za punjenje rupa ces morati nabaviti kit, tj. putty...od maketarskih preporucam Tamiyin, ali neki koriste i ne-maketarske kitove lako nabavljive u lokalnim ducanima... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tuninjo
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 2:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| aha..ma ima opcija ali sam isao po uputama foruma pa nisam nista dirao..ok..znam za ubuduce,hvala..a sto se tice puttya vec sam uzeo od revella kad sam bio u nabavci tako da trenutno imam taj..cuo sam da i nije neki al morat ce posluziti za prvi puta.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 2:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Sto se ovih rupa tice, dio si mogao eliminirati pazljivim dry-fitom, ali ne sekiraj se, dok dodju i ostali dijelovi motora - nece se vidjeti.....
Rupa kod zadnjih svjetala? Nema tu rupe, na taj dio dolazi jos pokoji, a tek onda svjetla, tako da se uopce nemoj truditi to krpati, i moj ima tu rupu, ali se nece vidjeti.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5158 | |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 8:12 pm Naslov poruke: |
|
|
evo, editirao sam ti post, da vidimo slike kako treba.
dobro si poceo.
kako ti Reaper rece, nemoj se previse sekirati sa ovim rupama po motoru, to ce se ionako pokriti.
ali nemoj odmah sve dijelove ljepiti zajedno kako ih skidas sa sprua. prije ljepljenja, probaj kako pasu zajedno, pa ih malo obradi. turpija, skalpel i smirgl papir ce ti dobro doci dok namjestas dijelove prije ljepljenja. a i malo maskirne trake da sve to drizi zajedno dok testiras motor na podnicu i body. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 10:18 pm Naslov poruke: |
|
|
A sta da ti kazem... prva ti je maketa... oboruzaj se sa strpljenjem i najvaznije od svega uzivaj...  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Eh, zaboravih ti reci....body jos posmirglaj sa finijim smirglom, ili je do slike, ili si imao malo tezu ruku, ali mi ova povrsina ne izgleda spremna za boju......
Sto se motora tice, evo da vidis da te rupe uopce nece biti vidljive kad dodje ostatak dijelova na motor....
 _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tuninjo
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
evo bas ulazim u temu i nije mi jasno
..ugodno sam se iznenadio-hvala low..
ma glatko je to reaper,ali svakako cu sa jos finijim papirom preci,i jos na to ide primer..tak da mislim da ce biti ok..
hvala na savjetima..poz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sturm
 | | Član od: 19 Lis 2005 | | Poruke: 268 | |
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 12:27 am Naslov poruke: |
|
|
Poslušaj Reaper-a prođi to još barem sa 1200, ustvari primer će ti pkazati sve eventualne nedostatke. _________________ ŠTO JE SLOBODA?
- Sloboda je kada pitam mamu da li smijem uzeti čokoladu, a ona kaže: "Uzmi slobodno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 2:40 pm Naslov poruke: |
|
|
E pa lijepo ti ide, samo ti tako naprijed. Vidim da je sve više automaketara.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 3:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Ali lagano nanosi primer (jedan lagani sloj)i pusti nek se malo osuši i onda vidi gdje su greške i ošmirglaj ih sa finim brusnim papirom, oboružaj se strpljenjem i polako ići će to tebi. _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tuninjo
|
Upisano: Pet Stu 07, 2008 11:53 am Naslov poruke: |
|
|
poz ljudi..nije update vec sam malo zaglibio i trebam pomoć..
imam par pitanja..
body sam pokitao i ceka na smirglanje..imao sam problema kod urezivanja panela,malo sam srezo body al bit će bolje..branici su takodjer pokitani..
podnica:dali trebam smirglati podnicu i ako su ove rupice malo udubljene da ih punim kitom?
evo malo sam se igrao sa amortizerom-ovo je na grubo ali zanima me vase misljenje da ili ne..
i moja patnja-ovaj dio nisam prvo isao prierom i patim se ko.
zbog njega je motor u zastoju..presao sam ga 3 puta-da ga ostavim(i jos malo uredim) ili da skinem boju s njega,primeram i ponovo obojam?
i zanima me ovaj dio..da rezem i radim trake ili da ostavim..izgleda dost realno al neznam ni sam?
eto toliko..nisam bas bio neki s vremenom ali uspio sam obojati neke dijelove..to je to zasad-sve ide polako,prva je pa nek bude sto bolja..
poz svima i nadam se odgovorima..
tuninjo: poruka promijenjena dana: Pet Stu 07, 2008 12:52 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tuninjo
|
Upisano: Pet Stu 07, 2008 11:55 am Naslov poruke: |
|
|
| i opet..grrr..moram svladat te velicine slike..promjenio sam ali izgleda da nije prihvatilo-isao sam na 800*600..low molio bih edit.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 07, 2008 12:28 pm Naslov poruke: |
|
|
editaj post gore sa slikama... da nebi bilo... i smanji slike u irfan view-u...  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 07, 2008 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovaj put sam ti ja sredio slike, ali ne moze to tako u nedogled...morat ces sam nauciti kako da im mijenjas rezoluciju...predlazem ti da zaboravis ImageShack, Irfan-View i shta sve ne, i lijepo se prebacis na PhotoBucket...vrlo se jednostavno koristi i vise neces imati problema sa slikama
Shto se tiche podnice, ta udubljenja su tzv. pin-markovi koje je napravio tvornicki stroj kad je izbacio dio iz kalupa...dakle, ona ne postoje na pravom autu i svakako bi ih trebao zakitati...
Amortizer za sad izgleda odlicno...samo moras pazljivo odrezati tvornicki i zamijeniti ga svojim...
Poklopac glave mashine jest malo neuredan...kako hoces, na tebi je da li ces ga ostaviti ovakvog ili farbati nanovo, ali ako ces skidati boju najefikasniji nacin je da dio ubacis u Mr. Muscolo pjenu za ciscenje pecnica...za 15-ak minuta ce biti cist k'o suza
A remen bih na tvome mjestu za sada ostavio takvog kakav je...istina, moze se to i bolje scratchati ali je dosta pimplavo, a ovo ne izgleda toliko lose...
Eto...  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|