Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5386 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 27, 2008 10:38 am Naslov poruke: Revell King George V pomoć! |
|
|
Evo da se prvo pohvalim: neki dan sam za rođendan dobio na poklon Revellovu maketu u 1/570 gore navedenog King Georga !
Ali tu nastaju i problemi ovo će mi biti prvi brod koji ću složiti i to izgleda uskoro (pošto je i zaručnica zaglavila da ga moram složiti jel je već kakti našla mjesto za njega !)
Dakle zanima me dal je maketa iole točna, na šta da pripazim i koje boje (MM ako može) bi trebao koristiti te kakav wedering da napravim na njemu.
I da zamolio bih ako tko ima kakav dobar nacrt ili fotku istoga, a ja sad idem u velika prostranstva Googlea potražiti istoga... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Lis 27, 2008 9:37 pm Naslov poruke: Re: Revell King George V pomoć! |
|
|
| Poky Napisao/la: | Evo da se prvo pohvalim: neki dan sam za rođendan dobio na poklon Revellovu maketu u 1/570 gore navedenog King Georga !
Ali tu nastaju i problemi ovo će mi biti prvi brod koji ću složiti i to izgleda uskoro (pošto je i zaručnica zaglavila da ga moram složiti jel je već kakti našla mjesto za njega !)
Dakle zanima me dal je maketa iole točna, na šta da pripazim i koje boje (MM ako može) bi trebao koristiti te kakav wedering da napravim na njemu.
I da zamolio bih ako tko ima kakav dobar nacrt ili fotku istoga, a ja sad idem u velika prostranstva Googlea potražiti istoga... |
Moje saučešće.
Ja nisam uspio, ni uz najbolju volju.
Potopio sam ga, bukvalno, ovo ljeto.
Najbolje ti ga je radit takvog kakav je jer će te svaka prava fotka ili nacrt bacit u duboki očaj, a bez neke velike šanse da ispraviš sve šta nevalja.
Znači, sastavnica nek ti bude jedina referenca, tako ćeš najbezbolnije doć do kraja projekta.
Sastavi (i tu ćeš imat puno problema i trebat će ti puuuuno kita), oboji, stavi tamo gdje zaručnica želi i zaboravi! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Lis 28, 2008 1:49 am Naslov poruke: |
|
|
Kaj je stanje tak grozno !?! Ak je tak onda bu u svakom slučaju bil dobra vježba.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krešimir
 | | Član od: 31 Kol 2007 | | Poruke: 295 | | Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ |
|
Upisano: Uto Lis 28, 2008 12:35 pm Naslov poruke: |
|
|
ja izradio, nemoguće po fotkama ništa, samo po sastavnici, nepitaj o točnosti ničega ali lako se sastavlja takva kakva je! i lijepo izgleda, stvarno dobra maketa za "probat brodogradnju"! _________________ MK "Marsonia"... i dalje u srcu...
IPMS New Zealand... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Lis 30, 2008 12:40 am Naslov poruke: |
|
|
Ma neda mi vrag mira sa tim Kingom !
Dajte stručnjaci recite mi koje razdoblje bi trebala predstavljati maketa odnosno koju postavu naoružanja/modernizaciju (predpostavljam rijeme lova na Bismarka) ,koje su te kardinalne greške!
Zanima me shema bojanja da ga barem tu dobro napravim ,mislim našao sam neke profile pa me zanima dali ima na trupu široka crna crta između podvodnog crvenog djela i gornjeg sivog....
Zanima me žice ia antene di sve treba razvuć ,neka dobra fotka il nacrt ,pliz.
Dajte pomagajte!!! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lis 30, 2008 12:51 am Naslov poruke: |
|
|
| Poslikaj mi cili prikaz broda u sastavnici, "top view" tj. tlocrt (uglavnom bude na kraju sastavnice) pa ću ti reć koje razdoblje predstavlja |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Lis 30, 2008 1:42 am Naslov poruke: |
|
|
Evo ovako nabrzinu skinuto s Revellove stranice (fotić mi nije pri ruci).
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Lis 30, 2008 8:41 am Naslov poruke: |
|
|
Posljeratna je verzija.
Ja sam od njega išao radit "Prince Of Wales" pa sam mu obrusio protuavionce iza valobrana i na krmi, skinuo bulb, ali nakon što nisam mogao krmeno nadgrađe nikako uklopit na palubu a da je ne iskasapim (jer je šire skoro 2 mm od utora u koji mora uć), odustao sam. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lis 30, 2008 4:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije poslijeratna verzija. To se lako da uočiti jer je s preživjelih jedinica klase King George V u modernizacijama 1943-44 uklonjen poprečni fiksni katapult s Walrusom. Na njegovo misto postavljena su postolja na koje su došle brodice koje su pak spuštene s palube na krmenom nadgrađu. Tu je dobiveni prostor iskorišten za pojačanje topničke PZO, montiranjem dodatnih Boforsa i Pom-Pomova.
Poky, to ti nema veze s KGV. Ova konfiguracija najbliže odgovara trećem brodu iz klase, DUKE OF YORK, tijekom druge polovice 1943. Opet dobro - možeš radit DOY tijekom bitke sa SCHARNHORSTOM kod Sjevernog rta 26.12.1943. Tada je ispalio više granata teškog kalibra u jednoj bitki od bilo kojeg bojnog broda u povijesti! (istina, vremenske prilike su bile očajne, sa snježnom olujom i vrlo teškim morem)
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Lis 30, 2008 5:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala Essex znal sam da bu stari morski vuk, našo neš! E sad ima li tko ikakve planove glede tog "dukea" kak da ga bojim slično ko "KGV" il maskirno ko "POW"? I dalje me zanima gdje da razvučem antene i sajle po njemu? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Lis 30, 2008 6:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: | Nije poslijeratna verzija. To se lako da uočiti jer je s preživjelih jedinica klase King George V u modernizacijama 1943-44 uklonjen poprečni fiksni katapult s Walrusom. Na njegovo misto postavljena su postolja na koje su došle brodice koje su pak spuštene s palube na krmenom nadgrađu. Tu je dobiveni prostor iskorišten za pojačanje topničke PZO, montiranjem dodatnih Boforsa i Pom-Pomova.
Poky, to ti nema veze s KGV. Ova konfiguracija najbliže odgovara trećem brodu iz klase, DUKE OF YORK, tijekom druge polovice 1943. Opet dobro - možeš radit DOY tijekom bitke sa SCHARNHORSTOM kod Sjevernog rta 26.12.1943. Tada je ispalio više granata teškog kalibra u jednoj bitki od bilo kojeg bojnog broda u povijesti! (istina, vremenske prilike su bile očajne, sa snježnom olujom i vrlo teškim morem)
|
Dobro, ti si u tome potkovaniji od mene pa ideš baš u detalje, ja sam mislio da je posljeratna verzija zato jer ni na jednoj fotki iz WWII tih brodova nisam uočio PA topove na pramčanoj palubi, iza valobrana. To sam vidio samo na poslijeratnim fotografijama.
Što se tiče preživjelih brodova, zar nije od pet izgrađenih jedinica samo P.O.W. izgubljen u WWII? _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Čet Lis 30, 2008 9:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Prince of Wales, King George V., Howe, Duke of York...i koja je peta jedinica?
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Lis 30, 2008 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: | Prince of Wales, King George V., Howe, Duke of York...i koja je peta jedinica?
Josip |
Anson _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Čet Lis 30, 2008 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Ah, da. _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lis 30, 2008 11:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Dobro, ti si u tome potkovaniji od mene pa ideš baš u detalje, ja sam mislio da je posljeratna verzija zato jer ni na jednoj fotki iz WWII tih brodova nisam uočio PA topove na pramčanoj palubi, iza valobrana. To sam vidio samo na poslijeratnim fotografijama.
Što se tiče preživjelih brodova, zar nije od pet izgrađenih jedinica samo P.O.W. izgubljen u WWII? |
Vjerojatno si mislio da te Oerlikone iza valobrana nisi uočio ni na jednoj fotki tih brodova nakon WWII. Naime, odmah nakon završetka rata s njih je skinuto svo lako PZ topništvo jer za njim više nije bilo potrebe (brodovi su malokalibarskim topovima posebno "nabildani" prije odlaska na Pacifik u sastavu Dalekoistočne flote 1945., zbog straha od kamikaza). Postoji mnoštvo ratnih fotografija di se oni vide.
Sljedeća serija fotki prikazuje DOY tijekom uvlačenja u suhi dok u Rosythu, siječanj 1943. - Oerlikoni su jasno vidljivi
Još jedna njegova fotka
A ovo je HOWE u Admiralty Disruptive shemi 1944. Oerlikoni se opet vide. Na prvoj fotki obrati pozornost na nedostatak poprečnog katapulta i smještaj brodica na njegovom mistu. To ih odmah odaje, ne tribaš ništa više drugo gledat
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|