Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Diorama pakla.
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Sri Lip 18, 2008 6:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je sasvim druga stvar...šteta vremena i novaca ok...al sad da se ide blatiti kako su to mogli napraviti...oni su psihopati i sl. po meni ne dolazi u obzir...

Prema tome bi pola svijet bilo psihopatno...pogledaj samo neke filmove. npr. teksaski masakar...prema tome redatelj toga filma je psihopat...
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Sri Lip 18, 2008 7:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trutek Napisao/la:
To je sasvim druga stvar...šteta vremena i novaca ok...al sad da se ide blatiti kako su to mogli napraviti...oni su psihopati i sl. po meni ne dolazi u obzir...

Prema tome bi pola svijet bilo psihopatno...pogledaj samo neke filmove. npr. teksaski masakar...prema tome redatelj toga filma je psihopat...

pa vjerojatno i je.... Very Happy
ajd ti meni reci - u cemu je gust gledati tu dioramu ?? ili, jednostavnije, u cemu je gust gledati teksaski masakr motornom pilom ??
po meni su obe ideje totalno idiotske
kao posao- zanatski ok, al kao ideja- morbidno i bolesno

ti misli kaj oces ( ukusi su razliciti) , al ja tak mislim Smile
i ak sam izrazil kaj ja o tom mislim, ne znaci da blatim nekoga Smile
Natrag na vrh
kosalo

Član od: 05 Sij 2008
PorukaUpisano: Pet Lip 20, 2008 8:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

maketa je lolchina i pol!

je, djeci je to strasno...meni je strasno samo to sto je toliko blizu istini tj. je istinito..ali tipovi su duhoviti..horror komedija - ruke brisachi - LMAO! mcdonalds klaonica - hihihi - go figure, i onaj kostur koji tuce drugog kostura - ROTFLMAO!
interesantan je motiv - njemci kao napadaci. a ak netko misli da je maketa daleko od istine nek si pogleda crvene kmere, idi amina, naciste, partizane, apartheid...
na kraju komentara ima jos jedan koji je skuzio brisace: "2 фотка "дворники" из рук...."..
osim toga jel netko vidio Durerove grafike apokalipse...razlika je sto je ovo televizija u boji...lol
L
And people still laugh about as much as they ever did, despite their shrunken brains. If a bunch of them are lying around on a beach, and one of them farts, everybody else laughs and laughs, just as people would have done a million years ago.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Pet Lip 20, 2008 9:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa šta ste se svi tako ulovili pljuvat po tipu koji je ovo napravio!!???

-jel bolesno-jest!!
-jel maketu autor radi za sebe-radi!!
-ako je ovo odabrao jel mu se onda to sviđa-sviđa!!
-ako se liku nešto sviđa,a time ne dira u druge ljude jel u redu da radi maketu toga-je!!

i onda šta sad,u čemu je problem ja stvarno ne kužim?meni se osobno diže želudac na ovo što je napravio na svojoj diorami.
međutim zbog tog rada ga proglašavate bolesnikom.a radit makete nacista i ustaša koji su ubijali židove na najzvjerskiji način,mučili ih,radili pokuse na njima,sovjeta pri ulasku u berlin koji su tamo silovali sve ženskog roda od 7 do 77 godina,rimljane koji su žive robove spaljivali i razapinjali,fašista koji su čupali nokte stotinama dalmatinaca pri ispitivanju tokom talijanske okupacije dalmacije,japanaca koji su odsjecali glave svim neprijateljima militarizma,iračana koji su silovali i ubijali tisuće kuvajčanki,raznoraznih lovaca,bombardera,letećih tvrđava svih vojski svijeta koje su sijale smrt i kidale udove i raznosile crijeva širom kugle zemaljske pri bombardiranjima.....ako ćemo bit svi redom pacifisti i propagirat neki "hippie mood" osuđivanjem ovakvog izvanrednog rada u koji je uloženo puno truda i vremena,onda budimo korektni do kraja pa osudimo sve ovo što sam naveo,ali time bi i svi mi postali bolesnici i naši radovi bi bili u istoj kategoriji s ovim s moralnog gledišta.

jednostavno pomirite se s tim da su makete bilo čega ratnog,makete onoga što širi smrt,jad,tugu,bijedu,siromaštvo-ali ako to svi biramo kao hobi,onda nemojmo bit licemjeri i imat dvostruke standarde pa nekog tko ratne strojeve i smrt ukomponira u istoj diorami pljuvat.

tipu svaka čast jer iako mu je rad uvrnut i idealan za izazvat povraćanje,očito ima COHONES za napravit nešto ovakvo,a pošto cijenim ljude koji ih imaju,ovaj rad je-BRAVO!!
Natrag na vrh
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Sub Lip 21, 2008 4:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nastojimo napraviti scenu koja prikazuje neku situaciju na terenu, naravno da sad napraviš kako rus/njemac siluje djevojčicu da ćeš ispasti morbidni kreten.. i nemreš nekome reći: "Ja se ne palim na to, to je tako bilo za pravo." - Jer nije bitno, čim si tako nešto izveo, teško da ćeš koga impresionirati. Naravno, možemo svi reći da je perfektno napravljeno ali budimo realni..zato je najbolja diorama par vozila i par čovaca, zgrada, možda prepucavanje i ok...

Takve stvari jednostavno imaju efekt zgražanja koji su ljudi izrekli ovdje...

Neznam, jednostavno je ružno za vidit, čovjeku bi čestitao za trud i sve al ne bih mu znao odgovoriti kada bi me pitao što mislim o diorami...

Jedan moj poznanik je imao 4 godine kad je bio rat, dečko je iz Vukovara i tom nesrećom kada su četnici čistili Borovo naselje su upali u kuću i vidli njegovog starog na podu kako leži kraj stola i samo su prešli preko njega mitraljezom, a ono najgore, on je ležao na tom dečku.. i sad kad bi se taj dečko bavio maketarstvom i napravi tu scenu i kaže "Ja se ne vidim jer moj tata leži na meni." Zar ne bi bilo morbidno? Nema veze s ovom dioramom ali bi bilo jednako glupo, zašto? Da on veli napravio sam scenu di mi je otac spasio život, ok frende, ali čemu? Usporedba je teška ali ćete shvatiti na što mislim.

Chemi, ovo ne nabijam tebi pa se nemoj ljutiti. Frajeri očito znaju dobro raditi makete, možda smo mi pretjerali s komentarima, možda od tog silnog gnjusa ne možemo prepoznati dobar rad.

Pozz.

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lip 21, 2008 11:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne bi rekao da je itko od nas licemjeran. Radimo makete i vojnike, da, ali nitko od nas (nadam se) ne radi figure s mislima da će radit baš tog i tog vojnika iz te i te postrojbe koja je poklala toliko i toliko ljudi. Nitko od nas ne bježi od realnosti rata i svega što on je i može biti, ali mislim da mi maketari tome ipak pristupamo malo racionalnije. Meni je osobno vojnik pojam vrijedan časti, divljenja i najvećeg poštovanja. Ne govorim o koljačima, plačenicima SS-u ili sl., govorim o čovjeku kakvi smo mi, čovjeku sa ženom, djecom i poslom, čovjeku kojem nije stalo ni do politike, a kamoli do rata, čovjeku koji ne mrzi i koji voli i koji je onda bačen u jedan rat gdje se mora boriti i za sebe i za svoje suborce pa i za svoju obitelj. Prolazi pakao, suosjeća s neprijateljem i samo želi kući. Svima njima najveća čast. I zato sam malo naklonjeniji švabama jer je većina njih bilo takvo, a danas ih se naziva nacistima, ubojicama i štajaznam...

Nismo mi licemjerni jer bježimo od stvarnosti rata, jednostavno ih nema potrebe gurat u ovaj hobi. Stvarnost je da ljudi (da prostite) kakaju, pišaju, seksaju se pa nećemo to gledat u svakom filmu i seriji...

Sori na OT. Što se tiče diorame, ekipa je htjela privuć pažnju, privukla je. A to se i najlakše napravi tako da se šokira. Gnjusno, ogavno, nadam se da drugu neće radit...

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Lip 22, 2008 10:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljudi, nama smisla više pričati o ovim "dioramama" koje su u stvari konceptualna umjetnost (ma što mnogi mislili o tom vidu umjetničkog izražavanja) i nabrajati tuđa iskustva ili opise stradavanja u ratovima. Čim ste krenuli u raspravu ovog tipa, umjetnik je uspio postići svoj cilj-raspravu koja je izazvana šokom i gađenjem koja ima krajnji cilj antiratnu poruku. Meni se osobito ne sviđa takav vid umjetnosti, jer mi je jednak "akciji" jednog drugog konceptualnog umjetnika koji je u jednoj prostoriji zavezao psa i izgladnjivao ga, a izložba je trajala dok pas nije uginuo. Da li je to skrenulo pažnju ljudi na nekakve poruke koje su tim željele biti izrečene?-sigurno da da, ali na način koji nije primjeren. Točka!

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
nixa

Član od: 10 Pro 2007
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Ned Lip 22, 2008 9:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kak se netko uopće može ovoga sijetiti?
Ovo nije normalno...
Rad je za pohvalu,ali ideja Confused
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Pon Lip 23, 2008 6:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Ljudi, nama smisla više pričati o ovim "dioramama" koje su u stvari konceptualna umjetnost (ma što mnogi mislili o tom vidu umjetničkog izražavanja) i nabrajati tuđa iskustva ili opise stradavanja u ratovima. Čim ste krenuli u raspravu ovog tipa, umjetnik je uspio postići svoj cilj-raspravu koja je izazvana šokom i gađenjem koja ima krajnji cilj antiratnu poruku. Meni se osobito ne sviđa takav vid umjetnosti, jer mi je jednak "akciji" jednog drugog konceptualnog umjetnika koji je u jednoj prostoriji zavezao psa i izgladnjivao ga, a izložba je trajala dok pas nije uginuo. Da li je to skrenulo pažnju ljudi na nekakve poruke koje su tim željele biti izrečene?-sigurno da da, ali na način koji nije primjeren. Točka!

slažem se,a toga kretena koji je tako psa izglednjivao do smrti bi rado volio upoznati sa gospođicom teleskopskom palicom.vjerujem da bi prizor nakon susreta bio kao dio ove diorame Laughing
Natrag na vrh
ares212

Član od: 08 Lip 2008
PorukaUpisano: Uto Jul 01, 2008 4:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

napravljeno s dosta truda
al tema makete je grozna
jedino što mi se tu sviđa je da napadaju restoran brze hrane McDonald's
Natrag na vrh
Guderian

Član od: 02 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 2:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
Bože oprosti.....

Baš tako.
Koliko je taj love ulupao u to sve Confused
Natrag na vrh
Blockaderunner

Član od: 05 Tra 2007
PorukaUpisano: Sri Lis 29, 2008 3:23 pm    Naslov poruke: Hell... Citiraj ovaj komentar

Vidim da smo se zaista (uglavnom) podjelili oko ovog konkretnog primjera kako se ljudi "zapale" oko nečega što uistinu ne predstavlja problem ili prijetnju ikomu ili ičemu živome, ali svejedno nam se "... smuči, bljuje, oduševljava, grozi, sviđa, etc..."
Mislim da je mnogima u ovom radu više zasmetalo to što je on u neku ruku "svetogrđe" dobronamjernih maketara koji se prihvate izrade te i te makete tenka samo zato jer je on "super, moćan, oku ugodan ili šta-ti-ja-znam-šta-sve-ne... Nitko ne radi maketu Tigra koji je u slavu Adolfa ispalio granatu iz svog moćnog topa i njome u pogođenom Shermanu (fantastična maketa i tenk...) otkinuo glavu nekom momku iz Austina u Texasu koji se borio protiv tog (ipak) zlog i negativnog tipa za komandama Tigra. Mi radimo maketu Tigra koji je valjda čitav rat bio parkiran u nekom skladištu i u kojem su apolitični mehaničari tu i tamo znali dovesti neku plavojku s kojom se u tom istom Tigru odigrao snošaj.

Dižem palac autorima koji su znali iskoristiti naš tako upečatljiv i vizualno dojmljiv hobi kako bi nam prenjeli (svoju) viziju pakla. To što mi naše vojnike u omjeru 1/35 stavljamo u herojske ili benevolentne poze i okoliš naš je izbor. Isto tako dobar i za pohvaliti.

Ovim postom ne napadam i ne sudim, ali mislim da se ipak trebamo ozbiljnije zamisliti nad stvarnim modelom onoga što mi sastavimo od djelova iz kutije.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 29, 2008 4:36 pm    Naslov poruke: Re: Hell... Citiraj ovaj komentar

Blockaderunner Napisao/la:
Vidim da smo se zaista (uglavnom) podjelili oko ovog konkretnog primjera kako se ljudi "zapale" oko nečega što uistinu ne predstavlja problem ili prijetnju ikomu ili ičemu živome, ali svejedno nam se "... smuči, bljuje, oduševljava, grozi, sviđa, etc..."
Mislim da je mnogima u ovom radu više zasmetalo to što je on u neku ruku "svetogrđe" dobronamjernih maketara koji se prihvate izrade te i te makete tenka samo zato jer je on "super, moćan, oku ugodan ili šta-ti-ja-znam-šta-sve-ne... Nitko ne radi maketu Tigra koji je u slavu Adolfa ispalio granatu iz svog moćnog topa i njome u pogođenom Shermanu (fantastična maketa i tenk...) otkinuo glavu nekom momku iz Austina u Texasu koji se borio protiv tog (ipak) zlog i negativnog tipa za komandama Tigra. Mi radimo maketu Tigra koji je valjda čitav rat bio parkiran u nekom skladištu i u kojem su apolitični mehaničari tu i tamo znali dovesti neku plavojku s kojom se u tom istom Tigru odigrao snošaj.

Dižem palac autorima koji su znali iskoristiti naš tako upečatljiv i vizualno dojmljiv hobi kako bi nam prenjeli (svoju) viziju pakla. To što mi naše vojnike u omjeru 1/35 stavljamo u herojske ili benevolentne poze i okoliš naš je izbor. Isto tako dobar i za pohvaliti.

Ovim postom ne napadam i ne sudim, ali mislim da se ipak trebamo ozbiljnije zamisliti nad stvarnim modelom onoga što mi sastavimo od djelova iz kutije.
Zašto bi se zamislili oko toga? Napraviti maketu Tiger-a nije nikakvo "svetogrđe" jer je u pitanju tenk pobijeđene vojske i ideologije u 2.sv.ratu. Tko želi povezivati vlastitu ideologiju sa maketarstvom neka je ne nameće onima koji tako ne razmišljaju nego maketare iz vlastitog zadovoljstva. Meni je osobno sasvim svejedno da li stavljam na maketu svastiku ili petokraku. Jedino mi je bitno da je maketa autentična, a što je i jedna od osnovnih postavki maketarstva i dijeli ga od dječje igre. 2.sv. rat je završio prije više od 60 godina i sasvim je suludo i besmisleno nekog maketara koji napravi Tiger ili Messerschmitt zbog toga automatski proglasiti nacistom i tjerati ga da razmišlja o "moralnosti" vezano za to što je dotični tenkist ili pilot ubio dosta neprijatelja za komandama tog stroja. Ovi razgovori vezani uz jedan pokušaj konceptualne umjetnosti (a ne maketarstva) ionako prelaze u debeli off topic, a oživljavanje ove stare teme nema smisla-zato treba završiti sa daljnjim razglabanjem.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3
Stranica 3/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma