Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Iwata Revolution TR1 !?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Sri Lis 01, 2008 9:35 am    Naslov poruke: Iwata Revolution TR1 !? Citiraj ovaj komentar

Pošto se mučim s ovim svojim Badgerom/revellom vega 2000 komplet jer:
1. lulica je apsolutno najgluplji izum i najgore rješenje, em di ju god staviš smeta ti da pod prstima i ne možeš držati airbrush kak spada, em airbrush možeš nagnuti ne jer ako slučajno zamješaš malo više boje mogučnost da se izlije boja je 90%, uopče nemogu normalno brushati ako je boje preko pola ( kaj je tak teško bilo izmisliti čep ili da lulica ide sa strane unutra kao kod azteka )
2 trigger je premali, prelagan, daje mi nikakvu kontrolu i čemu onda double action ako on ili daje ili ne daje boju
3 itd..itd..

uglavnom znam da sam početnik i da mi još puno treba da bi donosio nekakve zaključke i kritike ali dođe mi da odustaanem od maketarstva kad se u 21 stolječu suočim s nekom tehnikom koja je primitivna i totalno nepraktična ( čitaj več 70 godina nisu nekaj pametnije izmislili Confused od početnog spray gun-a do ovog bagera kaj ja imam )

ne znam malo ću još isprobavat tehnike/metode/airbrush dok ne završim Graf Zeppelina, ali opako razmišljam o nečemu poput ove Iwate jer stvarno djeluje revolucionarno u odnosu na bagera - ali problem je da je kod nas niko ne uvozi znači djelovi 0 bodova, a i skupa je za popi*** - ali rađe ću dati previše novaca nego da odustanem od svega zbog toga kaj 50 god. proizvođaći samo kopiraju jedni druge umjesto da neko sjedne za stol i kaže - čekaj ajmo napraviti nekaj kaj će olakšati život - nešto kaj bi imalo posebni ulaz za boju a posebno za thiner pa nek uređaj sam mješa a ja mu samo namještam koju gustoču boje želim ( živimo u doba skoro nanotehnologije Question ), nešto šta bi maketarima napravilo ovaj hobi još zanimljivijim i tehnički prihvatljivijim.

Drugo o čemu razmišljam je i Aztek ( znam da ste ga svi popljuvali ali ) - ima jednostavnije čišćenje, jeftinije dijelove, jednostavvniji sustav dizi/igli, jednostavniju kontrolu ( zrak posebno, posebni vijak - boja posebno - triger )

uglavno da ne cmizdrim predugo

kraljica Iwata

http://airbrushes.com/product_info.php?cPath=1_9_46&products_id=1850&osCsid=127fd170bc2d9c50191569b295baf017

i neki od azteka npr.

http://www.testors.com/catalog_item.asp?itemNbr=48
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Lis 01, 2008 10:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pitanje je tocno sto?

Ili si samo zelio podjeliti neka svoja razmisljanja s nama?

Ali ajde, probajmo ovako..... Wink

1. apsolutno si u pravu, lulica sucks..... i i ako ima ljudi koji sasvim uspjesno dokazuju suprotno, i ja sam veliki pristalica gravity feed airbrusheva, ali znam mjesta i primjere gdje je lulica odlicno rjesenje, ponekad bolje i od gravity feeda..... Problemi sa izljevanjem boje priprisi svojoj jos uvijek nevjestoj ruci....

2. nebih se slozio. Istina, nemam vegu2000, imam brojcano manji model - 1000, ali to su u pogledu igle,dizne i triggera konstruckijsko identicni airbrushevi, razlika je samo u posudici za boju (ako ja nisam stogod gadno profulao). Nedostatak kontrole nad trigerrom i bojom opet pripisi svom nevjestom rukovanju i nedostatku prakse u radu.... Princip double action brusha je nesto drugo, ali seljacki receno omogucava ti istovremeno kombiniranje protoka zraka i kolicine boje kroz ab.... Da je pocetnicima teze naviknuti se na ovaj sistem nego na "stisni i spricaj" to se slazem, ali..... Nije da je to vrhunski, najbolji ili ultimate airbrush, ali mislim (a mozda i grijesim) da meni nitko ne moze pricati da se nad tim airbrushem nema kontrola, jer znam sto ja sve mogu s njim izvesti, a to je jos uvijek limitirano mojim nestrpljenjem, teskom rukom i tankim zivcima, a ne mogucnostima airbrusha.... (ok, znam kako ovo zvuci, ali nije u tom kontekstu izreceno... Wink )....

3. nema itd... imas odlican airbrush, samo si moras dati dovoljno vremena i strpljenja da ovladas njime i vidjet ces da je to jako jednostavno

Sto se ivate tice, udri ako imas novaca....samo, ostaje pitanje koliko ces se odmaknuti od razine koju mozes postici i sa vegom2000 jer ponavljam - ti si ogranicenje a ne airbrush..... Drugo, protestiras zbog lulice, polozaja sa strane jer ti smeta, stalno zapinjes za nju, a planiras kupiti airbrush koji (surprise) takodjer ima posudicu sa strane..... mozda cak i fiksnu.... Hello? Kraljica iwata? Tesko, ako je ovo kraljica, sto bi rekao na puno ozbiljnije airbrusheve? sto su oni, bozanstva? Wink Moj prijedlog - kupi revell starter, pa ces dobiti klik-and-play sistem, pa kad ovladas njime, izvadi svoju vegicu, fino je uglancaj, vjezbaj koji mjesec, pa ako i dalje budes mislio da je airbrush katastrofalan i da ti ne omogucava da iskoristis svoju vjestinu rukovanja njime - kupi 3 iwate, onda si pravi majstor.... Do tada......

Ovo o nanotehnologiji, da airbrush sam mixa boju, olaksavanju zivota maketarima - necu, necu, nesmijem.... Twisted Evil

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
VooDoo

PorukaUpisano: Sri Lis 01, 2008 10:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nema pitanja samo pričam ovak malo - da vidim kaj milite vi ostali koji imate daaaleko više iskustva, možda mi olakšate život sa nekim trikom

ma gledaj slažem se ja da sam nevješt i da je to stvar prakse - apsolutno točno, ali mislim neka rješenja su uspoređujući sa današnjim vremenom stvarno krajnje smješna i zastarjela- vjeruj mi automatsko mješanje boje i thinera je vrlo izvedivo i postoji već u tehnologiji tiska odavno ( da zna da je to stroj velik ko soba ali još prije 10g kad sam išao u srednju je bio uređaj malo veći od airbrusha koji je bio u stanju isčitati koju boju trebaš i dati parametre uređaju koji je tu boju i zamješao i razrjedio ovisno o tehnologiji tiska - ovdje bi trebalo nešto još daleko jednostavnije kaj bi samo mješalo već odabranu boju i thiner ).

nije iwata kraljica 8 to sam onako zbog cijene Very Happy ) - ja je nikad nisam ni držao u ruci pa teško da bi je mogao uspoređivati sa svojim ili kaj ja znam 8 ali činjenica je da ima bar koliko toliko drugačije rješenje od cijelog ostatka svijeta - i to riješenje izgleda dobro bar na ovak na pogled ), ali imao sam prije gro godina azteka ulaznu seriju za 130kn i on je imao odvojeno kontrolu za zrak i odojeno za boju šta je uvelike olakšavalo stvar ( opet znam da nemam prakse ali rješenje kontole svega na jednom tigeru veličine 3x3 cm pa ti stisni, pa povuci, pa pazi da ne razliješ, pa pazi na tlak na kompresoru, pa pazi koliko si boju razrjedio pa 10 stvari u jednom a trebam jednostavno prefarbat veliku površinu- ne znam možda ću se poslje smijati ovom kaj sam napisao ali ubija me )

... idem na posao budemo nastavili ( ali vjerujem da ova pitanja muče mnoge maketare početnike i da ih masa odustane kad se suoče sa kompeksnošću airbrushinga - i onda sve prodaju i odustanu od maketarstva šteta a hobi je preodličan )
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sri Lis 01, 2008 10:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja neznam nikoga tko je zbog pocetnicke nevjeste ruke u rukovanju ab-om odustao od maketarstva, ali mozda ja poznam samo pogresne ljude... Wink

Zezam se, sve je to stvar prakse i navike, a ako cemo krenuti ovim tvojim sistemom, onda bi bilo i opravdano pitanje, zasto ja ljepo nebih spojio ab na kompjuter, otvorio u programu shemu farbanja, pa da on to sve sam ofarba..... I robotika je stvar danasnjice, sto je jedna "ruka" koja bi drzala airbrush i sama farbala upravljana kompjuterom? Graviranje panela? Neeee, pa to ce moj robot da napravi.... precizno nanosenje ljepila - nema problema imam robota, sto bih se ja s time patio...

Ok, malo kakam i karikiram, ali to ti je otprilike to....zar nije? Neki hobiji/poslovi ovise o vjestini i mogucnoscu koordiniranja i uskladjivanja nekih drugih dijelova tijela (hehe), ali maketarstvo jos uvijek zahtjeva ruke i vjestinu rukovanja alatima namjenjenim za maketarstvo.... Tko to ne moze, neda mu se nauciti i slicno, a nek igra sah.... Wink

Natrag na vrh
WÜRGER
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 01, 2008 2:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To se moglo sročiti u jednoj rečenici, ne ovako uvijeno i nježno ali zato kristalno jasno. Mora da imaš živce ko sajle ili naprosto imaš brdo slobodnog vremena na bacanje. Very Happy
Natrag na vrh
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 01, 2008 2:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

VooDoo, jasno nam je zašto ovako pričaš, svi smo to prošli u nekom trenutku u životu. Čuj, za svladati bilo koju vještinu, a maketarstvo to je (a unutar njega i airbrushing), treba ti vremena. A što se tiče nanotehnologije u maketarstvu... Riječima Mr Heinemanna; KISS-keep it simple, stupid. Dakle. što ti je alatka kompliciranija, to ti je veća vjerojatnost kvara, a da li bi ti se dalo raditi sa brushom koji se svako malo kvari, pa da je ne znam kak pametan?
Pozdrav, i nastoj više uživati u svakom malom poslu oko slaganja makete, a manje se opterećivati sa konačnim rezultatom Very Happy
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sri Lis 01, 2008 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

WÜRGER Napisao/la:
To se moglo sročiti u jednoj rečenici, ne ovako uvijeno i nježno ali zato kristalno jasno. Mora da imaš živce ko sajle ili naprosto imaš brdo slobodnog vremena na bacanje. Very Happy

Neznam dali se ovo na mene odnosilo? Oprezno pitam, da ne kucam odgovor ako se ne odnosi na mene..... Wink

Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Lis 01, 2008 6:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwatu prodaje firma Itea iz Rijeke. Eto da se zna Wink
VooDoo

PorukaUpisano: Čet Lis 02, 2008 8:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shinobi Napisao/la:
Iwatu prodaje firma Itea iz Rijeke. Eto da se zna Wink

imaju neki site ili link - kak da se dođe do cijenika ??

a tko drži Aztek kod nas - LOM je imao jedan kompresor i 1 airbrush tak da to im se prije zalomilo nego da drže
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Lis 02, 2008 7:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.viskovo.info/itea/ probaj im poslati mail, a ako mi bude usput mogu navratiti do njih sutra po nekakav cjenik, iako ne mogu obecati Wink
HrvojeKL

Član od: 26 Svi 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 03, 2008 1:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwatu drži i Juriček:

http://www.juricek.hr

Povremeno i ja imam štogod. Ako te zanima idealan maketarski airbrush (Iwata HP-C), imam još jedan pri ruci.
Glede povijesti i kopiranja, firma Thayer & Chandler (sad pod Badgerovom čizmom) osnovana je 1891. a Badger 1963. Iwata je počela proizvoditi airbrusheve kasnije, i to kopirajući Olympos (no ne i njegovu kvalitetu). Dakle, upitno je tko tu koga kopira Very Happy

Hrvoje[/url]
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma