Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Hrvatski piloti u sastavu USAF-a (Koreja)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1945. do 1991.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Dario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 13, 2006 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I da, Damire, nisam ja nikakav "defender" Mtecha, ali s obzirom na ekipu koja je ovdje formirala svoj mini klub, ovakve rasprave se svedu na napade devetorice na jednog, pa možda i osjetim potrebu podržat prijatelja.

Kažeš da se "malo zezate na račun lažljivca (gospodina asa, a ne Mtecha)" i da ne vidiš čemu tolika strka. E, pa i ja sam se malo zezao na temu sa NDH Štukom, nakon čega sam lagano dobio po nosu u stilu "ako neznaš o čemu se priča, nemoj se javljat". Sad ja vraćam: ako neznate ništa o hrvatskim USAF pilotima, nemojte se javljat...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Velj 13, 2006 10:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dario Napisao/la:
Kažeš da se "malo zezate na račun lažljivca (gospodina asa, a ne Mtecha)"....

Ja se od toga ograđujem.

Niti sam napadao njega (Mtecha) i/ili spomenutog pilota. Ali na navod o 30+ pobjeda činilo mi se interesantnim da malo pogledam što je bilo i u tom ratu a kako je dalje tekla rasprava i za Nam i bio sam pomalo razočaran jer oš-neš nemožeš skupit 30 pobjeda ni za kojeg pilota. Sad ova informacija o brači (možda i nisu) Stanzer (možda i Stancer) mi je prvi glas i stvarno se nigdi ne spominju.

U svakom slučaju, nevezano bio spomenuti gospodin u ratu ili ne, smatram da je ova tema vrlo interesantna kao i tema o hrvatima u bilo kojem drugom ratu (pa i nevezano za zrakoplovstvo). Pa ako netko ima kakvih saznanja nek slobodno nastavi.

Dakle ako netko zna za bilo kakvog pilota koji je letio u Koreji nek slobodno napiše di je i na čemu letio.
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Velj 13, 2006 10:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
Dario Napisao/la:

Ja se od toga ograđujem.

Niti sam napadao njega (Mtecha) i/ili spomenutog pilota. Ali na navod o 30+ pobjeda činilo mi se interesantnim da malo pogledam što je bilo i u tom ratu a kako je dalje tekla rasprava i za Nam i bio sam pomalo razočaran jer oš-neš nemožeš skupit 30 pobjeda ni za kojeg pilota. Sad ova informacija o brači (možda i nisu) Stanzer (možda i Stancer) mi je prvi glas i stvarno se nigdi ne spominju.

U svakom slučaju, nevezano bio spomenuti gospodin u ratu ili ne, smatram da je ova tema vrlo interesantna kao i tema o hrvatima u bilo kojem drugom ratu (pa i nevezano za zrakoplovstvo). Pa ako netko ima kakvih saznanja nek slobodno nastavi.

Dakle ako netko zna za bilo kakvog pilota koji je letio u Koreji nek slobodno napiše di je i na čemu letio.

Upravo je to i bit rasprave...
Natrag na vrh
Mtech

Član od: 23 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Velj 13, 2006 10:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je sad fakat otislo malo predaleko , i da kao sto je Dario napisao , JA JESAM POSTAVIO PITANJE DA LI NETKO VISE ZNA O TOME , A NAVEO GOSPODINA KARLA KAO PRIMJER . Pa onda veliki stucnjaci ili dajte konkretnu informaciju ili prestanite pisat gluposti . Covjek je bio u USAF-u ja sam NA SVOJE OCI VIDIO FOTOGRAFIJE koje to i potvrdjuju , takodjer je bio i pripadnik Crne legije , ranjenik i mucenik , kojeg su rezbarili komunisticki psi sto potvrdjuju i njegove rane , covjek se nakon svega i vratio 90-te u RH i borio se ponovno za svoju zemlju .
Sta jos mogu rec osim da bi bilo mudro da se gospodina prestane nazivat lascem , ako to netko misli i ima mu to hrabrosti reci u lice u sto iskreno sumnjam , neka to i ucini , covjek zivi u Zagrebu , a ja doticnom heroju-sveznalici mogu vrlo rado dat adresu , jer bi me bas zivo interesiralo kako bi prosao nakon sto bi ovom covjeku rekao da je lazov .
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 13, 2006 10:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajmo malo smiriti tenzije dečki.
Radi se o tome da Amerikanci imaju vrlo preciznu i uredno vođenu dokumentaciju o uspjesima i neuspjesima svojih ljudi i sigurno bi se rado pohvalili s boljim rezultatima, da ih je bilo.
Ni Mtech, ni Dario se ne trebaju smatrati uvrijeđenima ni zbog čega. Ovdje se ne kuju nikakve urote i nitko se ne udružuje ni protiv koga, nego su ljudi jednostavno reagirali s općepoznatim činjenicama. Priča koju je Mtech ovdje prenio je pak u koliziji s tim istim činjenicama i to je sve. Nema vrijeđanja.
Molim Mtecha da podastre sve što može u prilog svojim postovima, a ispričavanja ne treba biti jer nitko nikog nije vrijeđao. Rasprave i diskusije su OK i ako netko ima drukčije mišljenje, nemojte se osjećati napadnutima.
Držite se teme i činjenica u najboljoj namjeri i sve je OK. Wink

Hobby M: poruka promijenjena dana: Pon Velj 13, 2006 10:56 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 13, 2006 10:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mtech Napisao/la:
Ovo je sad fakat otislo malo predaleko , i da kao sto je Dario napisao , JA JESAM POSTAVIO PITANJE DA LI NETKO VISE ZNA O TOME , A NAVEO GOSPODINA KARLA KAO PRIMJER . Pa onda veliki stucnjaci ili dajte konkretnu informaciju ili prestanite pisat gluposti . Covjek je bio u USAF-u ja sam NA SVOJE OCI VIDIO FOTOGRAFIJE koje to i potvrdjuju , takodjer je bio i pripadnik Crne legije , ranjenik i mucenik , kojeg su rezbarili komunisticki psi sto potvrdjuju i njegove rane , covjek se nakon svega i vratio 90-te u RH i borio se ponovno za svoju zemlju .
Sta jos mogu rec osim da bi bilo mudro da se gospodina prestane nazivat lascem , ako to netko misli i ima mu to hrabrosti reci u lice u sto iskreno sumnjam , neka to i ucini , covjek zivi u Zagrebu , a ja doticnom heroju-sveznalici mogu vrlo rado dat adresu , jer bi me bas zivo interesiralo kako bi prosao nakon sto bi ovom covjeku rekao da je lazov .

Mtech, lakše malo. Za sad ljudi nemaju ništa osim tvojih riječi. Umjesto da se ljutiš, priloži fotke i neke druge dokumente, jer iskreno govoreći, ta priča stvarno ne drži vodu...
Natrag na vrh
Mtech

Član od: 23 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Velj 13, 2006 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
Dario Napisao/la:

Ja se od toga ograđujem.

U potpunosti se slazem s napisanim . Ja nemogu potvrditi ili iskljuciti da je on imao toliko pobjeda jer nisam sjedio s njim u avionu pa da znam , ali ono sto mogu potvrditi je ono sto sam vec i napisao , a to je da je covjek bio pripadnik Crne legije , USAF pilot lovac i dragovoljac Domovinskog rata .
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 13, 2006 11:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
Dario Napisao/la:

Ja se od toga ograđujem.

Dotična dvojica ne postoje, nego su Damirov ubod u temu, kojim je pokušao ispasti duhovit, ali je u žustrini rasprave ozbiljno shvaćen. Zato još jednom apeliram, kao što sam to već učinio na drugom mjestu da se raspravama pristupa ozbiljno i argumentirano, a da se vicevi i dosjetke pišu na drugom, za to predviđenom mjestu.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Velj 13, 2006 11:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Damir Napisao/la:
Ne slazem se. Prava lista Vijetnamskih asova izgleda zapravo ovako:

USAF - pilot Zlatko Stanzer....42 pobjede
USAF - WSO Rudolf Stanzer... 38 pobjeda
USAF-pilot Capt. Steve Ritchie....5
USAF-WSO Capt. Feinstein.........5
USAF-WSO Chuck DeBellvue .....6
USN-pilot Lt. Randall H Cunningham....5
USN-RIO LT.(jg) William P. Driscoll......5

Medjutim, zbog silne ljubomore, Amerikanci su prvu dvojicu jednostavno izbrisali sa liste.
Laughing

Ma nisu zbog ljubomore..nego su pali Sjeverno-Vijetnamcima u ruke, a ovi su ih dugo mučili psihološki, sa pijavicama itd., pa su im isprali mozak. onda su postali komunistički agenti i tko zna šti bi bilo da ih nije u zadnji tren ukokao James Bond.. Smijanje
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Velj 13, 2006 11:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hobby M Napisao/la:
...

Dotična dvojica ne postoje, nego su Damirov ubod u temu, kojim je pokušao ispasti duhovit, ali je u žustrini rasprave ozbiljno shvaćen.....

strašno
Natrag na vrh
Jurisdiktor
Administrator
Član od: 22 Lis 2005
Mjesto: OMF
PorukaUpisano: Pon Velj 13, 2006 11:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je otišlo predaleko. Lockam temu do odluke Admina.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1945. do 1991. Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3
Stranica 3/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma