Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2008 2:29 pm Naslov poruke: Fokker E.III 1/72 |
|
|
Pozdrav cijeloj ekipi!
Upravo zavrsen E.III iz sastava "Fokker Kampfstaffel" (borbena eskadrila Fokkera),Aisovizza, Italijanski front, proljece 1916, pilot hauptmann Mathias Bernáth. Radjen je po fotkama i profilima iz REVI-jevog "K.u.K. Luftfahrtruppe Photo Album".
Ovim E.III, No.03.42, su razliciti piloti oborili najvise protivnika od svih austrijskih Fokkera, a razbio se u udesu u Wiener Neustadt ( Becko Novo Mjesto) u jesen iste godine...
Maketa je Revell-ova uz moje dorade unutrasnjosti i motora.
Usput, imam i Eduard-ovog (taj ce biti K.u.K. Marine) i moje misljenje je da nije puno bolji od Revell-a...Ima malo vise detalja koji se daju bez vecih problema uraditi i na ovoj maketi. Rezultat vidite i sami  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2008 3:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan je  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2008 4:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Izvrstan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2008 5:11 pm Naslov poruke: Re: Fokker E.III 1/72 |
|
|
| dr. vlado Napisao/la: | Pozdrav cijeloj ekipi!
Upravo zavrsen E.III iz sastava "Fokker Kampfstaffel" (borbena eskadrila Fokkera), Aisovizza, Italijanski front, ... |
Uz neke sitne greškice koje vjerujem da ti najbolje znaš koje su i gdje su , odličan rad i vrlo lijepa maketa. Naročito mi se sviđa realizacija efekta (igrom boja, odn. "sjenčenjem") na dijelovima gdje se rebra nalaze ispod platna.
I posebne pohvale na odabranoj temi - jedino bi Slovenci bili sretniji da si napisao "Ajševica" ... Za neupućene to je mjesto, odn. jedno od bivših letjelišta snaga K.u.K. na Soškoj fronti, u blizini Nove Gorice. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ares212
| | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 378 | |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2008 5:29 pm Naslov poruke: |
|
|
ne razumijem se avione (a ni u ostalo)
pa me zanima kako ova strojnica na avionu funkcionira to jest kada puca kako meci prolaze između propoelera
ovo mi se čini glupim pitanjem  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2008 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrlo lijepa maketa Isto čestitam na izboru K.u.K. teme. O pojedinim greškicama neću-ipak su zanemarive u ukupnom dojmu makete.. Ne bi se složio da je Eduardova maketa samo malo bolja od Revella. Imam Eduard Profi pack i imao sam prilike usporediti ove dvije makete-Eduard je ipak daleko kvalitetnija, detaljnija i točnija maketa. I odgovor za Aresa-Mitraljez je pucao kroz polje elise pomoću mehaničkog sustava sinkronizacije. To je sistem poluga, koje prekidaju paljbu mitraljeza kad se krak propelera nađe ispred cijevi. Konstruktor Anthony Fokker je patentirao ovaj izum i ugradio ga na svoj zrakoplov Fokker E.I, a Fokker E.III je direktni razvojni nasljednik E.I sa jačim motorom i nešto dužim trupom. Prvi sistem sinkronizacije je izmislio francuski pilot Roland Garros 1915, ali je on bio vrlo primitivan i sastojao se od dvije kose čelične ploče na propeleru koje su odbijale metke. Ovaj je sustav primjenjen nešto malo prije Fokkerovog i ugrađivan na Morane Saulnier N i Parasol. Taj je sustav bio poput ruskog ruleta, pa su i Francuzi uskoro počeli ugrađivati pouzdaniji sustav sa polugama... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2008 6:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar! _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2008 7:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| lijepa maketa, odlican efekt platna. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2008 7:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Prelijepo. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2008 11:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Opa zaredali se neš Fokkeri na forumu u zadnje vrijeme !
Neka neka ,jako lijep rad ,ne kužim se u zrakomlate iz 1.sv. rata ,ali maketarski izgleda vrhunski odrađen poso. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ruj 07, 2008 12:38 am Naslov poruke: |
|
|
Odlično doktore. Nego koju boju Ste upotrijebili za "platno". Isto tako volio bih čuti i od ostalim maketara koju boji koriste u sličnim situacijama.
Nadam se da ne narušavam topic, ako da isprika, najprije dr. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Ned Ruj 07, 2008 7:19 am Naslov poruke: |
|
|
Ovo je mala krasota  _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|