Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Pomoc oko odabira sto kupit
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Ruj 05, 2008 7:14 pm    Naslov poruke: Pomoc oko odabira sto kupit Citiraj ovaj komentar

moram narucit nesto u Hanich, i najmanja je cijena kupovine kod njih 60kn. Moram kupit Decal setting solution, i Gun metal metalizer, mozete mi preporucit sta kupit jos, tj sta je po vama nuzno za jednog maketara a sta Hanich ima u ponudi.

Da vam malo olaksam zivot, iduci je project Yamato. Koristim obicne skarice, skalpel, revellovi kistovi-ljepila.

hvala na razumjevanju Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pet Ruj 05, 2008 7:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, pored toga sto si nabrojao, ja ti savjetujem da si kupis i ovo, cisto onako da popunis kvotu...

http://www.alpha.hanich.hr/opsirnije.asp?code=SA9999

Mislim, hello???? Otkud da itko od nas zna sto tebi treba? Barem da se dvojis izmedju necega, pa onda da pitas sto ti je (po nasem misljenju) potrebnije, ali ovako, "sto da uzmem da ostvarim minimalni iznos narudzbe?".... mislim stvarno...... Rolling Eyes

I ja koristim obicne skarice, obicni skalpel, revell ljepilo, a kist sam imao jedan (1), i to onaj za vodene boje (jer jeftinijeg nije bilo u trgovini, kosta je mislim 2 kune), sve dok mi kolega aranza nije poslao par postenih kistova..... Ako ces se ravnati po meni, onda ti nista iz alphe od pribora ne treba.... Vrag na vatri

Nisi precizirao do koje cifre, pa onda moj gornji prijedlog i nije toliko los, eto ja mislim da je to bas nuzno za svakog pravog maketara.... Da ne spominjem da znam jednog koji bi bio jako jako sretan..... Diablo

Izvin'te morao sam...... Wink

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Ruj 05, 2008 8:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ha ha..dobra ti je ova Vrtirep

a nist...malo glupo pitanje..napravit cu si sam listu... Wink
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 12:08 am    Naslov poruke: Re: Pomoc oko odabira sto kupit Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
moram narucit nesto u Hanich, i najmanja je cijena kupovine kod njih 60kn. Moram kupit Decal setting solution, i Gun metal metalizer, mozete mi preporucit sta kupit jos, tj sta je po vama nuzno za jednog maketara a sta Hanich ima u ponudi.

Da vam malo olaksam zivot, iduci je project Yamato. Koristim obicne skarice, skalpel, revellovi kistovi-ljepila.

hvala na razumjevanju Very Happy

Mat crna i mat bijela će ti sigurno trebat! Wink Very Happy
Pa onda matt i gloss bezbojni lak!
Eto, čas posla i već je preko 100 kuna! Cool
A mogao bi i kupit jednu do dvije jednostavne maketice za vježbu, a ne odmah na Yamata!

Rolling Eyes

Boris G.: poruka promijenjena dana: Sub Ruj 06, 2008 12:11 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 12:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mat bijele više nigdje nema,one od model mastera,nema je ni u alphi,ni u lom.a,ni u algoritma,ni u škrinjici.....ja kupio zadnju bočicu neki dan he he
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 12:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

boje moram narucit..necu tu kupovat. Mozda se nismo dobro skuzili, mislio sam, od ovih alata koji ima u ponudi HAnich, jel valjaju sta alati od Italeri, onaj hobby knife i turpije? jel se isplati, ili svejedno je ako se tak nes koristi ili turpiju za nokte i skalpel? Very Happy
Natrag na vrh
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 12:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pojma nemam,ja sam jedino u alphi kupio maketarski nožić i savršen je,a s ostatkom improviziram pošto imam dosta alata doma...
Natrag na vrh
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 12:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kupi borere...trebat ce ti sigurno...ja sam kupio set od 0.1 do 1.0 i super su mi dosli...
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 12:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mozda bolje pin vise uzet ili?
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 8:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
mozda bolje pin vise uzet ili?

Uzmi MX50001 i IT50521, to će ti sigurno trebat, ovi su kvalitetni i nisu skupi.
Ja ih imam. Ona mala svrdla će ti isto trebat, ali su njegovi preskupi, nađe se to i jeftinije. Pin vise će ti isto trebat, ali i to se da improvizirat , ja koristim staru prerađenu "puntaricu" (olovku o,5 mm), a i drška za hobby knife može poslužit u istu svrhu.
Kistovi su isto korisni, ali to imaš u svakom art shopu, trebat će ti i Tamiya traka, ali mu još nije stigla i tako... vidit ćeš kad počneš radit, što ti pofali - to kupiš.
Reaper

PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 9:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pazi se italeri hobby nozica...... ja sam ga uzeo, vodeci se time da je italeri nekad pravio odlicne nozice, i razocarao se.... em je noz u startu pre tup, em je "glava" koja ga drzi plasticna, pa je pukla prilikom prvog jaceg stiska. Prije je italeri radio isti takav nozic, ali je drska i glava bila kompletno metalna, moj je star skoro 20 godina i jos uvijek je neostecen, dok je ovaj plasticni pukao nakon par dana.....

Pricam ti o ovom, to izbjegavaj...

Najvise ti se isplati pokusati nabaviti neki kirurski skalpel, sa izmjenjivim ostricama, pa grublje stvari radis sa obicnim skalpelom, a neke finije, kod sitnih dijelova, prozirnih i slicno, koristis kirurski....

Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 11:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala..pripazit cu na to pri kupnji
Natrag na vrh
vedro
Gost
PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 12:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A probaj ovako - uzmi bilo koju maketu i onda je ponudi preko oglasa
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 7:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
pazi se italeri hobby nozica...... ja sam ga uzeo, vodeci se time da je italeri nekad pravio odlicne nozice, i razocarao se.... em je noz u startu pre tup, em je "glava" koja ga drzi plasticna, pa je pukla prilikom prvog jaceg stiska.

Zato sam mu i dao šifru Maxx-ovog!
Taj je cijeli metalni, i meni se pokazao odličnim!
A samo je tri kune skuplji od Italerijevog plastičnog.
Reaper

PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2008 7:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam gledao po sifri, samo sam naglasio da se covjek ne zabuni, pa umjesto dobre stvari kupi.....

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma