Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Problem sa MM klarlackom

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
pele_san

Član od: 22 Ožu 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 01, 2008 11:04 pm    Naslov poruke: Problem sa MM klarlackom Citiraj ovaj komentar

Pozdraf svima!

Kad sa ABom nanesem MMov sjajni lak na maketu, dobijem efekt netom pocele kise. Ko lakirana povrsina brusnog papira.
Nanosio sam ga vise puta-isto. Trebe li ga razrijediti? Cime?
Ili da jednostavno nanesem Prontaca?
Fala svima
Sieg mail
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Ruj 01, 2008 11:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislis na "narancinu koru"? Ako da, presmirglaj lak finim smirglom i ispoliraj.
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Uto Ruj 02, 2008 7:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možda je prestar lak, meni se desilo da se nakon dužeg stajanja na polici, a nisam ga uopće koristio, pretvorio u nekakav gel , nije uopće htio više van iz bočice.
vedro
Gost
PorukaUpisano: Uto Ruj 02, 2008 10:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se to dogogilo sa Clear i Matt lakom jer su stajali dosta dugo u ormariću u sobi di je preko ljeta temperatura bila ogavna.

Ali je, stajanje u ormaru uništi MM lak!
Natrag na vrh
pele_san

PorukaUpisano: Uto Ruj 02, 2008 11:14 am    Naslov poruke: brusenje Citiraj ovaj komentar

Fala sfima na blitz odgovorima, ali brusiti cijeli avion? sve njegove povrsine, zakrivljenja...cini mi se da bi radije sastavio novi Storch. Dobro, ionako mi je to prva maketa.
Sa kakvim brusnim papirom? jel dosta 1000
Jel ima koristi od drzanja laka u hm...frizideru? ili bar ta namnom i hladnijem mjestu? Mislim di mi je garancija da kupujuci next MM lak nebum kupil opet "stari"?
Jel ima ko alternativi lak dostupan u hr?
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Uto Ruj 02, 2008 11:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nebih rekao da se ovdje radi o starom laku, prije o nepravilnom nanosenju.......

Jesi ga i cime i koliko razrijedio prije spricanja? Ako nisi.......

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
pele_san

PorukaUpisano: Uto Ruj 02, 2008 11:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa nisam! to i pitam, cime da razrijedim lak? malo mi oksimoronski zvuci razrijedjivanje laka, ali vjerujem iskusnijima. jednom sam probao, pa je ispalo koma, ne sjecam se vise kaj tocno, ali krivo sam zakljucio da se lak ne razrjedjuje. Kaj samo da dodam MM razredjivaca kao kad razrjedjujem boju?
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Uto Ruj 02, 2008 12:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E pa onda za to sto ti se desilo sa lakom okrivi cinjenicu da ga nisi razrijedio.... Meni osobno se taj mm enamel gloss nimalo ne svidja i ne volim raditi s njime, ali uz pravilnu upotrebu da odlicne rezultate....

Naravno da se razrijedjuje, pa sve se razrijedjuje za spricanje, neznam cime si prvi put probao pa nije ispalo dobro..... Da, razrijedjujes ga isto kao i boju, samo manji omjer razrijedjivaca. Ja sam ga cak rijedio sa kombinacijom sinteticki + nitro razrijedjivac, pola pola, i to onda zamjesas sa lakom cca 30% 70% u korist laka.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
vedro
Gost
PorukaUpisano: Uto Ruj 02, 2008 12:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uuups, nisan vidi da nnisi miša sa razređivačem. Jakoristim nitro i sve je OK.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ruj 02, 2008 1:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za razrjeđivanje je dobar i white spirit, ali treba jako paziti da se ne stoji dugo u tim isparenjima i da je prostor ventiliran. U enamel lak možeš ubaciti i kap plave boje, pa tako kompenzirati žutilo koje se pojavi nakon nekog vremena. Bolje pređi na akrilne lakove... Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
pele_san

PorukaUpisano: Uto Ruj 02, 2008 4:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fala majstori, idem probat.
Sjajna stvarcica ovaj forum Smile
Sieg mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma