Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| pele_san
| | Član od: 22 Ožu 2007 | | Poruke: 44 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 11:04 pm Naslov poruke: Problem sa MM klarlackom |
|
|
Pozdraf svima!
Kad sa ABom nanesem MMov sjajni lak na maketu, dobijem efekt netom pocele kise. Ko lakirana povrsina brusnog papira.
Nanosio sam ga vise puta-isto. Trebe li ga razrijediti? Cime?
Ili da jednostavno nanesem Prontaca?
Fala svima
Sieg mail _________________ von Rechthafen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 11:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislis na "narancinu koru"? Ako da, presmirglaj lak finim smirglom i ispoliraj. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1045 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 7:37 am Naslov poruke: |
|
|
Možda je prestar lak, meni se desilo da se nakon dužeg stajanja na polici, a nisam ga uopće koristio, pretvorio u nekakav gel , nije uopće htio više van iz bočice. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 10:24 am Naslov poruke: |
|
|
Meni se to dogogilo sa Clear i Matt lakom jer su stajali dosta dugo u ormariću u sobi di je preko ljeta temperatura bila ogavna.
Ali je, stajanje u ormaru uništi MM lak! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pele_san
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 11:14 am Naslov poruke: brusenje |
|
|
Fala sfima na blitz odgovorima, ali brusiti cijeli avion? sve njegove povrsine, zakrivljenja...cini mi se da bi radije sastavio novi Storch. Dobro, ionako mi je to prva maketa.
Sa kakvim brusnim papirom? jel dosta 1000
Jel ima koristi od drzanja laka u hm...frizideru? ili bar ta namnom i hladnijem mjestu? Mislim di mi je garancija da kupujuci next MM lak nebum kupil opet "stari"?
Jel ima ko alternativi lak dostupan u hr? _________________ von Rechthafen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 11:49 am Naslov poruke: |
|
|
Nebih rekao da se ovdje radi o starom laku, prije o nepravilnom nanosenju.......
Jesi ga i cime i koliko razrijedio prije spricanja? Ako nisi....... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pele_san
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 11:58 am Naslov poruke: |
|
|
pa nisam! to i pitam, cime da razrijedim lak? malo mi oksimoronski zvuci razrijedjivanje laka, ali vjerujem iskusnijima. jednom sam probao, pa je ispalo koma, ne sjecam se vise kaj tocno, ali krivo sam zakljucio da se lak ne razrjedjuje. Kaj samo da dodam MM razredjivaca kao kad razrjedjujem boju? _________________ von Rechthafen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 12:02 pm Naslov poruke: |
|
|
E pa onda za to sto ti se desilo sa lakom okrivi cinjenicu da ga nisi razrijedio.... Meni osobno se taj mm enamel gloss nimalo ne svidja i ne volim raditi s njime, ali uz pravilnu upotrebu da odlicne rezultate....
Naravno da se razrijedjuje, pa sve se razrijedjuje za spricanje, neznam cime si prvi put probao pa nije ispalo dobro..... Da, razrijedjujes ga isto kao i boju, samo manji omjer razrijedjivaca. Ja sam ga cak rijedio sa kombinacijom sinteticki + nitro razrijedjivac, pola pola, i to onda zamjesas sa lakom cca 30% 70% u korist laka..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 12:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Uuups, nisan vidi da nnisi miša sa razređivačem. Jakoristim nitro i sve je OK. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 1:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Za razrjeđivanje je dobar i white spirit, ali treba jako paziti da se ne stoji dugo u tim isparenjima i da je prostor ventiliran. U enamel lak možeš ubaciti i kap plave boje, pa tako kompenzirati žutilo koje se pojavi nakon nekog vremena. Bolje pređi na akrilne lakove...  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pele_san
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala majstori, idem probat.
Sjajna stvarcica ovaj forum
Sieg mail _________________ von Rechthafen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|