Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| pkrasna
 | | Član od: 08 Svi 2008 | | Poruke: 110 | | Mjesto: Maribor, SI |
|
Upisano: Pon Jul 28, 2008 10:02 pm Naslov poruke: Jak 1M (Mikro72 1/72) |
|
|
Prije nekoliko sedmica kupio sam na ovom foumu ovu malu preistorijsku maketu ruskog jak-a. Ima mnogo togo što ne valja ali danas neču o tome. Ima dvoje dobrih razloga zašto započeti rad na ovakom projektu:
1.) jer je ruski zrakoplov a tih nema nikada dosta i zato
2.) što je maketa dobro izhodište za nadgradnju
Projekt u radu
Slike gotovog zrakoplova:
LP P _________________ www.balkanmodels.si |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| exluppis
| | Član od: 29 Tra 2006 | | Poruke: 102 | | Mjesto: Sušak - Pećine |
|
Upisano: Pon Jul 28, 2008 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo. A kod mene bi trulio u podrumu jos 20-ak godina. Odaberi jedan od elerona na krilima pa ga postavi obrnuto od onog drugog na drugom krilu, jer je to stvar komandi, ako je jedan gore, onda je drugi dole.
 _________________ Igor Petrovic |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gumiflex
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 67 | | Mjesto: Karlovac/Beograd/Washington DC |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 12:54 am Naslov poruke: |
|
|
Odlicno uradeno. Imam isto pitalje u vezi elerona. Oba dva su spustena?
Mene ceka Yak-3 Hasegawa da pocnem.
Mladen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 8:57 am Naslov poruke: |
|
|
| Sado - Mazo. Svaka čast meštre, moj je završio u smeću davnih dana.Niti sam znao niti htio. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 8:58 am Naslov poruke: |
|
|
Vrlo lijepa gradnja. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 9:19 am Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast tebi na trudu, ali ovo "kinder jaje" je miljama daleko od Jaka-1. Maketa je korektno sastavljena i obojena, ali kad se prihvaćaš jednog takvog konturnog "krampa" treba si ipak dati truda i ispraviti neke stvari. Stoga te baš ne mogu nahvaliti, ali ako si ti zadovoljan i čini ti veselje, to je najvažnije...
I kao što P-51 reče - i ja mislim da je šteta truda, ima i boljih "Rusa" u ponudi ...
A ovo s eleronima riješi što prije. Ako se već fasciniraš avionima, zaista si to trebao znati ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 6:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja ti u svakom slučaju čestitam! Često i sam radim takve kramp-makete ,pa znam kroz šta si sve prošo !
A za stručnjake pitanje: uvjek me mučilo kod tih Yakova oblik poklopca kabine, dali je on zbilj tako nizak i širok? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Moky
 | | Član od: 15 Lis 2007 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 7:58 pm Naslov poruke: odgovor |
|
|
Svaka čast, s obzirom na kvalitetu makete super ti je ispala( osim več navedenih elerona). _________________ Rusi su ZAKON ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sri Jul 30, 2008 12:03 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Ja ti u svakom slučaju čestitam! Često i sam radim takve kramp-makete ,pa znam kroz šta si sve prošo !
A za stručnjake pitanje: uvjek me mučilo kod tih Yakova oblik poklopca kabine, dali je on zbilj tako nizak i širok? |
Nigdje nije to tako izraženo kao kod ove makete. Sjećam se da sam i ja blenuo prvi put kad sam to vidio. Ipak je malo drugačije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 30, 2008 10:18 am Naslov poruke: |
|
|
Ova maketa je pravi antikvitet. Radio sam još u srednjoj školi oba ZTS Mikro Jaka 1. Totalna katastrofa od maketa. Konturna i dimenzijska točnost nikakva. Krila uopće ne liče na Jakova krila...Po meni je izrada takve makete žali bože truda, iako ovaj tvoj poljski izgleda dobro napravljen. Dobro si se zabavio, a to je najvažnije. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sri Jul 30, 2008 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Losa maketa, odlican rad... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Jul 30, 2008 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajme, ja ovo kupio u Aviotehni prije....ajmo samo rać dosta godina....tad sam bio puno mlađi i nisam se puno petlao oko makete.
Ali svaka čast na doradama  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pkrasna
 | | Član od: 08 Svi 2008 | | Poruke: 110 | | Mjesto: Maribor, SI |
|
Upisano: Čet Jul 31, 2008 2:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala za komentare! Kada sam započeo na ovome projektu, moja je želja bila sestaviti ovu antikvitetu, jer to i zaslužuje. Ona je izraz nekih potpuno drugčijih vremena. Ako želiš vernu kopiju originala ova maketa nije ni blizu. Mojim radom sam želio samo podignuti kredibilnost samog zrakoplova.
LP Primoz _________________ www.balkanmodels.si |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Azagtoth
| | Član od: 04 Svi 2006 | | Poruke: 198 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 03, 2008 12:01 am Naslov poruke: |
|
|
Nista nije nevrijedno truda, pogotovo ovakva izvedba.Predivno, zaista, kolega , i samo naprijed.Ne dajte se smesti "tocnostima" ili sto je "vrijedno" napraviti , a sto ne...samo "keep up the good work"!! _________________ You hear voices too...?!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|