Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Ned Jul 13, 2008 8:22 pm Naslov poruke: Master and Commander |
|
|
Ja sam se prosto zaljubio u taj film pa sam nabavio i dvojni DVD na kome je i film o filmu. Ludorija koliko su se namučili sa pravim brodom, pa statičnom replikom i umanjenim maketama i raznoraznim autentičnim sitnurijama
Kako se taj film svidio/dojmio vama brodoznancima? Po meni je najbolji za dojam tog perioda i prikaza jedrenjaka i naoružanja.
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 13, 2008 8:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| Najbolji film vojnopomorske tematike uopće. Što i nije čudno jer je struka vodila glavnu riječ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Jul 13, 2008 9:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: | | Najbolji film vojnopomorske tematike uopće. Što i nije čudno jer je struka vodila glavnu riječ |
Gledao sam ja i boljih ali to je vjerojatno stvar profesionalne deformacije. Nakon 15 godina provedenih na moru čovjek u takvim filmovima traži dlaku u jaju a i ovaj ih ima poprilično! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 13, 2008 9:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Bez lažne skromnosti mogu reć da sam gleda sve šta je vridilo pogledat o brodovima i ovaj mi je daleko najbolji. I pogledat ću ga opet 27. srpnja u Gradskoj luci, s mora, na otvorenom, u sklopu Stella Artois Nautic Cinema  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Ned Jul 13, 2008 9:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: | Bez lažne skromnosti mogu reć da sam gleda sve šta je vridilo pogledat o brodovima i ovaj mi je daleko najbolji. I pogledat ću ga opet 27. srpnja u Gradskoj luci, s mora, na otvorenom, u sklopu Stella Artois Nautic Cinema  |
Ma dobar je on, dobar...samo sam ja cjepidlaka kad su filmovi u pitanju, ne samo morske tematike!
Ako mi netko prodaje fantaziju, onda to prihvaćam kao fantaziju, ali ako mi netko prodaje nešto "ozbiljno" onda gledam svaku sitnicu.
Žena mrzi gledat filmove samnom, a u kino neće uopće da ide.
Pokvarim doživljaj svima okolo koji me mogu čut!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Jul 14, 2008 1:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Essex Napisao/la: | Bez lažne skromnosti mogu reć da sam gleda sve šta je vridilo pogledat o brodovima i ovaj mi je daleko najbolji. I pogledat ću ga opet 27. srpnja u Gradskoj luci, s mora, na otvorenom, u sklopu Stella Artois Nautic Cinema  |
Ma dobar je on, dobar...samo sam ja cjepidlaka kad su filmovi u pitanju, ne samo morske tematike!
Ako mi netko prodaje fantaziju, onda to prihvaćam kao fantaziju, ali ako mi netko prodaje nešto "ozbiljno" onda gledam svaku sitnicu.
Žena mrzi gledat filmove samnom, a u kino neće uopće da ide.
Pokvarim doživljaj svima okolo koji me mogu čut!  |
moramo se nac jednom, zene bi nam se slozile isti cas, otisle na kavu skupa a mi bi terorizirali cijelo kino  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pon Jul 14, 2008 1:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: |
moramo se nac jednom, zene bi nam se slozile isti cas, otisle na kavu skupa a mi bi terorizirali cijelo kino  |
Bit će prilike, nismo za jedan dan!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Pon Jul 14, 2008 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan film ali Das boot je bolji  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pon Jul 14, 2008 3:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Minesweeper Napisao/la: | Odličan film ali Das boot je bolji  | Das Boot je najbolji ratni film koji je ikada snimljen
Ko je gledo verziju koja traje 5 sati?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pon Jul 14, 2008 4:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Minesweeper Napisao/la: | Odličan film ali Das boot je bolji  |
Upravo na njega sam i mislio kad sam rekao da sam gledao i boljih!
A i "Bitka kod La Plate" mi je bolja, obzirom da nisu imali fensi-mensi tehnologiju i da su u filmu maltene 'glumili' brodovi koji su sudjelovali u pravoj bitci! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Jul 14, 2008 4:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Vratimo se na temu momci!
Prije gledanja filma preporučam ovu literaturu
Donosi u detalje opisan život na britanskom ratnom brodu za vrijeme napoleonskih ratova |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Jul 14, 2008 5:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| sad kad si nas narasil sa slikom naslovnice, daj nam i link za skinut...... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pon Jul 14, 2008 6:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Joj to su one knjige u Algoritmu po 150 kn a jedva 50 stranica ako i tolko  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Pon Jul 14, 2008 8:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: | | Minesweeper Napisao/la: | Odličan film ali Das boot je bolji  | Das Boot je najbolji ratni film koji je ikada snimljen
Ko je gledo verziju koja traje 5 sati?  |
Slažem se, verziu od 5 sati sam u jedno jutro progutao
Izvinite na OT  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| milan
| | Član od: 22 Svi 2008 | | Poruke: 410 | | Mjesto: Svicarska |
|
Upisano: Pon Jul 14, 2008 11:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pa kad se vec diskutira,moje osobno misljenje naravno uz ogradu po poznatoj latinskoj(De gustibus non est disputandum),da sam npr. Das Boot ili U-571 ili Graf Spee(bitka kod La Plate), gledao nekoliko puta i sa razmakom godinu ili dvije mogu ih opet pogledati, dok kod Master & Commander mi nesto ne dostaje.Pokusao sam ponovo gledati ali ne ide.Usprkos vrlo vijernom prikazu zivota na brodu, taj mi je dio nekako dosadan.No kako rekoh stvar ukusa.Milan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|