Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T-55 sa američkim 12,7 mitraljezom

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2008 8:47 pm    Naslov poruke: T-55 sa američkim 12,7 mitraljezom Citiraj ovaj komentar

Molim pomoć. Bio bih zahvalan za kakvu fotografiju gore navedene kombinacije. Naime, imam 1:72 ACE T-55 sa ovako navedenom sastavnicom a isto imam i u Bisonovim decalima 1:35 ali nemam nikakvu uporabljivu sliku. Pa... Confused
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
kuki

Član od: 27 Svi 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2008 10:23 pm    Naslov poruke: Postolje za 12,7 mm Citiraj ovaj komentar

Ovu sliku sam dobio. Mislim da je tenk iz sastava HVO.
Na postolju se ne nalazi strojnica.

Pozdrav !
P-51

PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2008 10:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

TNX Very Happy
Natrag na vrh
zbocek
Gost
PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2008 10:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja nemam fotke, ali mogu posvjedočiti iz prve ruke da je ta kombinacija postojala...
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2008 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne sumnjam. Evo, proučavam ove slike i nastojim dokučiti kako se stavljao mitraljez a kako samo postolje, zavareno, navidano???. Je li sliči na ono na T 34 ili ne?!
Skužio sam isto da ekipa ima maskirne šljemofone ili je samo nekakva navlaka preko originalnih ruskih. Shema bojanja je zanimljiva isto. Sve u svemu dosta intrigantna fotka. Tnx Kuki once more.
Natrag na vrh
zbocek
Gost
PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2008 10:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ono što sam ja vidio bilo je tipično američko postolje, a kako je bilo učvršćeno na kupolu, pojma nemam. Municijska kutija i viljuška bila je američka, a na donji dio nisam obraćao pažnju...
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2008 10:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam dojam da je jednostavno zavareno ispred punioca, slično kao i kod Tetke između dva otvora na kupoli.
Natrag na vrh
zbocek
Gost
PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2008 10:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne mogu potvrditi, ali mislim da je bilo baš tako. U one dane nije bilo vremena ni potrebe za kompliciranjem.
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2008 10:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:

Shema bojanja je zanimljiva isto.

Shema bojanja je tipična za 4. GBR kojoj je ovaj tenk pripadao.
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sub Lip 14, 2008 11:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav

Ako mogu nesto bih predlozio.
Moze li netko otvoriti temu o tenkovima u Domovinskom ratu - t-55, m-84,t-34..itd.. , uglavnom nesto slicno temama o HR migovima i mil-ovima
gdje bi bile prikazane fotografije HR tenkova , njihove kamuflaze, konfiguracije.
Evo predlozio bih da prva tema bude posvecena t-55, znaci u ovoj temi bi definirali kakvih je sve verzija bilo u Domovinskom ratu, kakve su kamuflaze nosili a sve naravno popraceno slikama doticnih .

Ispricavam se na off topicu (iako je djelomicno povezano)
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
jedrilicar

Član od: 13 Lip 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Lip 15, 2008 2:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je tenk iz 4.gbr pauci rednog broja 18.
4018
Natrag na vrh
Krešimir

Član od: 31 Kol 2007
Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ
PorukaUpisano: Pon Lip 16, 2008 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

na 84-ki znam kako je postavljeno, imam i neke slike na poslu, za 55-cu nisam siguran, nisam tada radio, ali mogu doznati vrlo brzo, već u ponedjeljak, ako ti nije hitno... na 84-ki je bilo postolje koje je bilo vijcima pričvrščeno, nije se zavarivalo.... inače radio sam na programu degman i 84-kama održavanje u đđsv....
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Pon Lip 16, 2008 12:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Može Very Happy , dapače.
Natrag na vrh
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Pon Lip 16, 2008 3:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da,to je tenk od 4. gbr.u njihovoj klasičnoj shemi koju su koristili od 1993. god..
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sub Lip 28, 2008 11:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slikao sam ga dok je još imao gumene zaštitne ploče po sebi.
Isti 4018 sa close up 12.7.

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma