Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pon Tra 14, 2008 7:43 pm Naslov poruke: Eurofighter Typhoon Revell 1/48 |
|
|
O maketi
Eh... Ovo mi je malo teže pisati jer je bilo prije poprilično mjeseci...
Ugl, donio kolega iz kluba Eurofighter - još topli iz Graza, maketa jedan od prvih primjeraka uopće izašlih iz tvornice. Otvorio čovjek kutiju, kad ono nešto neviđeno. Ogromna kutija puna sprueova, deseci, ma stotine dijelova. Detalji, lijepe gravure... Naoružanja koliko nema u 2 hasegawina seta. Najmanje za 2, pa čak i 3 makete. Decali - savršenstvo. Austrijski, njemački, španjolski i 3 britanska zrakoplova sa stotinjak stencila...
i sve to za kojih 20ak €
I onda pakao... Nikad nisam duže slagao niti jednu maketu. Iako odljev nije loš, sve je puno pin markova - i to na najvidljivijim i najglupljim mjestima..
Slaganje redom:
Kokpit: Kitanje pin markova, sjedalo je preko mm preširoko, a kada kokpita preplitka - sjedalo viri preko 3mm preko ruba canopy-a. Potrebno srezati sjedalo i odrezati dno kade canopya na mjestu sjedala.
Wheel bay - 1 pin mark po cm kvadratnom
Krila - užasno pripasavanje - puno kitanja na svim spojevima, obilno korištenje cijanofixa, loša nivelacija trupa i krila - puno kitanja...
Zračna kočnica - najveći problem na maketi ukoliko se stavlja zatvorena - viri gotovo milimetar - preko tjedan dana mi je trebalo da to porežem i pokitam - užas
Još sam razbio prednji canopy jer mi je kod šmirglanja pala maketa... Naručio od revella (svaka im čast)
Vertikalac nije uopće pasao na trup - opet kitanje...
i sad dvije bizarnosti. Uvodnici zraka su izvedeni kao da im se to nije dalo raditi... totalno pojednostavljeni... najbolje je rješenje (koje sam i ja primijenio) napraviti poklopce. Kad smo kod poklopca, Eurofighter na vertikalcu ima dva ispušnika koja se revellu nisu dala raditi, pa je IZLIO poklopce za te ispušnike ?!? skupa sa vertikalcem, - rješenje je ili mukotrpno bušenje ili pofarbati u crveno i staviti RBF-ove... isti slučaj sa ovom rupom na spoju krila i trupa - po defaultu je treba probušiti - ja sam napravio poklopac i stavio RBF
Nos je malo prevelik - opet kitanje
ispušnici - preveliki - ili je rupa premala ?!?
Ugl, ova maketa ne valja. Iako je na njoj ostalo još 100 stvari koje nisu dobro napravljene i koje bi trebalo popraviti, jednostavno sam rekao, ovo je sada gotovo.
Odnio u Moson tek toliko da odnesem nešto kad već idem - osvojim 5. mjesto u nekoj EU kategoriji - nemoguće da je bilo samo 5 maketa , jer ja bih sam sebe diskvalificirao..
Na kraju da li se isplati - svakako - samo decali i naoružanje vrijede tih novaca. Ako obožavate ovaj avion - nemate baš neku alternativu, ali ako bi ga kupili "tek da se nađe" - zaobiđite . Nije vrijedno truda. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pon Tra 14, 2008 7:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Aj ne kakaj, super je....jako mi se sviđa i ulođio si u dobru stvar trud!!!!
Svaka čast!!!!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Pon Tra 14, 2008 8:17 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 14, 2008 8:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bez obzira na mane makete odradio si izvrstan posao! Maketa je ispala izvrsno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Tra 14, 2008 10:12 pm Naslov poruke: |
|
|
a to je onaj za kojeg si tražio rasporede nošenja naoružanja!
koje si boje koristio? ja imam oba ova nova u 1772 (dvosjed i jednosjed) , isto tako u kutiji izgleda sve super, ali vidjeti ćemo kako će se sastavljati!
Svaka čast i čestitke na 5 mjestu !!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pon Tra 14, 2008 10:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| mariok Napisao/la: | a to je onaj za kojeg si tražio rasporede nošenja naoružanja!
koje si boje koristio? ja imam oba ova nova u 1772 (dvosjed i jednosjed) , isto tako u kutiji izgleda sve super, ali vidjeti ćemo kako će se sastavljati!
Svaka čast i čestitke na 5 mjestu !!  |
Što se boja tiče, ja obično mixam... gotovo nikad ne koristim boje iz kante. Svijetlo siva je mixana od 2 MM-a, a ova tamnija je mix čak 3 boje. Znam da je jedna MM Medium gray. Ostale dvije zbilja ne znam koje su bile - bojano je još prošle godine. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Tra 15, 2008 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
E Vikinže nemoj se toliko kuditi. Maketa je ispala super! Čestitke na 5mj.! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Uto Tra 15, 2008 9:51 am Naslov poruke: |
|
|
piše ti na thumbu....
will be back... valjda imaju problema sa serverom. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Uto Tra 15, 2008 2:29 pm Naslov poruke: |
|
|
da...stvarno je losa maketa...i ja bi te diskvalificiro....joj, daj ....super izgleda avion, jasno je zakaj je 5 mjesto osvojio (pod tim mislim da je 5 mjesto u europskoj konkurenciji jako dobar plasman )... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|