Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Mayday
 | | Član od: 18 Lip 2008 | | Poruke: 69 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Pon Lip 07, 2010 9:39 pm Naslov poruke: Par pitanja u vezi s vezom AB |
|
|
Neću vas gnjaviti s pitanjima koji AB kupiti nego imam pitanje u vezi njega samog.
Čemu služi ova "kantica" na njemu?
Predpotstavljam da je ona spremnik boje, ali čemu onda služe dodatne staklene teglice koje se mogu kupiti?Nešto kao dodatni spremnik?
Unaprijed se zahvaljujem.
Vezano uz kompresor, mogu li staviti AB direktno na kompresor od hladnjaka?Hoće li on stvoriti dovoljni pritisak da potjera boju u zadovoljavajućem mlazu? _________________ Fire! fire! mayday! mayday! we're going down! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Lip 07, 2010 9:55 pm Naslov poruke: Re: Par pitanja u vezi s vezom AB |
|
|
| Mayday Napisao/la: | Neću vas gnjaviti s pitanjima koji AB kupiti nego imam pitanje u vezi njega samog.
Čemu služi ova "kantica" na njemu?
Predpotstavljam da je ona spremnik boje, ali čemu onda služe dodatne staklene teglice koje se mogu kupiti?Nešto kao dodatni spremnik?
Unaprijed se zahvaljujem.
Vezano uz kompresor, mogu li staviti AB direktno na kompresor od hladnjaka?Hoće li on stvoriti dovoljni pritisak da potjera boju u zadovoljavajućem mlazu? |
...dodatne kantice-posude za boju služe za drugi tip ab-a koji posudu ima od ispod i radi na drugačiji način od ovoga koji ima slobodan pad boje prema dizni.
..možeš spojiti direktno ali ne preporučam bez regulatora pritiska. Naravno, potjerat će ti boju a mogao bi i još neke djelove. Dakle, raditi će sa prejakim i nezadovoljavajućim pritiskom _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Pon Lip 07, 2010 10:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovdje su odgovori na tvoja pitanja o zraćnom kistu:
http://www.craigcentral.com/models/ab.asp
A iz osobnog iskustva ti mogu potvrditi da kompresor iz frižidera može služiti za pogon zračnog kista. Ako te zanimaju detalji, ima jedan dobar članak o prilagodbi tog kompresora za AB u jednom broju Aero magazina. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mayday
|
Upisano: Pon Lip 07, 2010 10:04 pm Naslov poruke: |
|
|
E hvala na odgovoru.Znači kantica na njemu služi kao spremnik boje.
Pokušat ću nešto iskemijat s tim kompresorom i regulatorom pritiska.Škola je gotova pa imam cijelo ljeto za zahebanciju.
Mirko
Bio bi ti vrlo zahvalan ako bi mi dao link ili scan toga članka. _________________ Fire! fire! mayday! mayday! we're going down! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mayday
|
Upisano: Uto Lip 08, 2010 1:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na linkovima.
Imam manju plinsku bocu koju mogu koristiti za spremnik.Jedini problem je dodavanje otvora za ulaz zraka iz kompresora.
Nepovratni ventil mogu koristiti i vodovodni?
Zavarivati također znam.Samo ne znam hoće li zavar držati pritisak. _________________ Fire! fire! mayday! mayday! we're going down! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Uto Lip 08, 2010 6:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pazi na zavarivanje jer varovi moraju 100% dihtovati ako se javi i najmanja greska prilikom varenja vazdhuh ce negde curiti i ja sam mislio da znam variti ali jedno su metalne ograde a jedno sudovi pod pritiskom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|