Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3205 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 18, 2010 1:30 am Naslov poruke: '66 Mustang Coupe - "track day car" |
|
|
Iako nije u rubrici u kojoj bi neki zeljeli, evo, da i ja nesto konacno postam
Naime, radio sam nesto na Mukiju iz "race cars" BO-a...radi se o ovom...
Poshto je BO davno propao nema smisla da nastavljam tamo, stoga sam se prebacio ovamo, u "projekte u radu"...
Maketa sama po sebi je uzas nevidjeni...getriba i svi elementi podvozja (driveshaft, spulje, straznja osovina, opruge, amortizeri...) su odliveni s podnicom, sa rupama za metalnu osovinu kako bi se kotaci mogli okretati nakon sklapanja...
Engine bay je polu-koncipiran sa nekakvim ficlekom od mashine...ono, uzas zivi...dodje covjeku da sve baci...
Ipak, radi se o Mustangu i ja jednostavno nisam mogao prijeci preko toga...zadnjih nekoliko mjeseci se bavim re-izmisljanjem makete i dosao sam do faze u kojoj niti jedan jedini dio na maketi nece biti OOB
Odluku o generalnoj kirurgiji podvozja i engine-baya je potaknuo kolega low, doniravsi za ovaj projekt mashinu iz svog
Shelby GT350 donor-kita za Eleanor...
Da ne duljim, evo slikice novog stroja (bio je pofarban ali ja sam ga odlucio malo urediti pa sam ga bucnuo u Muskolo)...
Htio sam da engine u potpunosti bude Fordov, ali sam ipak malo kombinirao sa dijelovima iz svog pars-boxa...bulk i tranny su iz '67 Shelbya GT-350, air cleaner i ona kada (shtogod to bilo, zna li itko ) su iz Revellove Cobre, Valve coversi sa "Cobra-Powered by Ford" natpisom su iz Revellovog Hertza, distributor je isto iz Cobre...
Mock-up u engine bayu...dodani su resinski akumulator i starter sa "Parts-Boxa" i stabilizatori iz Shelbya GT-350:
Ugradnja novog engina je zahtijevala i generalne promjene podvozja...iskoristit cu rezervnu straznju osovinu iz Fast&Furious Mukija...dobiju se dvije - stock i custom, a poshto ce mi taj muki biti stock, custom osovinu iz tog kita cu prilagoditi ovom projektu...drive shaft je iz Revellove Chevy Impale i trebat ce ga malo skratiti...
I, za kraj, masakriranje podnice...
Ovako je to izgledalo na pocetku...
Nakon skalpela i busilice...
Trenutno stanje, nakon preliminarnog krpanja stirenom i epoxyjem...
To je to, za sad...ima tu jos puno posla...treba sve izgladiti, scratchati ispusni sistem, izmisliti neke amortizere i skratiti lisnate opruge sa Revellove Hemi-Cude koje je takodjer donirao kolega low...
Dzizs...kakva kasno-vecernja sapunica...a sutra je radni dan...odoh u krpe, laku noc  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Sij 18, 2010 1:45 am Naslov poruke: |
|
|
Ides Sve su mi drazi ovi zahvati u kojima pol makete zamjenimo epoxyjem Inace, nekom logikom, ta "kada" mi djeluje kao nekakav ram-air sistem. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 18, 2010 8:31 am Naslov poruke: |
|
|
Molim? Cek jesi ti to stavio fotke? ja sam u soku...
Fkt si se uvalio u kit i stiren... Sad ja necu bit jedini shmeegy... Osjetit ces isto na svojoj kozi.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Pon Sij 18, 2010 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Shmeegy Napisao/la: | Molim? Cek jesi ti to stavio fotke? ja sam u soku...
Fkt si se uvalio u kit i stiren... Sad ja necu bit jedini shmeegy... Osjetit ces isto na svojoj kozi.  |
Hehe I ja tako mislim.
Super da si se i ti bacio na posao, jer duuugo nismo vidjeli ništa od tebe. Zadao si si jako težak posao ali sa malo truda i volje možeš i to, samo da ne budeš poslije mjesec dana sve bacio u kantu!
Što da ti kažem nego sretno.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5148 | |
|
Upisano: Pon Sij 18, 2010 12:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Shmeegy Napisao/la: | | Molim? Cek jesi ti to stavio fotke? ja sam u soku... |
cek malo, ti si to jos mesario nakon sto si vec jednom mesario i skinuo 1/4 podnice? ajde dobro
fkt imas posla, ali znamo da strpljenja imas  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| J_o_E
 | | Član od: 11 Pro 2009 | | Poruke: 86 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 18, 2010 3:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Jao pa pol podnice ode ... Bas me zanima kakav je osjecaj kad unistavas .... vjerovatno dobar  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Ned Ožu 07, 2010 1:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije bas neki napredak, vise dilema...
Naime, razmisljao sam kako da si dodatno zakompliciram slaganje ove makete pa sam se dosjetio sljedeceg...
Radi se o crvenim bocnim usisnicima zraka iz donor kita za Eleanor...
Ovo je , naravno, grubi mokap, trebalo bi to sve fino pokitati, ali ne mogu odluciti bi li to poboljsalo izgled auta ili je to ipak malo too much...
Shta vi mislite... yes side-scoops, ili no side-scoops  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Ned Ožu 07, 2010 2:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Uuu gle gle ko se primio makete. Šala mala, ali hvala bogu da jesi. Vec sam pomislio da si pomalo odustao od toga, jer nema ni glasa od tebe.
Ja ću ti rec da stavi side-scoop, mislim da će izgledat dobro tako, ali opet si si nakopao ekstra dijelo.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
|
Upisano: Ned Ožu 07, 2010 2:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Po meni sa scoopom bolje izgleda... tak su svi ti trkaci auti prenatrpani usisnicima...  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Ned Ožu 07, 2010 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Na zalost, ipak nista od side scoopova...
Lijepo sam odlucio staviti ih na maketu, uzeo sa sobom u dnevnu sobu, gdje je bolje svjetlo, da ih izdubim i pripremim za ljepljenje...
Nakon zavrsetka sam otisao u drugu sobu po maketu kako bih napravio mokap...nije me bilo ravno 30 sekundi, ali kad sam se vratio jedan scoop je vec bio sav prozvakan a drugoga je pas i dalje veselo obradjivao...
Eto...ideja kako dosla, tako i prosla  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Ožu 07, 2010 5:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Nis, daj mu sad malo i karoseriju da prozvace, stavi taj scoop i radi "u,bemti, malo sam prebrzo uletio u zavoj i sad me ceka zid" mukija  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5148 | |
|
Upisano: Ned Ožu 07, 2010 10:22 pm Naslov poruke: |
|
|
zabrani psima maketarenje, to ce te dovesti na prosjacki stap. mozda im se resin jos vise svidja, znas na sta mislim  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 12:50 am Naslov poruke: |
|
|
ma dobro je i ovako inače bi moro na scopovima raditi i rupe jer ovi su puni pa baš nisu ono fajn ,a vidim da si podnicu izravno koda da su auto vukli kroz stazu bez kotača .samo tak i bit će ok.bok _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 11:26 am Naslov poruke: |
|
|
Daj drzi ljubimce u terarijima ko svi normalni ljudi  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 5:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mario Napisao/la: | ma dobro je i ovako inače bi moro na scopovima raditi i rupe jer ovi su puni pa baš nisu ono fajn |
U tome i je problem...usisnike sam lijepo izdubio i pripremio, potrosio dobar dio sata na to...sve je bilo gotovo, samo ih je trebalo zalijepiti
Ali shta se moze...iako sam definitivno odlucio da mi bolje izgleda sa scoopovima, prezivjet cu i bez njih  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|