Otvoreni maketarski forum Forum Indeks


Mjesto za sve maketarske teme i dileme
 
 FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

FAQ
Registracija i ulazak na Forum
Zašto ne mogu pristupiti Forumu?
Da li je registracija obavezna?
Zbog čega me Forum ponekad izbaci?
Kako onemogućiti da drugi korisnici znaju da sam istovremeno sa njima na Forumu?
Zaboravljena lozinka
Registracija je obavljena ali opet ne mogu ući na Forum!
Davno sam registriran član ali ne mogu ući na Forum!

Personaliziranje Foruma
Kako personalizirati Forum prema svojim željama?
Prikazano mi je pogrešno vrijeme?!
Promijenio sam vremensku zonu i vrijeme još uvijek nije točno!
Jezik koji želim koristiti nije naveden!
Prikazivanje sličica (avatara) uz vlastiti nadimak.
Kako dobiti viši status?
Kada kliknem na ikonu za slanje e-maila nekom korisniku traži se moje logiranje (prijava)?

Kako upisati komentar, otvoriti novu temu za raspravu, glasati...
Kako otvoriti novu temu za raspravu?
Kako prepraviti ili obrisati jedan komentar?
Kako potpisati vlasitu poruku?
Kako kreirati anketu?
Kako prepraviti ili obrisati anketu?
Zašto ne mogu pristupiti pojedinim temama unutar Foruma?
Zašto ne mogu glasati u anketi i pored toga što sam registriran član?

Formatiranje i vrste Tema
Što je BBCode?
Mogu li koristiti HTML?
Što su to Smileys (smješkići)?
Kako pokazati slike unutar vlastite poruke?
Što su to Obavijesti?
Što su toNe propusti! poruke (Sticky Topics)?
Što su to Zatvorene teme?

Grupe korisnika, administratori, moderatori...
Tko je Administrator?
Tko su moderatori?
Što su to Grupe korisnika?
Kako postati član jedne grupe korisnika?
Kako kreirati grupe korisnika?
Kako postati moderator grupe korisnika?

Privatne poruke
Što su to privatne poruke?
Ne mogu poslati privatne poruke!
Stižu mi neželjene privatne poruke!
Kako se zaštiti od spam-a i uvredljivih privatnih poruka?

phpBB 2
Tko je kreirao ovaj program?
Zbog čega u programu nema "X-funkcije" (pod ovim se podrazumijeva nešto što mislite da nedostaje Forumu kao programu)?
U slučaju zloupotrebe Foruma ili pravnih problema koga kontaktirati?

 

Registracija i ulazak na Forum
Zašto ne mogu pristupiti Forumu?
U zavisnosti od toga kako je administrator uredio pravila korištenja Foruma može se desiti da je za učešće u diskusijama potrebno biti član Foruma (registrirati se). Ukoliko je Vaša registracija protekla uredno, za aktivno sudjelovanje u raspravama potrebno je logirati se (prijava korištenjem vlastite lozinke i nadimka koje ste prethodno odabrali). U slučaju da Vam je zabranjen pristup Forumu administrator je taj koji će Vam objasniti razloge zabrane. Također, vrlo često se dešava da dodje i do greške prilikom upisivanja lozinke i nadimka. U slučaju zaborava lozinke za pristup Forumu, neophodno je kreirati novu.
Natrag na vrh
Da li je registracija obavezna?
Registracija je obavezna samo ukoliko je administrator odredio da za sudjelovanje u diskusijama morate biti član. Registracijom dobijate niz pogodnosti koje običan posjetitelj Foruma nema: nitko se ne može predstavljati Vašim nadimkom; moguće je personaliziranje vašeg profila; slanje direktnih poruka drugim korisnicima (nisu javne); korištenje avatara (sličice koje predstavljaju Vaš profil); sudjelovanje u povlaštenim grupama; glasanje; slanje e-maila drugim članovima preko Foruma i slično. Ukoliko je Forum otvorenog tipa nije potrebna nikava registracija.
Natrag na vrh
Zbog čega me Forum ponekad izbaci?
Ovisno tome koliko je vremena administrator Foruma odredio za svaku Vašu pojedinačnu sesiju može se dogoditi da Vas Forum iznenada izbaci ukoliko ste prekoračili taj limit. Da se to ne bi događalo možete izabrati opciju Prijavi me automatski. Skrećemo Vam pažnju da ovu opciju izbjegavate ukoliko Vaše računalo koriste i druge osobe (u školi, fakultetu, radnom mjestu, Internet-kafić ) jer bi se moglo dogoditi da neko drugi pri dolasku na Forum bude automatski prepoznat kao da se radi o Vama.
Natrag na vrh
Kako onemogućiti da drugi korisnici znaju da sam istovremeno sa njima na Forumu?
Vrlo jednostavno! Otvorite Vaš Profil i izaberite opciju Sakrij moju prisutnost na Forumu. Tada ćete se voditi kao anoniman posjetioc.
Natrag na vrh
Zaboravljena lozinka
Kako se vrlo često dogodi da se zaboravi lozinka koja je potrebna kako biste se prijavili (ušli na forum), potrebno je aktivirati novu. Procedura je vrlo jednostavna - dovoljno je otići na prijava sekciju i izabrati opciju Zaboravljena lozinka, nakon čega će Vam automatski biti dodijeljena nova lozinka. Napominjemo da administratori Foruma nisu u mogućnosti saznati vašu lozinku pošto se ista kriptira u bazi-podataka Foruma.
Natrag na vrh
Registracija je obavljena ali opet ne mogu ući na Forum!
Najčešća greška je pogrešno upisana lozinka ili nadimak koji ste izabrali za korištenje na Forumu. Pored ovog, postoji još niz drugih razloga zbog kojih se ne možete prijaviti i pored uredno obavljene registracije. Ukoliko je administrator Foruma aktivirao tzv. COPPA opciju i ukoliko ste prilikom registracije potvrdili da imate manje od 13 godina, potrebna je suglasnost roditelja za učešće na forumu (roditelji moraju potpisati i poslati na adresu/FAX administratora odobrenje za Vaše sudjelovanje na Forumu). Drugi razlog, koji također ovisi od administratora do administratora, je da je potrebno aktivirati Vaš korisnički račun (account). Nakon registracije ćete od administratora primiti e-mail u kojem su upute kako aktivirati account. Tek nakon što je obavljena i ova operacija možete ući na Forum. Aktivacijom accounta od strane administratora nastoji se smanjiti mogućnost zloupotreba Foruma. Ukoliko ste sve obavili kako treba pa ipak i dalje ne možete ući, savjetujemo Vam da kontaktirate administratora i tražite objašnjenja.
Natrag na vrh
Davno sam registriran član ali ne mogu ući na Forum!
Najčešći razlozi su:
 • pogrešno upisan nadimak ili lozinka (provjerite e-mail koji ste primili od administratora prilikom registracije)
 • administrator je obrisao Vaš korisnički račun (account). Najčešći razlog tome je Vaša neaktivnost na Forumu (možda niste ostavili nikakvu poruku).
 • .
  Natrag na vrh

  Personaliziranje Foruma
  Kako personalizirati Forum prema svojim željama?
  Jedna od pogodnosti koje phpBB Forum nudi svojim korisnicima je njegovo personaliziranje. Pored predefinirane teme (grafički prikaz Foruma) koju je odredio administrator moguće je koristiti i druge teme (naravno, ukoliko je administrator aktivirao tu opciju). Svi elementi Vaše teme (ukoliko ste registriran član Foruma) se čuvaju u bazi foruma. Sve prepravke moguće je obaviti preko Vašeg Profila.
  Natrag na vrh
  Prikazano mi je pogrešno vrijeme?!
  Vrijeme je točno, samo što ovisi od vremenske zone koja je vezana za Vaš Profil. Odabir vremenske zone u kojoj se Vi nalazite obavlja se korištenjem kontrolnog panela Profil (samo ukoliko ste registriran član Foruma).
  Natrag na vrh
  Promijenio sam vremensku zonu i vrijeme još uvijek nije točno!
  Kao što znate, u Europi, tijekom godine postoje dva računanja vremena - zimsko i ljetno. Tokom ljetnih mjeseci dolazi do razlike od jednog sata u odnosu na GMT a u zimskom dva. Forum nije programiran za automatsko kalkuliranje ovih perioda te se može dogoditi da upravo zbog toga lokalno vrijeme koje ste izabrali (npr. Maglaj, Doboj, Sarajevo, Zagreb, Beograd) ne odgovara realnom vremenu.
  Natrag na vrh
  Jezik koji želim koristiti nije naveden!
  Najvjerovatniji razlog tome je što administrator nije instalirao željeni jezik kao jedan od opcionalnih jezika Foruma ili što možda phpBB Forum još uvijek nije preveden na taj jezik. Obratite se administratoru ukoliko želite koristiti neki drugi jezik. Više informacija se može naći na zvaničnom site-u phpBB grupe.
  Natrag na vrh
  Prikazivanje sličica (avatara) uz vlastiti nadimak.
  Jedna od mogučnosti koje phpBB Forum nudi registriranim članovima je personaliziranje njihovog profila pomoću raznih sličica koje će se pojavljivati uz nadimak i tako Vas učiniti prepoznatljivim. Jedna od tih sličica daje informacije o Vašem statusu i obično su to ikone koje odredi administrator foruma. Zavisno od Vaše aktivnosti na Forumu određuje se i Vaš status kao člana - ukoliko se češće javljate utoliko će i Vaš status biti viši.
  Druga sličica je tzv. Avatar i ona je Vaša virtualna fotografija koja Vas čini prepoznatljivim. U zavisnosti od toga kako je administrator konfigurirao forum, moguće je koristiti Avatar iz galerije foruma, kopirati avatar s neke druge internet sranice ili pak koristiti jednu sličicu koju ste sami kreirali. Ukoliko želite, moguće je koristiti i vlastitu fotografiju koja će stajati pored Vašeg nadimka. Vodite računa o dozvoljenim veličinama sličica koje želite koristiti. Ukratko, sve zavisi o Vašoj mašti.
  Natrag na vrh
  Kako dobiti viši status?
  Status koji neki korisnik ima ovisi, uglavnom, od Vaše aktivnosti na Forumu. Vezan je pretežno za broj komentara koje ostavljate i kada pređete jedan određeni prag, određen od strane administratora, dobijate viši status. Ne savjetujemo Vam upisivanje besmislenih komentara kako bi dobili viši rang jer budite sigurni da će Vam administrator to onemogućiti pošto na taj način opterećujete bazu na koju se oslanja Forum kao konstrukcija. Postoji mogućnost i specijalnog rangiranja. Ukoliko administrator smatra da svojim ponašanjem na forumu to zaslužujete, može se dogoditi da Vam dodijeli status moderatora i na taj način sudjelujete u upravljanju Forumom.
  Natrag na vrh
  Kada kliknem na ikonu za slanje e-maila nekom korisniku traži se moje logiranje (prijava)?
  Da biste mogli slati e-mail nekom korisniku posredovanjem Foruma neophodno je da i sami budete registrirani član. Ovo je mjera zaštite od zloupotrebe od strane anonimnih korisnika.
  Natrag na vrh

  Kako upisati komentar, otvoriti novu temu za raspravu, glasati...
  Kako otvoriti novu temu za raspravu?
  Vrlo jednostavno! Dovoljno je u indexu Foruma (popis tema i komentara) kliknuti na link (predstavljen sličicom) Post i pratiti instrukcije. Ukoliko je Forum otvorenog tipa (svima je dozvoljeno sudjelovanje) registracija nije neophodna. U protivnom, potrebno je registrirati se kao član Foruma. Obično se pri dnu popisa tema ili komentara unutar jedne teme nalaze navedene operacije koje možete obaviti unutar Foruma (npr. Možete ostaviti svoj komentar u ovom forumu; Možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu; Možete prepraviti vlastite poruke; Možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu; Možete glasati u anketama foruma;)
  Natrag na vrh
  Kako prepraviti ili obrisati jedan komentar?
  Kao registriranom članu Foruma dozvoljena Vam je ispravka ili brisanje samo vlastitih komentara. Komande za manipulaciju omogućene su odgovarajućim ikonama koja se nalaze u zaglavlju svakog komentara. Ukoliko želite korigirati vlastiti komentar neophodno je kliknuti na ikonu edit (ispravi) dok je za njegovu eliminaciju potrebno kliknuti na ikonu delete (obriši). Treba napomenuti da se eventualno brisanje komentara može obaviti samo u jednom određenom periodu nakon čega to više nije moguće (ukoliko neko poslije Vas upiše komentar u istu temu). Komentar možete prepraviti i nakon što se neko drugi upisao, samo što će u tom slučaju ostati informacije o izvršenim prepravkama pri dnu komentara.
  Administrator i moderatori mogu obrisati ili modificirati bilo čiji komentar te je poželjno da ostave jednu obavijest ukoliko to učine pošto nakon njihovih intervencija ne ostaje nikakva automatska informacija o tome.
  Natrag na vrh
  Kako potpisati vlasitu poruku?
  Ukoliko želite da Vašoj poruci bude dodan i potpis potrebno je prvo pomoću Profila u polju Potpis upisati ono što želite kao potpis. Nakon toga, prilikom upisivanja komentara u formular a prije njegovog slanja izaberite opciju Dodaj potpis. Ukoliko želite da ova operacija bude automatska za sve Vaše komentare potrebno je posredstvom Profila potvrditi opciju Dodaj uvijek moj potpis.
  Natrag na vrh
  Kako kreirati anketu?
  Ovisno tome da li je administrator osposobio ovu funkciju, registriranim članovima Foruma omogućeno je kreiranje anketa. Da biste kreirali anketu potrebno je prvo otvoriti novu temu i u formularu za upisivanje komentara (odjeljak anketa) popuniti odgovarajuća polja. Nakon upisanog pitanja potrebno je upisati željene odgovore jedan po jedan (upisati jedan odgovor, potvrditi korištenjem komande dodaj odgovor, zatim upisati drugi odgovor, potvrditi i sve tako dok željena anketa ne bude kreirana). Na kraju odrediti koliko dugo će anketa biti aktualna. Ukoliko ne želite kreirati anketu sva polja ostavite prazna.
  Natrag na vrh
  Kako prepraviti ili obrisati anketu?
  Modifikacije ankete ili njeno brisanje je jednostavno kao i sve duge operacije unutar phpBB Foruma. Anketu mogu modificirati ili obrisati administrator, moderator i sam autor ankete. Pošto je anketa vezana za prvi komentar unutar teme (kada kreirate anketu, automaski otvarate novu temu) neophodno je modificirati upravo taj prvi komentar. Administrator i moderator Foruma mogu preurediti anketu u bilo kojem momentu dok autor ankete to može učiniti samo dok još nitko nije glasao.
  Natrag na vrh
  Zašto ne mogu pristupiti pojedinim temama unutar Foruma?
  Ovisno tome koje Vam je dozvole dodijelio administrator može se dogoditi da na nekim temama možete sudjelovati a na nekim drugim ne. Npr. u temama u kojima se govori o zrakoplovima možete ravnopravno sudjelovatii dok recimo u temi u kojoj se raspravlja o Moderiranju ne možete jer jednostavno nemate neophodne dozvole za pristup toj temi. Za sudjelovanje u toj temi potrebna Vam je posebna dozvola od strane administratora ili moderatora.
  Natrag na vrh
  Zašto ne mogu glasati u anketi i pored toga što sam registriran član?
  U principu, svi registrirani članovi imaju mogućnost glasanja u anketama. Međutim, može se dogoditi da zbog ograničenih dozvola vezanih za Vaš korisnički račun (account) tu mogućnost nemate. Kontaktirajte administratora za objašnjenja.
  Natrag na vrh

  Formatiranje i vrste Tema
  Što je BBCode?
  BBCode je poseban tip HTML koda prilagođen za potrebe foruma. Mogućnost korištenja BB-koda ovisi o tome da li je administrator foruma aktivirao ovu opciju. Ukoliko je korištenje BB-koda od strane administratora dozvoljeno ali Vi osobno ne želite koristiti ga postoji mogućnost njegovog blokiranja u momentu pisanja željene poruke birajući opciju Isključi BB-kod u ovoj poruci. Za razliku od HTML koda od kojeg potječe, tag-ovi su zatvoreni [ ] zagradama. Korištenjem BB-koda moguće je personalizirati vlastite poruke određujući boju, veličinu, format... Za više informacja o BBCode konzultirajte poseban dio ovog vodiča. Vodič je takodjer moguće konzultirati i u trenutku pisanja komentara klikajući na odgovarajući link (BB-kod je aktivan) koji se nalazi obično ispod liste smileys-a.
  Natrag na vrh
  Mogu li koristiti HTML?
  Ovisno tome da li je administrator osposobio ovu opciju moguće je i korištenje HTML-a. Međutim, vrlo je vjerovatno da će izbor komandi biti vrlo, vrlo sužen (samo par osnovnih komandi za formatiranje teksta). Ovo je jedna preventivna opcija zaštite jer u protivnom moglo bi doći do konfliktnih situacija u izvršavanju naredbi foruma i HTML-a (ovo se posebno odnosi na zaglavlje kreiranih stranica). Ukoliko je dozvoljeno korištenje HTML-a ali Vi osobno ne želite izaberite opciju Iskljuci HTML-kod u ovoj poruci
  Natrag na vrh
  Što su to Smileys (smješkići)?
  To su male sličice pomoću kojih možete izraziti Vaše raspoloženje. Ukoliko u Vašoj poruci napišete npr. :) znači da ste sretni ili ako upišete :( znači da ste tužni. Kombinaciju znakova interpukcije i slova Forum automatski interpretira kao SMJEŠKA (SMILEY-a) i iz svoje baze prikazuje sličicu vezanu za svaku posebnu kombinaciju. Ukoliko ne želite smješka (smiley-a) u Vašoj poruci izaberite opciju Isključi smiley-e u ovoj poruci.
  Natrag na vrh
  Kako pokazati slike unutar vlastite poruke?
  Da biste željenu sliku pokazali u Vašem komentaru neophodno je da je ona već negdje objavljena na Internetu. Ono što Vi trebate napraviti je da samo ubacite točan URL slike (da je 'linkate').
  Npr. ukoliko znate da se na Internet stranici www.academy.co.kr nalazi jedna sličica sa imenom plane.jpg u direktoriju pictures upisat trebate sljedeći BBcod (ili odgovarajući HTML kod -pod uvjetom da je dopušten):
  [img]http://www.academy.co.kr/pictures/plane.jpg[/img]
  Link nije efikasan ukoliko vodi na sliku na Vašem računalu (osim ako Vaše računalo nije Internet server); ukoliko se nalazi na stranicama zaštićenim lozinkom; ukoliko se nalazi unutar mailing sistema (Hotmail, Yahoo mail-boxes)
  Natrag na vrh
  Što su to Obavijesti?
  Obavijesti su teme u kojima možete naći razne informacije. Predstavljene su posebnim ikonama kako bi što lakše privukle Vašu pozornost. Možete li ostavljati poruke unutar takve teme ovisi od administratora. U ovoj verziji prijevoda takve teme su označene kao Obavijesti.
  Natrag na vrh
  Što su toNe propusti! poruke (Sticky Topics)?
  To su također posebne teme predstavljene nekom karakterističnom ikonom kako bi što lakše privukle Vašu pažnju. U listi tema se nalaze uvijek pri vrhu (obično ispod eventualnih Obavijesti) te se preporuča da ih pročitate. Možete li ostavljati poruke unutar takve teme ovisi o administratoru. U ovoj verziji prijevoda takve teme su označene kao Ne propusti!.
  Natrag na vrh
  Što su to Zatvorene teme?
  Zatvorene teme su one u koje nije moguće upisati više nijedan komentar. Zatvaranje neke teme je, kao i njeno eventualno ponovno otvaranje, u nadležnosti moderatora i administratora.
  Natrag na vrh

  Grupe korisnika, administratori, moderatori...
  Tko je Administrator?
  Administrator je osoba koje se brine o pravilnom funkcioniranju Foruma. Nalazi se na vrhu piramide kontrolnog sistema Foruma i praktično ima neograničenu vlast :). Oni određuju: sve vrste dozvoljenih operacija na Forumu; kreiranje povlaštenih grupa; kreiranje glavnih kategorija tema; sve opcije kontrole pristupa svim korisnicima Foruma; dodjeljivanje moderatorskog statusa pojedinim članovima te niz drugih operacija. Ukratko - njegova riječ je zadnja u svemu onome šo se tiče Foruma.
  Natrag na vrh
  Tko su moderatori?
  Moderatori su osobe kojima je taj status dodijeljen od strane administratora i imaju zadatak pratit i usmjeravati rasprave na najbolji mogući način. Ovlaštenja koja imaju dopuštaju im modificiranje tuđih komentara, brisanje tuđih komentara, zatvaranje i otvaranje tema, pomicanje i dijeljenje pojedinih tema na više tema i slično.
  Natrag na vrh
  Što su to Grupe korisnika?
  Grupe korisnika kreira administrator prema svojim vlastitim kriterijima. Svaki registrirani član može sudjelovati u više grupa i to phpBB Forum razlikuje od mnogih sličnih programa. Svaka grupa može imati različite dozvole i ovlaštenja, pristup određenim temama koji su zatvorene za obične korisnike i sl. Također, pomoću grupa administrator lakše organizira moderiranje pojedinih tema.
  Natrag na vrh
  Kako postati član jedne grupe korisnika?
  Da biste postali član jedne grupe korisnika neophodno je zatražiti prijem u članstvo. Pomoću linka Grupe korisnika (obično je lociran u zaglavlju stranice - ovo ovisi od dizajna teme koju koristite) potrebno je ispuniti odgovarajući formular i uputiti ga moderatoru ili administratoru koji kontrolira pristup željenoj grupi. Može se dogoditi da od Vas traže objašnjenje zbog čega želite biti član grupe. Konačna odluka hočete li biti primljeni ili ne ovisi samo o moderatoru/administratoru te ukoliko eventualno odbiju Vaš zahtjev nemojte previše forsirati i biti napadni. Vjerovatno postoje razlozi za takvu odluku.
  Natrag na vrh
  Kako kreirati grupe korisnika?
  Kreiranje grupa korisnika i određivanje njihovih moderatora je isključivo u kompetenciji administratora. Ukoliko želite kreirati jednu novu grupu potrebno je dobiti suglasnost administratora (zamoliti ga da kreira željenu grupu). Kao i u svemu ostalom i ovdje je odluka administratora konačna.
  Natrag na vrh
  Kako postati moderator grupe korisnika?
  Ovo ovisi isključivo od administratora pošto on kreira grupe korisnika i određuje njihove moderatore. Kao i u svemu ostalom i ovdje je odluka administratora konačna.
  Natrag na vrh

  Privatne poruke
  Što su to privatne poruke?
  Privatne poruke su poseban način komuniciranja između registriranih članova Foruma. Svakom članu prilikom registracije bude automatski dodijeljen jedan pretinac u koji dolaze privatne poruke drugih članova i pomoću kojeg je moguće poslati vlastite privatne poruke. Ove poruke nisu javne (nitko drugi osim Vas i Vašeg korespondenta ne može znati za njih).
  Natrag na vrh
  Ne mogu poslati privatne poruke!
  Razlozi su vjerovatno sljedeći:
 • niste registriran član Foruma ili se možda niste logirali (prijavili)
 • administrator nije dozvolio korištenje ove mogućnosti nikome
 • aministrator nije dozvolio baš Vama tu pogodnost. Ovo se može dogoditi kao slučajan previd administratora, ali isto tako može postojati nekakav razlog za tako nešto. Zbog toga Vam savjetujemo da tražite objašnjenja ( i da ne mislite odmah kako netko ima nešto protiv Vas :) ).
  Natrag na vrh
  Stižu mi neželjene privatne poruke!
  U ovom slučaju najbolje je obavijestiti administratora koji ima odgovarajuće opcije na raspolaganju za prevenciju ovakvih situacija.
  Natrag na vrh
  Kako se zaštiti od spam-a i uvredljivih privatnih poruka?
  Molimo Vas da se u ovom slučaju obavezno obratite administratoru prilažući kopiju ovakvih poruka (obavezno priložiti zaglavlje poruke koje sadrži informacije o pošiljaocu). Administrator je u mogućnosti, pomoću opcija koje su mu na raspolaganju, poduzeti neophodne mjere Vaše zaštite.
  Natrag na vrh

  phpBB 2
  Tko je kreirao ovaj program?
  Ovaj program (u njegovom originalnom obliku) je kreirao, zaštitio autorskim pravima i distribuira phpBB Group. Molimo Vas da pročitate uvjete javne dozvole (GNU - General Public Licence) pod kojom je moguće koristiti Forum i eventualne modifikacije originalnog software-koda. Za više detalja posjetite ovaj link.
  Natrag na vrh
  Zbog čega u programu nema "X-funkcije" (pod ovim se podrazumijeva nešto što mislite da nedostaje Forumu kao programu)?
  Ukoliko smatrate da bi Forumu trebalo dodati jednu novu opciju molimo Vas da posjetite stranicu phpBB grupe i da čujete njihovo mišljenje, kao nosioca autorskih prava ovog software-a. Molimo Vas da posjetite i Forum phpBB grupe jer tamo se već eventualno nalazi rješenje Vašeg problema (želje). phpBB grupa se oslanja na Sourceforge u vezi kreiranja novih funkcionalnosti te Vas molimo da ne preoterećujete Forum Vašim zahtjevima (osim ako to zaista nije nužno potrebno).
  Natrag na vrh
  U slučaju zloupotrebe Foruma ili pravnih problema koga kontaktirati?
  Ukoliko smatrate da je došlo do zloupotrebe Foruma od strane nekog od njegovih članova obratite se direktno nekom od moderatora, administratoru, ili vlasniku domene koji je dozvolio ili osobno obavio instalaciju Foruma unutar svoje Internet stranice. Vlasnika domene je moguće pronaći koristeći razne servise tipa whois koji su besplatni i koje možete pronaći na internetu (jedan od najpoznatijih se nalazi na stranici www.whois.com). U slučaju da je Forum instaliran unutar servisa koji nude besplatan web-prostor korisnicima Interneta (npr. yahoo, free.fr, f2s.com) pokušajte kontaktirati administratore tih servisa.
  Imajte na umu da sve eventalne zlouporabe (npr: odgovornost za upisane komentare, klevete i sl.) koje se događaju unutar Foruma nisu stvar koja se tiče phpBB grupe te nema smisla kontaktirati ih u vezi toga. Nećete dobiti nikakav odgovor!
  phpBB grupa ne prihvača bilo kakvu legalnu odgovornost za zloupotrebe njenog software-a! Sve ono što nije direktno vezano za internet stranicu phpBB grupe ili njihov software (kršenje uslova javne dozvole (GNU - General Public Licence) je samo Vaš problem!
  Natrag na vrh

  Vremenska zona: EET (Europa)

  Idi na:  


  Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
  Prerada na hrvatski jezik.
  Igloo Theme Version 1.0 :: Created By: Andrew Charron